Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:02, TondazKralup(m), (Kvízy)
Tož jdeme na to.
1: Klobouk kuželovitý,pak nízce sklenutý s výrazným hrbolem,černohnědý,nebo šedohnědý.Lupeny břichaté v mládí šedohnědavé,později růžově hnědé.Třeň bývá v dospělosti dutý,zbarvený jako klobouk,naspodu bíle plstnatý.Dužnina pod pokožkou šedohnědavá,uvnitř bělavá.Výskyt od konce března do počátku června.Vyrůstá na okrajích listnatých i jehličnatých lesů,v parcích a křovinách.Vyskytuje se dosti hojně a je jedovatá.

Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:12, TondazKralup(m), (Kvízy)
2: Klobouk 50-120 mm.,plstnatý až drobně šupinkatý,sytě fialový.Lupeny tmavofialové,později hnědavé až narezavělé.Třeň má širokou bázi,kyjovitou až hlízovitou.Dužnina pevná fialová,vonící po cedru.Výskyt od konce července až do listopadu.Roste převážně pod listnáči,ale muže tvořit mykorhyzu i s jehličnany.Nejedlá houba.

Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:19, TondazKralup(m), (Kvízy)
3: Klobouk 40-100 mm.Slupitelná,za vlhka slizká pokožka.Lupeny dlouze sbíhavé,v mládí pokryté blankou.Třeň má pod vrcholem odsedlý val,na bázi je žlutý.Dužnina máslovitá a šťavnatá.Výskyt od konce června do počátku listopadu.Roste ve smrčinách,vzácněji v borech.Jedlá houba.

Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:36, alesjirsa(m), (Kvízy)
Já si to všechno kreslím na papír. 

Re: Re: Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:42, alesjirsa(m), (Kvízy)
Já bych asi neřekl, že je vyřazen, akorát odpověď neplatí.

Re: Re: Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:58, TondazKralup(m), (Kvízy)
mohl by to být jedině velemlok,ale ten nemá šupiny.

Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:32, TondazKralup(m), (Kvízy)
4: Klobouk 60-200 mm.,sklenutý,ve stáří až mírně vmáčklý.Klobouk je pokrytý šedými bradavkami,na okraji často ověšený zbytky závoje.Lupeny volné,bělavé,na ostří jemně vločkaté.Na třeni bývá bílý,někdy krémový nevytrvávající prsten.Třeň má poměrně širokou bázi překrytou přirostlou pochvou.Roste vzácněji od konce května do počátku listopadu pod listnáči,zejména pod duby.Je to nejedlá houba,za syrova až mírně jedovatá.

Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:39, TondazKralup(m), (Kvízy)
5:Tělo dlouhé 100-120 cm,výjmečně i 150 cm,pokryté šedými a šedočernými šupimami.Břicho světlé.Na jaře se páří a pak snáší kožovitá vejce.
Výskyt téměř po celé evropě v blízkosti vody,ale není to vždy pravidlem.Potrava malí obratlovci a obojživelníci,někdy i plazi a také ryby.
Takže START.
Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:41, alesjirsa(m), (Kvízy)
1. Závojenka jarní
2. Pavučinec kozlí
3. Slizák mazlavý
4. Muchomůrka šiškovitá
5. ... (Fauna bohužel není moje parketa
)
Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:52, alesjirsa(m), (Kvízy)
Opravuji 5. na užovku obojkovou. Já jsem předtím ani nevěděl, kam toho živočicha mám zařadit, až teď podle té délky těla usuzuji, že to nejspíš bude had, popř. ještěr.

Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:51, TondazKralup(m), (Kvízy)
dobře,trochu pomůžu.Není jedovatý,má pouze jedovaté sliny,které nejsou pro člověka nebezpečné.

Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:40, TondazKralup(m), (Kvízy)
jo vyluštění ve 21.30

Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 19:47, Patrik(m), (Kvízy)
Když to nahoře prý neplatí, protože jsem netrpělivý, tak to napíšu znova:
1. závojenka jarní
2. pavučinec hercynský
3. slizák mazlavý (opsáno, zatím mě nic inačího nenapadá)
4. muchomůrka šiškovitá (ta to bude spíš)
5. mlok to určitě není

Re: Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 20:26, TondazKralup(m), (Kvízy)
Je čas na nápovědu.Všechny správné odpovědi zde už padly,ale ještě je nikdo nemá pohromadě
.Jsem zvědav,kdo to první zkombinuje.

Re: Re: Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 20:29, TondazKralup(m), (Kvízy)
Koukám,že je zde jeden pěknej "vyčůránek",kterej mě docela dostal.

Re: Re: Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 20:29, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak já zkusím:
1. Závojenka jarní
2. Pavučinec fialový
3. Slizák mazlavý
4. Muchomůrka šiškovitá
5. Užovka obojková

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 20:32, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ty jsi to schválně opravila na to, co jsem tam měl předtím já. 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 21:14, alesjirsa(m), (Kvízy)
Já jen žertuji. 

Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 20:34, Forrest Run(m), (Kvízy)
Dobrej nápad, Tóny!:-)

Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 20:57, TondazKralup(m), (Kvízy)
Koukám,že už se tady vykytly správné kombinace,tak to nebudeme zbytečně zdržovat.Původně mělo být vyhodnocení ve 21.30,ale zkrátíme to na 21.00.

Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 03.01.2016 21:32, Zdeno(m), (Kvízy)
Já su spokojený, dal jsem devadesát na první dobrou, nahodil fialového pavučince a správnou užovku, dověděl jsem se, že o kvízy je zájem (sic!) a že díky Alešovi i mně mají někteří jedinci lepší šanci určovat houby...Letmo jsem odhadl počet svých kvízů na nahoubách i zde a sám se podivil, že jich bylo určitě přes tři stovky...Toníku, díky za dnešní originální počin, doufám, že nezůstane u něho..To bazální poděkování není zas tak typické, že...

Re: Re: Re: Re: Re: kvíz podle popisu, 06.01.2016 08:59, Hanýžka(m), (Kvízy)
Zajímavý kvíz, jestli budeš ještě někdy dělat, určitě nakouknu - popisy jsou pro mě důležité, bez dobrého popisu se obejde v mykologii jen obejda
(nebo ten, kdo raději jen fotí než i určuje...nebo jí, ale to už jsme jinde).
Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 10:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Bylo to teda zbytečně zdlouhavé. Kraken se nakonec ujal možnosti a získal první místo. Druhé místo náleží bezesporu Karolínce, která hned na začátku dala 90%. A protože víc účastí bohužel nebylo, tak třetí místo získal b.gun, který má 20% za kalichovku Swartzovu.
Správně odpovědi:
1. Strmělka anýzka - S tou jste asi neměli žádný problém. Prozradí ji modré nebo nazelenalé zbarvení plodnic.
2. Helmovka krvavá - Červeně zbarvený druh helmovky, který roní červený latex.
3. Kalichovka Swartzova - Malá, nenápadná kalichovka, která je však zajímavá svým zbarvením.
4. Pevník nachový
5. Zvonek kopřivolistý - To byl trochu chyták, protože poupata byla bílá, zatímco dospělé květy jsou fialové, ale poradili jste si s ním dobře.
Děkuji všem za účast, za odměnu posílám silvestro-houbový obrázek a ptám se: Má být kvíz zase příště ?

Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 13:36, Sley, (Kvízy)
Zbytečná otázka
Já jsem se tentokráte nezúčastnil - nikoli proto, že bych všechno věděl
- jelikož první leden večer je přece jenom jinej první den v měsíci, než třeba první únor
, takže mi to prostě uteklo, ale díky Tvým i Zdenovým kvízům člověk získá na ty houby trochu jinej pohled, a třeba i ten druh, kterej znám a léta sbírám, vypadá najednou úplně jinak (namátkou: předloni jsem na sousedních stránkách machroval, že jsem poprvý v životě našel celkem vzácnýho klouzka Tridentskýho, a když ho sem před časem dal Zdeno do kvízu, tak jsem ho ani nepoznal) 
Takže řečeno slovy klasika: "Vydrž, Prťka, vydrž!" 
Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 13:52, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak dobře.
Je to skutečně tak. V tom kvízu vůbec nejde o vítězství, to je jen takové pravidlo, aby ten kvíz mohl vůbec fungovat. Jde tam především o to, aby člověk získal nové poznatky o druhové rozmanitosti.

Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 19:34, alesjirsa(m), (Kvízy)
Hm, já vím, tentokrát to byla docela nuda, protože už při první odpovědi byly téměř všechny položky správně.

Re: Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 22:42, Forrest Run(m), (Kvízy)
Kódl je charakter, Aleši, jen tak dál, přimlouval bych se za společný druhý místo Kájinky s B.Gunem, koneckonců, byl to on, kdo nahodil chybějící vzácnou Kalichovku Schwartzovu...mimochodem, jak ji makroskopicky odlišit od Kalichovky rašeliníkové? Nebo to bylo rozpoznatelný podle biotopu?
Re: Re: Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 03.01.2016 10:59, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak 1) kalichovka rašeliníková roste v rašeliništi a já bohužel zatím žádné lokality na rašeliniště nemám a u mechu na fotce se dá poznat, že to není rašeliník.
A 2) je docela jinak zbarvená.
Novoroční kvíz, 01.01.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Re: Novoroční kvíz, 01.01.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
4. ... (Detail)
Tady se trochu omlouvám za kvalitu, foceno novým foťákem.
Re: Re: Novoroční kvíz, 01.01.2016 18:56, Kájinka(m), (Kvízy)
Nikdo, vážně???
1. Strmělka anýzka
2. Helmovka krvavá
3. Kalichovka rašeliníková
4. Pevník nachový
5. Zvonek kopřivolistý

Re: Re: Re: Novoroční kvíz, 01.01.2016 19:25, alesjirsa(m), (Kvízy)
Díky za účast, ještě to není všechno správně, ale docela slušný výsledek.
Re: Re: Re: Re: Re: Novoroční kvíz, 01.01.2016 19:51, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak můžeš napsat, co si myslíš, nebo jestli nevíš, tak můžeš vynechat.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Novoroční kvíz, 01.01.2016 20:28, Kájinka(m), (Kvízy)
A co takhle malou nápovědu 
Je chyba v kytí nebo houbě?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Novoroční kvíz, 01.01.2016 20:43, alesjirsa(m), (Kvízy)
Jenom trojka, nebo dáš i to ostatní ?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Novoroční kvíz, 01.01.2016 21:12, alesjirsa(m), (Kvízy)
V houbě.
Re: Re: Novoroční kvíz, 01.01.2016 21:59, alesjirsa(m), (Kvízy)
Rozluštění je na dosah, stačí, aby se toho někdo ujal.
Re: Re: Re: Novoroční kvíz, 02.01.2016 09:49, alesjirsa(m), (Kvízy)
Správně.
Upoutávka na novoroční kvíz, 31.12.2015 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Kvíz bude až v sobotu 2.ledna, protože zítra je pátek a bude mít kvíz Zdeno. Začínáme jako vždy od 18:00. (Změna: Datum kvízu zůstává beze změny - 1.ledna)
Kvíz bude tentokrát výjimečný v tom, že v něm tentokrát nebudou obsaženy fotky jenom z prosince, ale z celého roku 2015. Vždycky se kvíz týkal daného měsíce, proto jste měli někdy při určování výhodu vyloučit druhy, které v tom daném měsíci nerostou. Ale protože je to novoroční kvíz, tak to tentokrát bude z celého roku.
Pouze připomínám, že když něco nevíte, tak nemusíte na všechny položky odpovídat, do vyhodnocení se i tak máte šanci zařadit.
Prý má začít sněžit, tak zatím dám pomyslný snížek.
Re: Re: Upoutávka na novoroční kvíz, 31.12.2015 19:57, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ne ? Aha, tak změna, když nebude, tak bych teda ten svůj zítra dal.

Kvíz - vyluštění..., 18.12.2015 22:54, Zdeno(m), (Kvízy)
Big gun: veni vidi vici...Rozjeli jste mu finiš a Sagan to v pohodě urval..Čekaje na choť v té liberecké Tyršově ulici, vyfotil jsem před pár dny přes plot starého choroše šupinatého. Netušil jsem, že z toho bude taková zápletka. Choroše tam rostou pravidelně a vždy bývají veliké. Pro zajímavost, jak gazela tak já bydlíme asi kilometr od lokality...Ostatní položky jste zvládli, blahopřeji vítězi a děkuji za dnes hojnou účast. Záměrně jsem napsal poslední kvíz, ale ohlas s výjimkou Aleše nebyl...Obrázek jsem dnes extra vymazlil, když je to ten poslední kvíz...

Re: Kvíz - vyluštění..., 18.12.2015 23:13, alesjirsa(m), (Kvízy)
No jo, teď už toho choroše šupinatého v té staré plodnici začínám vidět. Gratuluji vítězi.
Pořád ale mi není jasné to pojetí posledního kvízu.

Re: Re: Kvíz - vyluštění..., 19.12.2015 12:44, b.gun(m), (Kvízy)
Tak jest, osobní zkušenost je v takovýchto netypických případech neocenitelná. V atlasech se člověk s takovými fotkami nesetká, a tak není na škodu si při opakovaných návštěvách stejné lokality vzpomenout na předchozí nálezy a mrknout se na to, jak vypadají po určité době.

Re: Re: Kvíz..., 18.12.2015 21:11, chorcheee(m), (Kvízy)
Hm, dneska je to obtížné..

Re: Re: Kvíz..., 18.12.2015 21:24, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak já zkusím:
1. Pavučinec náramkovcový
2. Ryzec smrkový (I když to bude nejspíš nesmysl)
3. Houževnatec šupinatý
4. Hřib pružný
5. Zkusím ten jasan ztepilý

Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 18.12.2015 21:48, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ještě něco zkusím:
2. Tvarově mi připomíná choroše smolonohého

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 18.12.2015 22:01, chorcheee(m), (Kvízy)
Listí je i z jinanu dvoulaločného...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 18.12.2015 22:38, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ještě jeden pokus:
...
2. Strmělka mlženka
...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 18.12.2015 22:41, alesjirsa(m), (Kvízy)
Teď mě ještě napadla běločechratka obrovská, takže opravuji 2. na běločechratku obrovskou.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 18.12.2015 22:43, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak také zkusím:
1. pavučinec náramkovcový
2. strmělka veliká
3. houževnatec šupinatý
4. hřib pružný
5. jasan ztepilý

Re: Re: Kvíz..., 11.12.2015 20:32, alesjirsa(m), (Kvízy)
Zase ta rostlina ... 

Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 11.12.2015 20:37, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak, když už jsi to řekl:
1. Bělochoroš pýchavkovitý
2. Dřevokaz rosolovitý
3. Hřib skvrnitý
4. Hlíva olivová
5. Křídlatka japonská (Díky, Patriku)

Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 20:37, chorcheee(m), (Kvízy)
7 min pryč a ještě ani Aleš?
Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 20:41, alesjirsa(m), (Kvízy)
Rostlina mi vrtá hlavou, já znám spíš ty, které můžu najít volně v přírodě, toto asi bude spíš nějaká ta okrasná, které moc neznám, že ?

Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 20:45, chorcheee(m), (Kvízy)
Aleš strategizuje zřejmě správně. Říká si "dám houby bez kytky, chorchee (vevánek či někdo jiný) doplní kytku a..."

Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:05, chorcheee(m), (Kvízy)
No kurník, to je účast. Já myslel, že lidi odrazuje, že je Aleš moc dobrý a rychlý. Houby (Fungi)!, voni na to lidi asi serou per se (samo o sobě)
. Tak náskok byl, tedy pokusím se:
1. ježatec různozubý
2. smolokorka buková
3. kukmák bělovlnný
4. štítovka žlutá
5. skočec setý

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:08, chorcheee(m), (Kvízy)
Díky, to není zlé...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:10, chorcheee(m), (Kvízy)
Zjišťuji, že skočec se správně jmenuje obecný. Ale v tom, hádám, stržené body nebudou...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:10, alesjirsa(m), (Kvízy)
S jednou položkou u hub s chorcheeem nesouhlasím:
1. Ježatec různozubý
2. Lesklokorka ploská
3. Kukmák bělovlnný
4. Štítovka žlutá
5. Skočec setý (opsáno)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 05.12.2015 10:10, Pavla, (Kvízy)
Njn, když ale takový kvíz to není jako práce s buzolou, milý Zdeno. Zkus vidět nejen přímé účastníky, ale i ty zákulisní, kteří soutěží sice skrytě a pomaleji, o to však důsledněji. Kdo ze soutěžících by třeba věděl, kdy si našel kukmáka a co jsi o něm tenkrát prohlásil. Ha? Troufám si tvrdit, že ani jeden. No vidíš ... A to já třeba vím, že nález je z r. 2011, rostl na buku, kousek od korálovce ježatého a pronesl jsi tenkrát tato slova: „ Na tuhle nádheru jsem naposled natrefil, když ještě Mrtvé moře mělo rýmu ...“ 
Takže věz, že produkty měkkýšů kolikrát nepadají na neúrodnou půdu. ;)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 05.12.2015 18:46, Zdeno(m), (Kvízy)
Milá Pavlo, zřetelně vnímám i tu mlčící menšinu, ale moje CNS je stále nastavena na maximální účinnost (snad setrvačnost z profesního nasazení...). Navíc, čas se mi krátí a ještě bych toho chtěl hodně stihnout...Z mnohých zdejších diskusí jsem poněkud rozpačitý a neorientuji se ve verifikaci výroků aktérů...Napadá mne ovšem jedna krásná písnička Wabiho Daňka. Je moc pravdivá. Rychlejší koně, starší whisky...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:13, chorcheee(m), (Kvízy)
Nene, já jsem normálnmě nekolikrát tady v kvízu kytku hned nepoznal. A měl jsem staženou prdelku, aby na mou neznalost nikdo nepřišel
. Ale nakonec jsem to nějak zakamufloval a někdy pak ještě vyhrál
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:13, chorcheee(m), (Kvízy)
Hele, tak uvidíme, jestli Aleš už vyhrál...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:18, alesjirsa(m), (Kvízy)
Já ještě pro jistotu měním ten skočec setý na skočec obecný. 

Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:15, chorcheee(m), (Kvízy)
Nebo vevánek
.

Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz, 04.12.2015 21:21, chorcheee(m), (Kvízy)
Chvilka napětí ("aha ono je to na tom papíře napsáno obráceně, chichichi...první cenu tedy ....vyhrává "Karel Gott!"
).

Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:25, alesjirsa(m), (Kvízy)
Byl to zajímavý souboj. Chorcheee ho nakonec rozsekl správným určením jedničky. Další nejrychlejší v souladu s druhou největší úspěšností byl Sley, který se tedy dostává na druhou příčku. Minutu po něm si vevanek opravila 4. a 5., a proto získává třetí místo.
Správné odpovědi:
1. Penízovka Cookeova - Největší kvízová hádanka. Roste na starých loňských plodnicích hub. Od podobných druhů se liší právě sklerociem, který byl na fotce vyobrazen (Penízovka hlíznatá s jiným tvarem a barvou sklerocia a penízovka třásnitá s úplnou absencí sklerocia).
2. Měkkouš kadeřavý - S tím jste si poradili dobře.
3. Helmovka mléčná - Význačná tím, že po poranění roní bílé mléko.
4. Síťkovec načervenalý - Jednou tam padl i síťkovec trojbarevný, který má však protáhlejší póry.
5. Prlina rolní - Na začátku se vevanek a Joska trefili aspoň to téže čeledi (Brutnákovité).
Posílám obrázek. Jak jinak než s rámečkem. 

Re: Re: Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:31, alesjirsa(m), (Kvízy)
Díky za radu, příště možná přidělám. 

Re: Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:29, chorcheee(m), (Kvízy)
Díky. Vidíš, říkal jsem, že 2 hodiny je rozumný termín (za dva dny bude kvíz tak hluboko, že už k němu stejně nikdo nebude sjíždět...).

Re: Re: Re: Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:44, Sley, (Kvízy)
Možná jsem poněkud zabržděnej, ale kde se přepíná na kvízy? Já tady nic takovýho nevidím...
A když už jsem u těch blbejch otázek (jsem tu pořád celkem novic)
, proč máte někteří za jménem v závorce (m)? To jako že jste muži? A proč tam teda třeba vevanek nebo Tori nemají (ž)?
Re: Re: Re: Re: Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:48, alesjirsa(m), (Kvízy)

To je docela vtipné - muži, ženy. (m), pokud se nemýlím, znamená moderátor.
A to zobrazení jednotlivých kategorií (Houby, Příroda, Fotografování, Kvízy) je pod "Přidat nový příspěvek".

Re: Re: Re: Re: Re: Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:51, chorcheee(m), (Kvízy)
Sley je vtipný
.

Re: Re: Re: Re: Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:51, basset(m), (Kvízy)
v Galerii a diskuse je vpravo takové okénko Zobrazit kategorie, tam si vybereš
vše
O přírodě
Houby
O fotografování
Kvízy
To je filtr na příspěvky. Kategorii lze vybrat při vytváření příspěvku, popř. jí lze změnit dodatečně.
(m) - značka pro moderátora, který o má o něco větší pravá přístupu na stránkách než ostatní uživatelé

Re: Re: Re: Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:45, alesjirsa(m), (Kvízy)
Jo, přesně do pátku, kdy dá Zdeno nový kvíz. 
Re: Vyhodnocení prosincového kvízu, 02.12.2015 20:57, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ještě přidám fotku penízovky Cookeovy (Collybia cookei) jako celkové skupiny, z které pochází to sklerocium.
Nejedná se o nijak zvlášť hojnou houbu, takže mě její nález potěšil.