Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:
Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 20:33, alesjirsa(m), (Kvízy)
Chvilku počkám ... 

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 20:44, alesjirsa(m), (Kvízy)
No, nejsem si úplně jistý, ale přesto počkám ... 

Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 20:49, Patrik(m), (Kvízy)
Jelikož to nejsou askouše, tak s těmito mám trochu problém. Zkusím:
1. bělolanýž obecný
2. nejsem si jistý
3. taktéž
4. klihatka černá
5. napadá mě pouze devětsil bílý
Jen menší poznámka:
Problém s těmito kvízi možná je, že tu poslední dobou dáváš samé detaily, kde chybí některé důležité určovací znaky (např. obr. 2). Tady vidím široké spektrum možností. A neříkejte, že kdyby tady dal někdo nějaký takový obrázek a chtěl z něj přesně určit druh, bo by nevěděl, co to je, co by jste mu na to řekli?
Jen se mě zdá, že kdysi byla účast vyšší i díky tomu, že tam byli sice vyfocené starší plodnice, nebo plodnice nějak zdeformované, netypické, avšak byli vyobrazeny vcelku, proto bylo možné říct, o co jde. Tady už jde pomalu jen o typovačku než určovačku, no ni?

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 21:30, Zdeno(m), (Kvízy)
No ni...
Vidím, že je čas skončit, moje snaha vyladit kvízy( (ne kvízi) naráží na nepochopení toho, jak oslovit široké spektrum soutěžících. Není ovšem pravda, že jde o tipovačku(ne typovačku), protože velmi dbám na přítomnost důležitých rozlišovacích znaků(dnešní dvojku nevyjímaje...).Snažím se, aby plodnice byly(ne byli) identifikovatelné, ale když druh neznáš, tak ho z detailu neurčíš, ale zdatní Tě ho naučí...Nesrovnávej, prosím, fotky do určovny s fotkami kvízovými...

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 22:20, mh, (Kvízy)
Milý Patriku, doporučil bych ti, kromě usilovného studia češtiny, které by ti pomohlo vyjadřovat se o level lépe, než nějaký tatar, opláchnout si přirození studenou vodou (to doporučoval ostatně už MUDr. Freud) a pak se postavit před zrcadlo, a dát si rukou, nejlépe tou, kterou píšeš, pár facek. Zdenovy kvízy jsou metodicky dokonalé, ostatně znalosti + leta zkušeností = profesionalita. A hlavně učit se, učit se, učit se (kdo to, sakra, říkal?). Na brblání máš, vážně, ještě času dost... Max

Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 21:47, alesjirsa(m), (Kvízy)
No nic ...:
1. Bělolanýž obecný
2. Měcháč písečný
3. Lošák ryšavý
4. Černorosol uťatý
5. Devětsil bílý

Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Už to ukončím. Nikdo nakonec nedal správnou odpověď, všichni, co se naplno zúčastnili, měli 80%.
Zde jsou správné odpovědi:
1. Pevník nachový (Chondrostereum purpureum) - Když je starý, tak barva klobouku vybledá, že vypadá trochu jako pevník plstnatý, ale hymenofor zůstává víceméně stejný. Zaměňovali jste to za boltcovitku mozkovitou, která ten hymenofor má více takový mozkovitý.
2. Dřevokaz rosolovitý (Merulius tremellosus) - Ten asi nedělal problém.
3. Penízovka provázková (Strobilurus stephanocystis) - Druh penízovky rostoucí na borových šiškách. Poněvadž je z fotky nerozlišitelný od penízovky nahořklé, tak jsem samozřejmě počítal i penízovku nahořklou, od níž se liší zejména mikroskopicky, a to charakterem cystid.
4. Síťkovec dubový (Daedalea quercina)
5. Jaterník podléška (Anemone hepatica)
Bonus: Bránovitec hnědofialový (Trichaptum fuscoviolaceum) - S tím si nikdo úplně neporadil. Samozřejmě uznávám, že byl hodně obtížný.
Posílám obrázek a ještě jednou se omlouvám za to, že jsem do toho mohl zasahovat až dneska.

Re: Re: Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:35, alesjirsa(m), (Kvízy)
Díky, už se těším. 

Re: Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:42, basset(m), (Kvízy)
Já tedy myslím, že s tím posíláním odpovědí někam na pozadí ztrácí kvízy tu správnou "šťávu". Nikdo totiž neví, jestli se vůbec někdo kvízu účastní nebo zúčastnil. Ti, kteří znají jenom část odpovědí, se jednoduše neúčastní. Chybí ta druhotná kvalita kvízu - totiž možnost pro ostatní se něco naučit. Třeba i na chybách těch druhých, protože to se setsakra dobře pamatuje 
Prostě tomu chybí to bezprostřední napětí - vyhraju nebo jo 

Re: Re: Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:52, Zdeno(m), (Kvízy)
Ach jo, tím, že jsem poslal své řešení "do pozadí", jsem se dobrovolně vzdal hodnocení, dokonce i informace autora, jak jsem si vedl...V opačném případě predátoři poslouží jako "jazyk" ve válce a zdatní kombinatorici a kompilátoři sestaví vítězný šém...Nicméně, respektuji názorové spektrum a pragmaticky zvolím taktiku v budoucích kvízech dle přání většiny...Vox populi, vox Dei...

Dubnový kvíz 2016, 01.04.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Re: Dubnový kvíz 2016, 01.04.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Bonus: ...
Případnou odpověď na tuto bonusovou položku mi prosím posílejte přes poštu, započtu vám ji k vaší odpovědi, kterou už můžete normálně zveřejnit v diskusi.

Re: Re: Dubnový kvíz 2016, 01.04.2016 19:49, Pavla, (Kvízy)
Alešku, ani nevíš, jak ráda bych soutěžila, ale ... já na to fakt nemám.
Možná pětku bych viděla jako jatérník podléšku. Tuž v každym připadku přeju při patku hojnou účast kvízovníků, od kterých se „po bitvě“ ráda poučím, abych byla taky generál. 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dubnový kvíz 2016, 01.04.2016 21:00, Pavla, (Kvízy)
Až tak! Já taky ne. To už se tak někdy "tady u nás" nachomýtne. 
Wikipedie: Jaterník podléška, též jaterník trojlaločný, je vytrvalá nízká bylina rostoucí v listnatých lesích mírného pásma Evropy. V České republice se jedná o poměrně hojný druh, ve východní polovině Moravy je však velmi vzácný nebo zcela chybí.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dubnový kvíz 2016, 02.04.2016 15:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Patriku, máš 80%, špatně je jednička (a bonus
).
Re: Re: Dubnový kvíz 2016, 02.04.2016 15:05, alesjirsa(m), (Kvízy)
Já se omlouvám, že jsem tak dlouho k soutěži nic neřekl, ale chvilku potom, co jsem včera dal kvíz, vypadl internet a opět začal jít až dneska. Zatím si nikdo neporadil s jedničkou, boltcovitku mozkovitou jsem bohužel ještě nenašel, je to něco trochu jednoduššího.

Re: Re: Re: Dubnový kvíz 2016, 02.04.2016 17:46, chorcheee(m), (Kvízy)
U jedničky mne napadl pevník kaštanový - Lopharia spadicea / Porostereum spadiceum.
Re: Re: Re: Re: Dubnový kvíz 2016, 02.04.2016 17:51, alesjirsa(m), (Kvízy)
Do 18:00 se ještě můžeš zúčastnit, ale můžu ti říct, že pevník kaštanový to není, pořádně si prohlédni ten hymenofor.
Upoutávka na dubnový kvíz, 31.03.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Na začátek bych vám chtěl poděkovat, poněvadž je to už rok od mého prvního kvízu, že jste je tak dlouho snášeli.
A jako každý měsíc tu mám zase pro vás jeden kvíz, který se bude konat zítra od 18:00.
Kvíz se tentokrát bude skládat ze 6 položek, jedna bude prémiová, tudíž náročnější a nepovinná.
Zatím malá ochutnávka ...

Re: Re: Re: Upoutávka na dubnový kvíz, 31.03.2016 18:51, alesjirsa(m), (Kvízy)
Choroš poloplástvový (Polyporus brumalis) je správně.
Re: Re: Upoutávka na dubnový kvíz, 31.03.2016 18:48, alesjirsa(m), (Kvízy)
No, je to skutečně rok, když nepočítám ten počáteční kvíz někdy v půlce března, kterým to všechno začalo. Tohle je dubnový kvíz 2015.

Re: Re: Re: Upoutávka na dubnový kvíz, 31.03.2016 19:06, chorcheee(m), (Kvízy)
"Vážně ty prášky máš brát ? Vždyť to je skoro jako jedna scéna z filmu Krok za krokem: "To je moje vodní lůžko. Prý je to dobré na záda." "Tebe bolí záda ?" "Od té doby, co mám vodní lůžko."
Ale kdybych měl hodnotit nejen uhádnuté houby, ale také aprílový postoj, tak Honzík zatím vede."
.
Re: Re: Re: Re: Upoutávka na dubnový kvíz, 31.03.2016 19:11, alesjirsa(m), (Kvízy)
Začíná mi tu chybět jeden smajlík, a to ten, který si plácá na čelo ... 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Upoutávka na dubnový kvíz, 31.03.2016 19:28, alesjirsa(m), (Kvízy)
Asi tak nějak. 

Re: Re: Upoutávka na dubnový kvíz, 31.03.2016 19:30, alesjirsa(m), (Kvízy)
No tak jo, jestli s tím nemáš žádný problém.

Re: Re: Sváteční menu..., 25.03.2016 21:09, chorcheee(m), (Kvízy)
No co to je tohle? To jsou všichni za oponou?

Re: Re: Re: Sváteční menu..., 25.03.2016 21:20, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak já myslím, že vevanek to má celkem dobře. Já pětku (snad) vím, ale ještě počkám.

Re: Re: Re: Sváteční menu..., 25.03.2016 21:21, chorcheee(m), (Kvízy)
...a už je to tady
. Tři odpovědi v minutě 20.
.

Re: Re: Dnešní kvíz..., 18.03.2016 20:41, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak dneska s jistotou nevím skoro nic, snad s výjimkou 5ky...

Re: Re: Dnešní kvíz..., 18.03.2016 20:44, alesjirsa(m), (Kvízy)
Dám trošku náskok ostatním, než nahodím to své ...

Re: Re: Dnešní kvíz..., 18.03.2016 21:25, alesjirsa(m), (Kvízy)
Myslím, že už se můžu připojit:
1. Klouzek bílý
2. Pařezník obecný
3. Pstřeň dubový
4. Penízovka vřetenonohá
5. Hlístník hnízdák
Re: Re: Re: Dnešní kvíz..., 18.03.2016 21:26, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ale teď koukám, že Joska už tu toto řešení dal o dvě minuty dřív.