Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Na toulkách přírodou..., 23.06.2015 22:01, Forrest Run(m), (O přírodě)
S dovolením se zavěsím,ať neodsouvám Fešného Salamandra!:-)
Kauza PeteN:
Dovolím si na tohoto Wykuka a Manipulátora nejprve upozornit zdejší houbaře neznalé poměrů, aby při jakékoliv komunikaci s PeteNem byli maximálně obezřetní:
Nejprve se úlisně vtírne do něčí přízně, nechá se od nic zlého netušících důvěřivců ukázat jejich lokality vzácnějších hub, aby na nich vzápětí "zdomácněl", přivlastnil si je, a v lepším případě se pak chlubil cizím peřím, viz loňská aféra "Mřížovka" na nahuby.sk, nebo loni "náhodou" nalezené rudonachy den potom, co jsem ukázal plodnice těchto hřibů jeho kamarádovi Márovi Brtníkovi. Horší varianta je ta, že nalezené vzácnější houby zlikviduje, aby už je nemohl nikdo jiný nafotit a tím ho připravit o jeho "15 minut slávy"
...viz loňské expresní "sklizení" Muchomůrek Vittadiniho na pražské lokalitě Michala Mikšíka. Nejhorší varianta je totální devastace lokality tím ,že si na ní přivede hordy svých rádobykamarádů, kteří dokonají dílo zkázy. Odnesla to třeba moje a Kryšotova lokalita krasočíšek a Ohnivců zimních na mladoboleslavsku.
Mimochodem, ani jeden ze zdejších elitních přispěvatelů, na které při svém úvodním vstupu odvolává....Jarda Malý, Fáfa nebo Kryšot...se za něj nebyli ochotni zaručit, což samo o sobě dost vypovídá.
Přesto doufám, hlavně z úcty ke Zdenovi, který má ze své více jak čtyřicetileté praxe z polepšovny obvykle dobrý odhad na lidi, a pak také po telefonické intervenci Kryšota, že už PeteN není takový Psychopatický a Konfliktní Egocentrický Howado, jakým býval, a že se upřímně bude snažit chovat jako běloch
...nebo alespoň jako člověk
, se špetkou empatie, a že bude jeho působení zde v konečném součtu pozitivní.
Sám uznávám, že na sobě zapracoval, co se týká mykologických znalostí i focení houbelec, budu rád i za upřímnou a systematickou snahu o nápravu jeho pochroumaného morálního kreditu i gumové páteře, abychom mu tu za nějaký čas mezi zasvěcenci přestali říkat: "Robiho Šavlonosič"!:-)

Re: Re: Na toulkách přírodou..., 24.06.2015 01:01, PeteN, (O přírodě)
Forreste ahoj!
Abych uvedl Tvé některé polopravdy či zkreslené informace na pravou míru, a neber si to špatně, nepíchám Tě klackem pod žebra a začnu rozhodně slušněji, než Ty jsi začal zde ke mě.
Zajímalo by mě, co myslíš "akcí" Mřížovka? Mřížovka je skutečně z okolí Prahy, kde jsem ji fotil, kde i vyrostla a pevně věřím, že tam vyroste i letos, neboť ji nafotím znova a nejen já, ale i např. Tvůj i můj kamarád Yohaness, kterého velmi rád na lokalitu pozvu! Rudonaši "náhodou" nalezení - to není minulý rok, ale předminulý rok, tedy 2013. A nevím přesně, jaké myslíš rudonachy. Ale pokud to byli rudonaši z Obory, tak k nim mě zavedl Mára to nebudu popírat, nemám důvod. Ovšem neřekl mi, že jsi je našel Ty. Ani mi neřekl, že jste tam byli den před tím spolu! Expresní "sklizení" vittadiniovek?! Tak toto je opravdu blábol! Nevím, jak jsi na toto přišel? Lokalitu mě ukázal Michal, byl jsem tam s ním a fotili jsme loni jednu jedinou plodnici, která tam i zůstala. Michal Ti to rád potvrdí. Pak už jsem tam nebyl. Takže pokud Ti toto někdo nakecal, že jsem je sklidil (nechápu proč bych to dělal), tak by mě zajímalo, kdo Ti toto řekl, neboť bych si to s ním docela rád osobně vyříkal! Co se lokality krasočíšek a ohnivců zimních týče. Robi mi jednou říkal, že se to objevilo s Kryšotem na nějaké společné akci, více o tom nevím. Krasule tam navíc prý objevil Honza Gaisler. Více jsem se po tom nepátral a není pravdou, že bych tam vozil zástupy lidí. Všichni, kdo tam kdy byli se mnou, lokalitu znali z jiných zdrojů.
Asi jsi mě špatně pochopil, Jarda, Fáfa, Yohaness, Kryšot mě tento web doporučili, že je to tu docela fajn. A sám Kryšot mi říkal, ať sem klidně nějakou fotku dám, ať třeba trochu obohatím atlas. Píši to veřejně, aby to bylo transparentní a odvolávat to nebudu. Je to pravda. Kdyby mi to neřekl, nic bych sem nedával.

Re: Re: Re: Na toulkách přírodou..., 24.06.2015 08:36, Forrest Run(m), (O přírodě)
Rád Ti s mřížovkou osvěžím paměť
...loni jsi to na slovácích prezentoval jako svůj nález a Jarda Malý Tě opakovaně a velmi diplomaticky vyzýval, abys okolnosti nálezu uvedl na pravou míru. Když jsi tak neučinil, napsal tam o Tobě, že je mu z Tebe, cituji: "na blití"
, vzápětí jsi všechno hystericky popřel a vlákno jsi smazal, už jsi doma?

Re: Re: Na toulkách přírodou..., 25.06.2015 22:37, Houbolog, (O přírodě)
Ahoj Forreste,
dnes jsem mluvil s Radkem Pilařem, který mne upozornil na tuto diskuzi a rád bych Ti k tomu také něco napsal. Když jsem chválil tyto stránky, tak mimo jiné také proto, že jsem zde nezaregistroval žádné neshody, dohady, napadání apod. Nerad bych svůj názor změnil...
Rád bych podotknul, že jsem Petemu tyto stránky pouze vychválil a rozhodně jsem ho nepřemlouval k tomu, aby se zde nějak angažoval. Pokud jde o Tvoji větu, ve které uvádíš, že jsem se nebyl ochotný za Peteho zaručit, tak bych ji rád upřesnil. Pete mne sice před nedávnem zklamal, ale to neznamená, že bych ho odepsal, nebo že bych mu vůbec nevěřil. Myslím si, mu leccos došlo a hlavně jsem přesvědčený, že vám má co nabídnout. A to jsem Ti také do telefonu sdělil. Udělal hodně velký pokrok.
Takže věci se mají takto;-)

Re: Na toulkách přírodou..., 23.06.2015 22:03, Forrest Run(m), (O přírodě)
A teď k Tobě, PeteNe Čéče, co s Tebou?;)
Když ses tu před dvěma dny zjevil, vzpomněl jsem si bezděky na stařičkej židovskej fór, ve kterým rabín vysvětluje rozdíl mezi drzostí a chucpe.
"Drzost je vykadit se někomu před dveřmi, chucpe je zazvonit si pak ještě o papír.":-)
Ty víš, proč mě to napadlo, žeáááno?
Nejprve jsem si říkal, že využiju svoje právo spoluzakladatele tohodle webu a prostě Tě odsud bez milosti vykopnu, nikdy jsi mi nic dobrýho neudělal, neférově jsi mě dehonestoval, kde jsi mohl, zdevastoval jsi(přímo či nepřímo) hned několik mejch mykolokalit takže by bylo pro mne docela slušný zadostiučinění Tě odsud s vostudou vypoklonkovat.
Nicméně, řekl jsem si, že ráno bývá moudřejší večera, promluvil jsem s několika lidmi a shodli jsme se, že si zasloužíš druhou šanci...jen JEDINOU, aby bylo mezi námi jasno, to znamená NULOVÁ TOLERANCE k Tvejm jedovatostem, grafomanskejm excesům, konfliktnímu jednání, "vykusování" cizích lokalit, chlubení se cizíma nálezama a ke Tvejm namistrovanejm kecům všeobecně.
Nahazuju to tu veřejně, aby pak bylo jasný, co se po Tobě chce a aby si pak každej mohl udělat jasnej obrázek o tom, jestli plníš, či neplníš.
Zde jsou moje podmínky Tvýho dalšího setrvání zde:
1.Veřejně se omluvíš Karolínce za svoje sprostý výpady vůči ní...koneckonců, Tys jí taky nešetřil a veřejně jsi jí nespravedlivě urážel hůř než pacholek z chlíva.
2.Budeš tu psát česky.
Latinský názvy si klidně uveď za českejma v závorce, s tím tu nikdo problém nemáme, ale jazyk tohoto webu je čeština, tak to, prosím, respektuj.
Nevím, jestli se tu tím snažíš latinou někomu zaimponovat, ale spíš tu tím víc a víc lidí zbytečně poštváváš proti sobě.
Přál bych Ti strávit nějakou dobu mezi světově proslulejma mykologama, jako jsou Vláďa Antonín, Radomír Socha nebo profesor Ivan Jablonský...myslíš, že s amatérskejma mykologama jednaj takhle spatra? Ani náhodou, bavěj se s Tebou jako rovnej s rovným, česky.
Takže už, prosím, žádný "Sub Quercus", ale "Pod dubem".
Děkuju.

Re: Re: Re: Na toulkách přírodou..., 24.06.2015 09:00, Forrest Run(m), (O přírodě)
Na hrubý pytel....

Re: Re: Na toulkách přírodou..., 24.06.2015 01:06, PeteN, (O přírodě)
Vtip dobrý, ten se mi líbí, i když jej znám.
Klidně mě bez milosti vykopni, já s tím problém nemám a žíly mi to neurve. Proto jsem zde smazal vše, co jsem doposud vložil, aby to zde nezasí*alo mykoprostor.
Zajímalo by mě, jaké Tvé lokality jsem přímo či nepřímo zničil? O žádných takových nevím. A to, že jsme si my dva nepadli zrovna do noty, to je pravda. Chyba byla jistě na obou stranách. Začlo to vlastně hned první den, Ty jsi byl hlučný a rozeřvaný (já mám rád v lese klid - ale to bych skousnul), říkal jsi mi peting, lesbosaur, honič a bůh ví jak ještě, aniž bychom se vůbec znali. Toto jsem neskounul,prostě jsem to nepřijal a zatvrdil se proti Tobě. Ubrat jsme měli oba, pak už se to zkrátka jen vezlo. To je můj názor na věc, nevnucuji Ti ho, třeba to vnímáš jinak. Pro mě je tento názor správý, Ty budeš mít zase ten svůj. A tak to bude v pořádku.
Podmínky nepotřebuji. Kájince jsem se již omluvil přes mail, ale učiním to i veřejně. Nicméně si neodpustím komentář, protože Ty jsi napsal jen jednu půlku pravdy, na tu druhou jsi zapomněl. Když někdo psal zcela anonymně na nahouby pod Tebou vložené fotky, označil jsi jako anonyma mě! Co Tě k tomu vedlo, nevím do dnes. A já jsem si nenechal kálet na hlavu a napsal jsem Ti tam to, co jsem Ti tam napsal. Omlouvat se Ti za to nehodlám. Máslo na hlavě máme oba. Ale uvědom si, že v tomto případě jsi mě Ty napadnul jako první, také dost nevybíravě a já jsem nevybíravě pokračoval. Tvá akce splodila mou reakci.
Ale Kájince se samozřejmě veřejně omlouvám, neboť ona do toho zatažena být neměla. To bylo mezi mnou a Tebou (a jak vidím, stále to v Tobě je). Takže ještě jednou: opravdu a upřímě mne to, Kájinko, mrzí, že jsem se právě na Tvou adresu vyjádřil velmi neomaleně, vulgárně a hnusně. Ještě jednou mi můj exces promiň. Ve Tvém případě je mi to skutečně líto. Promiň.
Konec grafománie, ale toto prostě jednou větou napsat nešlo, děkuji za pochopení.

Re: Re: Re: Re: Na toulkách přírodou..., 24.06.2015 08:58, Forrest Run(m), (O přírodě)
Se omlouvám, Maxi, víš, že se to tu stane MAXIMÁLNĚ jednou za 10 let!;-)
Jak to vypada s houbama ve Svatojiřáku?

Re: Re: Re: Re: Re: Na toulkách přírodou..., 24.06.2015 09:40, admin(m), (O přírodě)
Omluv se všem, takhle to vypadá, že ti PeteN zneužil babičku a možná i dědečka? 
Ale vážně, je 9:40 a vyhlašuji STOP, pro případné další výměny názorů se přesuňte někam do neveřejných míst, sem to nepatří a veškeré další reakce budu bez milosti mazat.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na toulkách přírodou..., 24.06.2015 09:55, Forrest Run(m), (O přírodě)
FAIR ENOUGH, Dude!:-)