O houbách

Smrže se sýrovou omáčkou

Smrž tlustonohý | | Kraken(m) | Hlavní jídlo | 30 minut |

Doporučit

Smrže se sýrovou omáčkou

Ingredience

Kloboučky smržů, máslo, sůl, pepř. kurkuma, sýry na výrobu omáčky, 250 ml 30 % smetany, těstviny.

Postup

Klobouky smržů pokrájíme napříč na kolečka a podusíme je na másle se solí a pepřem. Zvlášť si připravíme sýrovou omáčku rozpuštěním smetanového a plísňového sýra (např.nivy) a obarvíme jí přidáním malého množství mleté kurkumy. Přidáme smetanu, promícháme a a krátce povaříme. Podle návodu si ještě uvaříme těstoviny. Já použil vrtule, protože doma jiné těstoviny nebyly, ale určitě by to vypadalo lépe s nějakými širokými nudlemi. Pak už jen servírujeme na talíř a debužírujeme.

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30