Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Re: Pozvánka ke kvízu..., 18.03.2016 19:37, chorcheee(m), (Kvízy)
Zdeno už dlouho vyhrožuje, že se na kvízy vykašle a asi nevykašle
.

Vyluštění a konec kvízu..., 11.03.2016 22:20, Zdeno(m), (Kvízy)
Vítězem se stává Aleš, první řešení poslal vzkazem ve 20:34, ve 21:29 opravil jedinou chybnou položku a to křehutku vodomilnou...Totéž mohl učinit každý z vás. Na place se ke správnému řešení propracoval Kraken mnohem později. Přiznám se, že nějak ty výhrady nejsem schopen pochopit, ale pořád je základ ve správném určení všech položek. Kdo volí utajené tipy, chrání své vědomosti a nutí ostatní k větší aktivitě. Problémem by snad mohlo být, že na jevišti nevědí, jak to vypadá v zákulisí, což průběžně sděluji...Alešovi trocha imprese ze seweru...
Re: Vyluštění a konec kvízu..., 11.03.2016 22:26, alesjirsa(m), (Kvízy)
Díky. Ta křehutka mě zmátla, až potom jsem si všiml tmavých lupenů a absence výrazné hygrofánnosti klobouku.

Re: Re: Vyluštění a konec kvízu..., 12.03.2016 18:23, Zdeno(m), (Kvízy)
Ještě mne napadl jeden příměr (jsa od sportu...). Cyklisti přijíždějí ke kruhovému objezdu, někteří jedou vpravo, druzí vlevo. Na chvíli se nevidí, ale zase se sjedou za objezdem a mnozí přemítají, zda jeli tou optimální trasou...Vybrat si ovšem mohli...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 21:38, mh, (Kvízy)
Zákulisní soutěžící je zvýhodněn, neboť zatímco své tipy ostatním neukazuje, vidí ty jejich. Jaký smysl má taková soutěž? Žádný, tak nashledanou.
1. Šupinovka šedohlínová
2. Klouzek tridentský
3. Opeňka měnlivá
4. Helmovka slizká
5. Řeřišnice luční

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 21:43, Zdeno(m), (Kvízy)
Nesouhlasím Maxi, podmínkou je, že pošle na první dobrou alespoň osmdesát a nikdo od něho nemůže opsat...Je to určeno pro ty, co přečnívají standard...Pokud by se při osmdesáti neopravil na správné řešení, poslal bych ho na jeviště...
Máš aktuálně čtyřicet, nevzdávej a bojuj...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 22:06, Zdeno(m), (Kvízy)
Bohužel nechápu, zvláště když do zákulisí může každý, je to rovná šance pro všechny a o divadélku pro chudé to snad není. Vysvětloval jsem filosofii možnosti nebýt opisován a dát šanci druhým, nicméně konstatuji, že není všemi akceptována dle mého předpokladu. A je-li vítěz znám, to ostatní nevědí, takže nevím, v čem je problém...Jsou tři možnosti: zruším zákulisí nebo ho ponechám nebo se na kvízy vykašlu. Uvidíme, vox populi, vox Dei...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 22:50, Tori(m), (Kvízy)
Zdeno: čtvrtá možnost - ponechat zákulisí pro ty, kteří si chtějí zkusit tipnout, ale zároveň nemají zájem o bednu, tj. bez ohledu na správnost tipů se na bedně neobjeví. Já bych to občas využila radši než současné zákulisí.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 21:59, alesjirsa(m), (Kvízy)
Zákulisní soutěžící má všechny položky ze své hlavy. 

Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 21:40, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak, já na protest nesoutěžím, anžto se mi nelíbí, jak už jsem psal, zákulisní hra. A za trest vám navíc prozradím rostlinu: kyčelnice cibulkonosná
. Tak a kdo se toho první ujme?
.

Re: Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 21:46, chorcheee(m), (Kvízy)
Já už jsem se na to nemohl dívat
.

Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 21:50, Zdeno(m), (Kvízy)
Vskutku kreativní přístup, přesně pro tohle jsem ten status "zákulisí" vytvořil...Nic Ti nebránilo, abys nasypal pětici do vzkazu, byl bys kingem, ego by si přilepšilo, ale zřejmě volíš raději protestsong...Odhaduji, že některé položky neumíš a není od koho opsat...Nicméně respektuji Tvůj názor a přístup, de gustibus non est disputandum...

Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 21:44, chorcheee(m), (Kvízy)
...Kraken
. Ale trvá si na ...jo netrvá, už opravil
.

Re: Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 22:00, chorcheee(m), (Kvízy)
1. šupinovka šedohlínová
2. hřib pružný
3. křehutka hnědošedá
4. helmovka slizká
5. kyčelnice cibulkonosná

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešních pět terčů..., 11.03.2016 22:03, chorcheee(m), (Kvízy)
a nebo...:
1. šupinovka šedohlínová
2. hřib peprný
3. křehutka vodomilná
4. helmovka slizká
5. kyčelnice cibulkonosná

Vyhodnocení březnového kvízu 2016, 01.03.2016 21:07, alesjirsa(m), (Kvízy)
Je tu opět konec dalšího kvízu. Chorcheee nakonec správně určil všechny položky. Druhá je Tori, která získala 70% a na třetí příčku se dostává Herčus, který má rovněž 70%, ale odpověděl o něco později než Tori.
Zde jsou správné odpovědi:
1. Bránovitec jedlový (Trichaptum abietinum) - Někdy se plete s bránovitcem hnědofialovým, který má ale potrhaný až skoro lištovitý hymenofor. Zítra asi založím položku do atlasu, tak tam vysvětlím všechny zásadní rozdíly.
2. Ohňovec ovocný (Phellinus pomaceus) - Tento druh charakterizuje růst na ovocných stromech. Na fotce se myslím dal rozpoznat jak makroskopicky, tak ekologicky.
3. Dřevokaz borový (Gloeoporus taxicola) - Houba, která se vyskytuje na dřevě borovic. Kdo má odkorněnou větev borovice "ve woku", taky to mohl poznat, byť tam není zase tak moc vidět, ale dá se docela dobře identifikovat i podle svého zbarvení a pórovitého až téměř meruloidního hymenoforu.
4. Pevníkovec ztlustlý (Amylostereum areolatum) - Druh pevníku rostoucí na dřevě smrku.
5. Vlaštovičník větší (Chelidonium majus)
Všem děkuji za účast a posílám obrázek.

Re: Vyhodnocení březnového kvízu 2016, 01.03.2016 21:13, chorcheee(m), (Kvízy)
Aleši, díky! Já jsem zase čekal, protože jsem se tu tentokráte cítil pevný v kramflecích. Však právě proto, by to měm být kvíz nejen pro mě
.
Ale jsem zastáncem toho, aby se kvíz dorazil toho dne. Tedy musel jsem to tam nyní nasypat.
Jinak, ten obrázek je zase úžasně orámečkovaný v barvách senescentního listu břečťanu. Antok(c)yany?
Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)

Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 18:22, alesjirsa(m), (Kvízy)
Díky za účast, procenta zatím nechám v utajení.

Re: Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 19:48, Herčus, (Kvízy)
Jelikož chorošovitý mě moc neberou, respektive co fotit, když je zima, tak si taky zatipuju, abych věděl, jak na tom jsem :D... a hezky žádný knížky, žádný prohlížení vlastních fotek, žádný brouzdání po internetu, prostě jenom to co je v hlavě :D
1. Bránovitec, buď hnědofialovej, nebo jedlovej a pokud mě paměť neklame, tak jedlovej se trhá na takový ty až lišty, zatímco hnědofialovej zůstává pórovitej, proto tipuji bránovitec hnědofialový
2. Ohňovec - ten substrát mi připomíná planou třešeň, tak ohňovec ovocný
3. tady bádám v hlavě nejvíc... nejdřív mě ještě před rozkliknutim napadl kornatec, ale pak vidím póry, takže blbost. Pak mě napadl dřevokaz papírovitý, ale ty póry jsou takový moc ucelený (že nejsou merulioidní), takže ten to asi taky nebude a teď mě napadá jestli třeba nějaká dřevomorka, ale ta by měla taky merulioidní póry myslim, takže tady se asi nechám podat. Protože jsem takhle vypadající houbu ještě nefotil, tak jí nemam uloženou v paměti mozku a proto bych musel pátrat a to nechci :D, radši se dám podat :D
4. Tohle mi přijde jako Pevník smrkový, nebo taky se mu říkalo/říká Pevníkovec ztlustlý, takže tipuju tohohle 
5. Kytky se přiznávám vůbec neumim a nezajímají mě, ale když jsem uviděl v odpovědích vlaštovičník větší, tak jsem si vzpomněl, že něco takovýho jsem už asi viděl - tušim, že z toho teče oranžový mlíko :D - takže kdybych odpovídal první, tak napíšu nevim a takhle to teda drze opisuju od ostatních - vlaštovičník větší :D
Re: Re: Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 20:01, alesjirsa(m), (Kvízy)
Takže dám momentální skóre:
Patrik 40%.
Gazela 20%.
Tori (přes zprávu) 70%.
Herčus 70%.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 20:14, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ano, až na to, že ten patrně mluví o dvojce, tys napsala ohňovec ovocný pod číslem 3.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 20:54, alesjirsa(m), (Kvízy)
Dobře, předpokládal jsem, že si Patrik je vědom, co kam patří.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 20:36, chorcheee(m), (Kvízy)
1. Bránovitec jedlový
2. Ohňovec ovocný
3. Slizopórka/dřevokaz borová/ý
4. Pevník/pevníkovec smrkový/ztlustlý
5. Vlaštovičník větší

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 20:42, chorcheee(m), (Kvízy)
Ano, Honzíku, ale stejně si u fotografie nejsem jistý
. Tak uvidíme...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 01.03.2016 20:53, alesjirsa(m), (Kvízy)
Můžeš si být jistý, je to správně.
Vyhodnocení za okamžik ...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Březnový kvíz 2016, 02.03.2016 16:31, alesjirsa(m), (Kvízy)
Neboj, až najdeš oba druhy tak 15krát jako já, tak už si to budeš pamatovat. 

Upoutávka na březnový kvíz, 29.02.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Měsíc zase uplynul, a tak tu opět nastupuji s kvízem, který se koná zítra jako obvykle od 18:00.
Většinou se snažím, aby v kvízu byla aspoň jedna položka, kterou tu asi moc lidí nezná nebo se tu příliš často neobjevuje. Tentokrát bohužel žádnou takovou nemám (všechny jsem vyčerpal v minulém kvízu
), takže to nebude, myslím, příliš těžké a bude to takové opakování.
Snad se mi podaří změnit momentální téma.

Re: Re: Upoutávka na březnový kvíz, 29.02.2016 18:28, alesjirsa(m), (Kvízy)
Nepleteš ... 
Re: Re: Re: Upoutávka na březnový kvíz, 29.02.2016 18:38, alesjirsa(m), (Kvízy)
Vidím, že jsme se na tom dokonale shodli ... 

Re: Re: Re: Dnešní sada..., 26.02.2016 20:40, Patrik(m), (Kvízy)
No jo, basidiouše nejsou zrovna můj obor, ale zkusím...
1. kornatka masová
2. dřevnatka dlouhonohá, Xylaria longipes za mlada
3. rosolozub huspenitý
4. kyjanka zollingerova
5. Tak takové složitosti já v botanických kvízech rozhodně dávat nebudu ...