O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Malé zamyšlení..., 16.09.2013 22:43, Zdeno(m), (O přírodě)

Jako dejavue...Víte, že jsem dlouhodobě přispíval na jiných (ne)spřátelených stránkách. (Zůstalo tam po mně cca 12 000 fotek a mnoho příspěvků a komentářů, kvízů, hádanek...). Kromě osobních výpadů a sprostoty byl jedním z důvodů mého odchodu i zásadní spor o filosofii kvality příspěvků a podpora snaze o motivaci autorů příspěvků a fotografií. A teď mi tak trochu přijde, že i tady jsme ve stejném gardu...Ti, co toho zatím moc nepředvedli, vyčítají zdatnějším, že to zvládají lépe a dovolávají se práva na nekvalitu. To je poněkud nežádoucí signál. Jistě, každý máme svůj level nastaven jinak, ale reakce na vcelku korektní výhrady proti kvalitě příspěvků opatřit opačným znaménkem a vyčítat schopnějším, že to umějí, mi přijde tragikomicky směšné. Všichni zde sdílíme společný zájem, vzájemně se obohacujeme, radíme si a informujeme se o dění v přírodě. Bylo by dobré uvědomit si, že toto jsou stránky, které někdo vytvořil, pečuje o ně, platí za jejich provoz. Z reakcí některých ovšem jako bych vnímal, koukejte se snažit, aby to bylo podle mého gusta. Co člověk, to názor. On ten dalajláma sakra dobře ví, o čem mluví a na co apeluje... Abych to tedy smysluplně shrnul. Ti kreativní vytvářejí image a nastavují úroveň. Je na ostatních, aby se na ně dotáhli nebo je dokonce překonali. Rádi pomůžeme...

Re: Malé zamyšlení..., 17.09.2013 14:19, Hanýžka(m), (O přírodě)

Nestíhám dávat fotky hub, protože moc rostou a na komp není čas. Proto si říkám, že nemám zrovna moc práv do toho zasahovat, ale osobně se mi líbí pěkné fotky. Na rozdíl od některých jiných neocením jakékoliv fotky houbiček, protože si vážím svého času a koukat na hnusné fotky není to, jak bych si ideálně představovala svůj čas. To je ale jen můj názor. Myslím, že hlavní slovo tu má mít ten, kdo server založil a moderuje jej. Pokud vím, založil ho s ambicemi, aby to byl server s kvalitními informacemi i fotkami, ale ať promluví sám nebo prostřednictvím své krásnější polovičky...

Re: Re: Malé zamyšlení..., 17.09.2013 16:29, admin(m), (O přírodě)

Forrest jako spoluzakladatel by se určitě mohl vyjádřit, ale tuším, že aktuálně moc nestíhá
A za sebe říkám, že tu není jeden člověk, který by byl autorem celého webu a měl sám rozhodovat o jeho směřování. Je to společná práce a stačí se podívat do Seznamu uživatelů příp. do vývoje, kdo má největší zásluhy - budování obsahu, nápady, atd.
Tito zasloužilí členové jsou zároveň i moderátory (m) a mají možnost ovlivňovat obsah - mazat příspěvky nebo fotografie, pokud je k tomu nějaký důvod. A pomocí hlasování u každého příspěvku je tu i hlas lidu. Záleží tedy na vás, kam se stránky budou dál ubírat. Jen prosím, chovejte se k sobě korektně, slušně a vstřícně, ke starším i k nováčkům

Re: Re: Re: Malé zamyšlení..., 17.09.2013 18:08, Patrik(m), (O přírodě)

Abych se taky trochu zapojil...chci jen říct, že já například nejsem zas moc spokojen s kvalitou vlastních fotek, mám zájem o to, abych měl fotky na velmi kvalitní úrovni a mohl se dívat i na vlastní fotky, které jsou na podobné úrovni jako např. u Zdena a jiných moderátorů... ale existují taky někteří uživatelé, kteří si na kvalitu zdaleka nepotrpí a chtěji se jen pochlubit za své úlovky, né za to, jak je vyfotili.

Re: Re: Re: Re: Malé zamyšlení..., 17.09.2013 18:15, Zdeno(m), (O přírodě)

No vida, rozumná řeč...

Re: Re: Re: Re: Malé zamyšlení..., 17.09.2013 20:30, Joska(m), (O přírodě)

Čtu až teď, ale asi jsem se nespletl, podívej se o pár příspěvků výš.

Re: Re: Re: Malé zamyšlení..., 18.09.2013 13:48, Forrest Run(m), (O přírodě)

Je to tak, omlouvám se, jsem teď časově dost ve smrti, bagruju jak nemoudrej, sem-tam něco fotím, ale do šuplíku, až trošku opadne růstová vlna houbelec, proběhnou největší mykovýstavy(na který sápu/sápeme exponáty) a zazimuju fčeličky, tak Vám to fšem vynahradím, Amigos!

Romča mi mluví z duše, nikdy jsem se nepovažoval za nějakýho MykoSpasitele, na kterým stojí a padá ohoubach.cz, z větší poloviny je to Romčova mravenčí programátorská práce a taky dost diplomacie, se kterou se snaží prakticky zprocesovat a za pochodu ladit naše často protichůdný požadafky;-) a zbytek beru jako týmovej počin, kde jeden doplňujeme nedostatky toho druhýho, v pohodičce, na společný vlně, jak rád podotýkám. Vnímám to tu trošku jako akademickou půdu, oproštěnou od zášti a závisti, s možností prezentace vlastních "volnomyšlenkářských" názorů, tavící kotel různejch názorovejch proudů, a nově příchozí na tý vlně entuziasmu a pozitivní energie rádi svezeme, pokud ofšem dají dostatečně najevo dobrou vůli dát si poradit!:-)
Nikdo totiž nejezdí rád na mrtvém koni, žeáááno?;-)

Tahle zpětná vazba je pro nás strašně důležitá, takže bych tímto nováčky, který stojej o to zlepšit se ve focení (nejen) hub, rád poprosil, aby dali jasně najevo, že si třeba Zdenovy nebo Bassetovy rady berou k srdci a slušně poděkují a případně položí i nějakou tu doplňující otázku. Je to nejen zdvořilost, ale i určitá satisfakce pro Fotorádce/MykoGuru nebo jak to chcete nazvat.
Nikdo se tu na Vás nebude zlobit, když se budete ptát i na zdánlivý triviality, O.K.?

Zkrátka a dobře, platí tu buddhistické:"Je-li žák připraven, objeví se učitel!":o)

Re: Re: Re: Re: Malé zamyšlení..., 18.09.2013 14:01, Zdeno(m), (O přírodě)

Ale i když nedají "dostatečně" najevo, stejně předpokládáme, že dobrou vůli mají a podle toho konáme.... Forrestovi za moudrá slova a určenou hádanku. On už někdo ten poslední krok učiní a přihrávku před prázdnou bránu promění...

Re: Re: Re: Re: Re: Malé zamyšlení..., 18.09.2013 14:41, Forrest Run(m), (O přírodě)

Díky, díky, díky, Zdeno!:-)

Jak pravila Matka Tereza:

"My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné."

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30