Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Re: Kvíz - vyluštění..., 22.04.2016 22:50, basset(m), (Kvízy)
Dík za obrázek. A přidám něco o křídlatce, co jsem dosud ani netušil

Re: Veni, vidi, vici..., 15.04.2016 22:20, Forrest Run(m), (Kvízy)
Vřelé díky za další povedený kolo, Náčelníku!
Ostatním přeju hodně zdaru při hledání houbelec-jestli tenhle trend vydrží, tak se brzo budeme v houbách doslova topit
-letos bude zřejmě supersmrží rok-nepamatuju, aby na mulčovačče rostli dokonce smrži obecní.
Snažte se dělat to, čemu by se podle Kryšota, kterej má na houby dar od Pánaboha, mohlo říkat, "Nonstop Houbing"
Prostě se dívat okolo sebe a zapamatovávat si, kdeco roste....stromy...biotopy.
Když jdu na podzim jasanovištěm, řeknu si:"Tohle bude stát při plným rozkvětu trnek a fialek a na začátku květu konvalinek za průzkum!"
Pokud chci najít smrže, tak vzpomínám, kde jsem viděl loňskou SMRKOVOU (nafermentovanou)mulčovačku, přemejšlím, kde jsem na bazický půdě(stačí i smeťák nebo bouraniště bejvalý sudetský vesnice s vápenatou omítkou) viděl jasany a jilmy...a nenechte se odradit prvníma dílčíma neúspěchama-ono se jednou to štěstí unaví!

Re: Re: Veni, vidi, vici..., 15.04.2016 22:37, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak to vypadá Forresťáku nadějně! - vidím, že jste se na místo činu vrátili
. Na smržovité asi bude fakt výjimečný rok, když jsem i já našel kačenky. A to mám, jak známo, špatnou karmu
.
Jak to vidíš ve východních Čechách a u Budějic (tam pojedu příští týden)? Budou tam smržouni? Dík a mějte se!

Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 20:56, Včelda, (Kvízy)
normálně se neúčastním, protože v tuhle dobu většinou na netu nejsem, ale jednu výjimku udělám. I když to bude třeba špatně, ale z fleku mě napadlo následující:
1. Kukmák bělovlnný
2. Měkkouš kadeřavý
3. Hřib Quelétův
4. Patyčka rosolovitá
5. napadla mě nějaká dýně, ale podle listů to není...

Re: Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 21:13, Zdeno(m), (Kvízy)
Ahoj, Včeldo, vítej v kvízu...První hodinu příliš nekomentuji, abych udržel napětí. Nerad bych ovšem natahoval kvíz přes dvě hodiny, takže pak už sofistikovaně napovídám a sděluji soutěžícím procenta úspěšnosti. Dávám pět otázek s rodovými a druhovými názvy, takže za jednu kompletní správnou odpověď je procent dvacet...Můžeš se opravovat, platí vždy poslední verze...

Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 21:28, alesjirsa(m), (Kvízy)
Já to zkusím trochu popohnat dopředu:
1. Kukmák bělovlnný
2. Měkkouš kadeřavý
3. Hřib rubínový
4. Patyčka rosolovitá
5. Nevím, zkusím opsat od vevanka cuketu

Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 21:43, Forrest Run(m), (Kvízy)
Jsme už dlouho nesoutěžil, tak to prubnu!
1. Kukmák bělovlnný
2. Měkkouš kadeřavý
3. Hřib rubínový
4. Patyčka rosolovitá
5. Brukev řepka tuřín!

Re: Re: Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 21:53, Forrest Run(m), (Kvízy)
Celej stadión by se dal naplnit tím, cos ještě neviděl, Draku!

Re: Re: Re: Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 22:25, chorcheee(m), (Kvízy)
Hezky!
.

Re: Re: Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 21:52, Forrest Run(m), (Kvízy)
Brukev řepák vodnice?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 21:58, Forrest Run(m), (Kvízy)
Ředkev černá je mrazuodolná!

Re: Re: Re: Začínáme..., 15.04.2016 21:50, Forrest Run(m), (Kvízy)
Jinak fčera jsme s Kájinkou nabagrovali u Bratislavy hromady smržů...S.obecné,S.jedlé i polovolné a kupodivu jsme našli třeba ještě i sametonožky(po slovensky se jmenují půvabně "plamienky"!
Dnes jsem při pojíždění po Praze v rámci příprav na zítřejší farmářské trhy jen tak cvičně hupsnul do mulčovačky u jednoho obchodního centra no a co myslíte? Byli tam!
Skoro kilko pražáků a kuželáků, do toho jsem si pak překontroloval májofkoviště no a tam mě překvapilo, že už tam byli i macci 100g+(bílá i žemlová varieta)....čarovné kruhy, želbohu značně napadené bakteriozou, takže použitelných bylo tak 20% a kupodivu, už se vyklubaly i první podtrnky(bílá i šedá forma), ty jsem takhle brzy ještě nikdy nenašel!

Re: Re: Kvíz bude..., 15.04.2016 19:45, basset(m), (Kvízy)
Ovšem musíš uznat, že zelená s bazénem není určitě typická
A navíc si myslím, že muchomůrku zelenou sebere někdo, kdo o houbách neví vůbec nic. Jde do lese a sebere, co vidí, protože v televizi viděl, že rostou. Vůbec neřeší to, zda je to jedlé nebo jedovaté. Dokonce existují jedinci, kteří to řeší až po tom, co všechno úspěšně usmažili a sežrali 

Vyluštění kvízu..., 08.04.2016 22:41, Zdeno(m), (Kvízy)
Vevanek to dotahla do zdárného konce, byl to lupeník březový. Zítra dám fotku bez ořezu. Ovšem že jste váhali s muchomůrkou zelenou, mne dost překvapilo a vyděsilo, plodnici jsem vybral standardní, možná ji někteří moc nevídáte. Když se v teplých krajích daří, vidíme jich při jedné výpravě i tisíce...Ta žíhaná zeleň je klíčem...Vevankovi obrázek a potlesk, ostatním dík za účast...

Re: Vyluštění kvízu..., 08.04.2016 22:51, vevanek, (Kvízy)
Díky
Já teda muchomůrku zelenou nikdy nenašla. Ale to je tím, že v blízkém okolí jsou jen kousky listnantých (bukových) lesů a tam jsem ji nikdy neviděla. Zato muchomůrek jízlivých tu mívám hafo. Ale kdyby byla fotka celé plodnice, tak ji poznám. Ani na tu kyčelnici jsem ještě nenarazila.

Re: Re: Dnešní menu..., 08.04.2016 22:20, alesjirsa(m), (Kvízy)
Také se připojím:
1. Hřib modračka
2. Lupeník březový (i když z tohoto pohledu bych ho nedokázal rozeznat od síťkovce trojbarevného)
3. Slizečka kořenující
4. Pavučinec červenošupinný
5. Kyčelnice devítilistá

Re: Kvízové avizo..., 08.04.2016 19:58, Forrest Run(m), (Kvízy)
Jsou to Nevděčníci, ať si to jednou sami zkusí zorganizovat a zprocesovat!