O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Štědrovečerní tabule u houbařů, 24.12.2013 10:38, Zdeno(m), (O přírodě)

...si už svůj křest prodělala předevčírem, ale dnes to bude skoro stejné, přibyde ještě houbanec včetně sladké verze...

Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 24.12.2013 10:45, Zdeno(m), (O přírodě)

Kapra na houbách v této podobě připravovala choť poprvé...

Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 24.12.2013 10:49, Zdeno(m), (O přírodě)

To kuba se stročkem trubkovitým je tradiční klasika...

Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 24.12.2013 15:57, MirekK, (O přírodě)

To vypada opravdu chutne.Tu cest,abych ochutnal kubu,jsem jeste nikdy nemel.

Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 24.12.2013 17:30, Zdeno(m), (O přírodě)

Příprava je jednoduchá. Příležitostně pošlu recept...

Re: Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 24.12.2013 17:33, Zdeno(m), (O přírodě)

A co tu ještě chybí? No přece betlém. My, seweřané, máme krásný v Kryštofově Údolí. Basset si jistě pamatuje orloj a betlém je od něho co by ježatcem dohodil...Ovšem instaluje se až na prahu adventu...

Re: Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 25.12.2013 09:34, karelzbrd(m), (O přírodě)

jo kuba, to je klasika, já baštím na Vánoce bramborového, to je bašta...

Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 25.12.2013 12:54, Kraken(m), (O přírodě)

Nic na tom není, já mám jen problém se stročky. Ale sušené křemenáče (ale i jiné houby) je v pohodě nahradí...

Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 25.12.2013 10:32, gazela(m), (O přírodě)

Stůl je bohatý, to vskutku, ale nevidím žádné pití:-) Co třeba takový houbový likér. Recept bude asi těžko dostupný, ing. Baier jej vyvíjel s kolegou 30 let a tolik času my už nemáme. Na netu se dovíš, ze je z 20 druhů hub včetně hořčáka. Obsahuje látku podporující imunitu a údajně chrání i před těmi nejtěžšími chorobami. Strejda Gůgl prozradil i jakousi variantu: vodka + liška nálevkovitá. Ty se rád pouštíš do všeho nového, nezkusíš to?

Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 25.12.2013 12:58, Kraken(m), (O přírodě)

Gazelo, vodku s liškama jsem už taky zkoušel. Ale moc mě to neoslovilo, škoda pálenky. Podruhé jsem to nezkoušel. Je to jen o málo lepší, než tinktura z březovníku! Ale ta se užívá po lžičkách, takže se to dá snést.

Re: Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 25.12.2013 13:53, gazela(m), (O přírodě)

No uvidíme, co na to Zdenek. Já naopak ochutnala ten likér ing. Baiera. A dobrý to bylo. Jako správný likér i sladký. Vím, že kombinace houby a alkoholu může být i lehce nebezpečná, ale na druhou stranu, snad hůř, než že se už v životě nedotkneš alkoholu, dopadnout nemůžeš.
V diskuzi kolem té vodky a lišky napsali, že to vylepší i tu nejmizernější vodku. No, kolik lidí, tolik chutí. Já jsem si včera dala sklínku vaječného koňaku a neměl chybu:-) A to byl kupovaný, ne domácí, ten by byl ještě lepší:-)

Re: Re: Re: Re: Štědrovečerní tabule u houbařů, 26.12.2013 12:31, Zdeno(m), (O přírodě)

To nebude Zdenova parketa...Když vídám luxusní defilé skvělých surovin v pořadech o vaření, mám mnohdy pocit, že nejchutnější by byly samostatně hned na začátku...A tak to vidím i s tou vodkou i liškami. Ale proti gustu...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30