Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Merkur není jen planeta, 02.02.2014 15:56, gazela(m), (O přírodě)
Tehdy se nenakupovalo, tehdy se shánělo. Dnešní děti tento "sport" neznají. Oddělení hraček jsou všude plná o speciálních obchodech hraček ani nemluvím. Navíc hodně děti se doma posadí k počítači a mají vystaráno. Rodiče ani neprotestují, jsou v práci...

Re: Merkur není jen planeta, 02.02.2014 15:56, gazela(m), (O přírodě)
Jedna šikovná reklamka z Prahy uspořádala v nákupním středisku akci Merkur není jen planeta. Trvala téměř tři týdny a dnes končí. U stolů tam seděly děti a mnohé z nich se poprvé v životě mohly pokusit o výrobek vlastní konstrukce. Na stolech volně ležely dílky z Merkura, návody a náměty a kde došla vlastní šikovnost, pomohli ochotní zaměstnanci agentury.

Re: Re: Merkur není jen planeta, 02.02.2014 17:38, karelzbrd(m), (O přírodě)
hezká připomínka pro nás starší a hezky shrnuto, jak je ta dnešní doba pro děti a jejich trávení volného času diskutabilní. Ale umím si představit, jak se kluci s merkurem vyblbli - není nad to, když dítě musí zapojit fantazii a pak si dokáže hrát i s něčím jiným než s počítačem. Náš šestiletý kluk taky hraje na PC hry, ale v pátek strávil celé odpoledne a večer vystřihováním a lepením domečků z papíru. Občas příjemně překvapí, Ale je to o nás, rodičích, na dobu to svádíme z pohodlnosti...
Re: Re: Re: Merkur není jen planeta, 03.02.2014 08:07, Kájinka(m), (O přírodě)
to nemusí být připomínka jen pro starší (teda pokud už taky nepatřím mezi ty starší), já na merkur taky moc dobře pamatuju a co sme se s nim nablbli 

Re: Re: Re: Merkur není jen planeta, 03.02.2014 21:28, gazela(m), (O přírodě)
Taky si nemyslím, že je potřeba zatracovat PC hry. Děti určitě trénují postřeh a rychlost. I tyto vlastnosti se do života hodí.
A že děti umí překvapit, to je taky pravda. Já například byla v 39 letech babičkou a to jsem tedy koukala

Re: Re: Merkur není jen planeta, 02.02.2014 17:55, Zdeno(m), (O přírodě)
Merkur vskutku není jen planeta...Ví to i Áňa, eifelovka ji viditelně zaujala. I já, technický lempl, jsem šroubovával a dle příručky a vzorníku tvořil...Ten trénink fantazie a vidění světa se zcela jistě zužitkoval při nejdůležitější fázi vzniku slušné fotky, totiž vidění možného a orientace v prostoru...