Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:
Re: Re: Botanický kvíz..., 28.08.2016 20:50, alesjirsa(m), (Kvízy)
2. Světlík lékařský
A protože bohužel žádnou jinou z těchto rostlin neznám, tak zkusím ještě upoutávku: Turanka kanadská

Re: Re: Re: Re: Botanický kvíz..., 28.08.2016 21:12, alesjirsa(m), (Kvízy)
Já znám spíš jen ty rostliny, s kterými jsem se už setkal osobně. Nepopírám, že mi to něco připomíná, ale osobně jsem se s ní určitě ještě nesetkal. Maximálně bych mohl dát tu rostlinu vedle: Okřehek menší nebo závitka mnohokořenná.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Botanický kvíz..., 28.08.2016 21:49, alesjirsa(m), (Kvízy)
Po googlení: 5. Nepukalka vzplývající

Re: Re: Re: Botanický kvíz..., 28.08.2016 22:25, Patrik(m), (Kvízy)
No vidíte, že to jde ...Jenda_P je tedy vítězem posledního letošního botanického kvízu. Tož gratuluju, dnes to bylo opravdu těžší, ale to bylo záměrem...
Výhercovi posílám pohled na Zlatohorskou vrchovinu, kde jsem nedávno prolézal lesy a hledal mykošpeky

Re: Re: Jdeme na to..., 26.08.2016 20:36, alesjirsa(m), (Kvízy)
Zkusím:
1. Kozák habrový
2. Houžovec hlemýžďovitý
3. Muchomůrka šiškovitá
4. ...
5. ...

Re: Re: Re: Re: Re: Jdeme na to..., 26.08.2016 21:26, alesjirsa(m), (Kvízy)
Také jsem ty květy ještě neviděl ...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jdeme na to..., 27.08.2016 20:47, Patrik(m), (Kvízy)
Tento kvíz asi stále nemá konce, co? Z toho logicky vyplývá, že svůj kvíz budu muset nechat na zítra...
Zkusím tedy alespoň napsat své řešení:
1. kozák habrový
2. houžovec hlemýžďový
3. muchomůrka porfyrová
4. něco mi to říká ...
5. brusnice brusinka

Závěr kvízu..., 19.08.2016 21:37, Zdeno(m), (Kvízy)
...byl dnes rychlý, vevanek už ve 20:50 hru ukončila po perfektních tipech...Potlesk a rosnatka okrouhlolistá, kterou viděla v Hamru na dovolené před pár týdny...
Ostatním dík za účast, mlčící většina si doufám také odnesla cosi pro osobní obohacení...
Re: Závěr kvízu..., 19.08.2016 21:39, alesjirsa(m), (Kvízy)
Impozantní. 

Re: Re: Závěr kvízu..., 19.08.2016 22:27, chorcheee(m), (Kvízy)
Já vám to budu muset vždycky takto rozjet, aby se to nedolušťovalo jako obvykle zítra
.

Re: Re: Tož, otestujte se..., 19.08.2016 20:38, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak zkusím nahodit:
1. hlíva čepičkatá
2. rosolovka průsvitná
3. síťovka pýchavkovitá
4. oříškovec Tulasneův
5. švihlík krutiklas

Re: Re: Re: Tož, otestujte se..., 19.08.2016 20:48, chorcheee(m), (Kvízy)
Aáa..už začínám mít u nejmenované položky pochybnosti
. Ale prostě jsem tentokrát vysypal to, co mne napadlo a uvidíme, co to dá.

Re: Re: Re: Tož, otestujte se..., 19.08.2016 21:13, alesjirsa(m), (Kvízy)
Hm, vypadá to, že vevanek už dala to samé, co bych napsal já (jen bych nevěděl tu rostlinnou).

Re: Re: Re: Tož, otestujte se..., 19.08.2016 21:03, chorcheee(m), (Kvízy)
ok
.
Ale ona bude mít vevanek pravdu. Takhle na písku síťovka neroste a měcháč se ke stáru, právě koukám, takto rozpadne

Re: Re: Re: Re: Re: Tož, otestujte se..., 19.08.2016 21:16, chorcheee(m), (Kvízy)
Kdo? Dávám přednost dámám
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tož, otestujte se..., 19.08.2016 21:20, chorcheee(m), (Kvízy)
Dámy když jedou, tak jedou. Třeba i ve stejné minutě
.

Re: Re: Re: Re: Tož, otestujte se..., 19.08.2016 21:15, chorcheee(m), (Kvízy)
Je třeba znát svého nepřítele (a učitel je žáky za nepřítele často považován)
.

Kvíz..., 14.08.2016 20:27, Patrik(m), (Kvízy)
Vítězem je tedy Tori, která byla nejblíže - 70%. Účas byla veliká, jako poslední dobou u téměř všech kvízů (nemyslím tím samozřejmě jen mé, aby nedošlo ke zbytečným nedorozuměním), což si vysvětluju buď neznalostí a nebo (což je pravděpodobnější) nedostatkem času, kterého nemám moc ani já ...
Správné odpovědi tedy jsou:
1. hořec tolitovitý - červený seznam, zákonem chráněný, foceno v Beskydech, kde rostl dosti hojně
2. laskavec ohnutý - běžný synantropní druh ruderálních stanovišť
3. lilek černý - běžný lesní druh, ten poznali všichni
4. liliovník tulipánokvětý - s krásným latinským názvem Liriodendron tulipifera, zajímavý strom, se kterým se běžně setkáváme v parcích a botanických zahradách
5. máta rolní - opět běžný druh vlhkých příkop, okrajů cest či podmáčených křovinných vegetací
Nic těžkého to nebylo...

Re: Kvíz..., 14.08.2016 20:37, alesjirsa(m), (Kvízy)
I tak díky za kvíz ...

Re: Re: Kvíz..., 14.08.2016 21:07, Patrik(m), (Kvízy)
Máš pravdu, ale za to jsem si stihl zarobit na mikroskop, stíhám připravovat exsikáty pro mykologický herbář Brněnského muzea, nacházet zajímavé druhy hub, identifikovat opět zajímavé druhy a k tomu ještě pracovat na SOČce, se kterou souvisí i něco, co označuju pod názvem "projekt Leptosphaeria". No, toť odpověď na to, proč nemám čas

Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 14.08.2016 21:16, chorcheee(m), (Kvízy)
A jak to máš, Patriku, s kamarády a láskami? Máš? Nemáš? Chceš? Můžeš do soukromé zprávy. Víš, že rád psychologizuji
.

Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 14.08.2016 21:32, Patrik(m), (Kvízy)
No jo, máš pravdu - houby nejsou všechno, proto mě ještě baví pěstování a sbírání kaktusů
...mimochodem, kdyby náhodou někdo chtěl nějaké semena kaktusů, stačí napsat, mám jich ještě asi od 30 druhů, teď mi dozrál plod Gymnocalycium odoratum... Tedy, popravdě, to by nebyl život, kdyby si každý nemohl dělat, co ho baví, že

Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 14.08.2016 22:20, karelzbrd(m), (Kvízy)
to bezpochyby, ale není dělat si co mě baví kolikrát to samé jako žít a užívat si. To se nepozná hned, ale pak je kolikrát pozdě, když na to člověk přijde. Takhle nějak to myslím si myslí Basset.

Re: Re: Botanický kvíz..., 13.08.2016 19:35, alesjirsa(m), (Kvízy)
Moc toho nevím:
1. ...
2. Merlík ...
3. Lilek černý
4. ...
5. Máta rolní

Vyluštění včerejšího kvízu..., 13.08.2016 10:41, Zdeno(m), (Kvízy)
Nebyl zrovna snadný, ale vždyť má obohacovat, jak říká chorcheee, že...Průlomový byl okamžik, kdy mh poznal zdecimovanou růžovku...Takže vítězem je de jure Milda, ale hezky jste si to postupně poskládali...Obrázek všem, kteří přispěli a naplnili olympijskou myšlenku o účasti...

Re: Vyluštění včerejšího kvízu..., 13.08.2016 16:52, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak muchomůrku růžovku bych teda vůbec netipoval. Gratuluji.