Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 25.12.2013 09:34, karelzbrd(m), (O přírodě)
jo kuba, to je klasika, já baštím na Vánoce bramborového, to je bašta...

Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 25.12.2013 10:32, gazela(m), (O přírodě)
Stůl je bohatý, to vskutku, ale nevidím žádné pití:-) Co třeba takový houbový likér. Recept bude asi těžko dostupný, ing. Baier jej vyvíjel s kolegou 30 let a tolik času my už nemáme. Na netu se dovíš, ze je z 20 druhů hub včetně hořčáka. Obsahuje látku podporující imunitu a údajně chrání i před těmi nejtěžšími chorobami. Strejda Gůgl prozradil i jakousi variantu: vodka + liška nálevkovitá. Ty se rád pouštíš do všeho nového, nezkusíš to?

Re: Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 25.12.2013 13:53, gazela(m), (O přírodě)
No uvidíme, co na to Zdenek. Já naopak ochutnala ten likér ing. Baiera. A dobrý to bylo. Jako správný likér i sladký. Vím, že kombinace houby a alkoholu může být i lehce nebezpečná, ale na druhou stranu, snad hůř, než že se už v životě nedotkneš alkoholu, dopadnout nemůžeš.
V diskuzi kolem té vodky a lišky napsali, že to vylepší i tu nejmizernější vodku. No, kolik lidí, tolik chutí. Já jsem si včera dala sklínku vaječného koňaku a neměl chybu:-) A to byl kupovaný, ne domácí, ten by byl ještě lepší:-)

Re: Re: Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 26.12.2013 12:31, Zdeno(m), (O přírodě)
To nebude Zdenova parketa...Když vídám luxusní defilé skvělých surovin v pořadech o vaření, mám mnohdy pocit, že nejchutnější by byly samostatně hned na začátku...A tak to vidím i s tou vodkou i liškami. Ale proti gustu...