Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní procházka, 20.10.2015 21:09, Herčus, (Houby)
Přesně... co neznam, tak nejim... i když ani dneska si nikdo nemůže bejt pořádně jistej tim co jí (např. zelánky)... konzumovatelnost hub je zvláštní odvětví, kterýmu se nevěnuju, protože houby v podstatě ani moc nejim, jen občas a irituje mě, jak lidi za každou cenu jsou schopný jak už bylo řečeno všechno narvat do hlavy... přijde mi to asi jako kdyby poslali do určovny fotku psa a ptali se, jestli je to yorkšír, nebo čivava a jestli neni náhodou nejedlá :D. Nikdo neni dokonalej, tak se Zdeno tak nerouhej a ber to jako že příště už si dáš bacha a Lištičku poznáš
)) (hlíva olivová a jehličí nejdou dohromady
)... mimochodem, tohle mi přijde spíš jak nějakej bělochoroš, než kořenovník, ale ani choroše moc neumim
... můžu pomoct s určenim asi hlavně s voskovkama, pak jsou rody, krterý mě celkem baví a kde bych taky mohl bejt platnej... ryzce (co mě naučili Pete s Yohanessem), šťavnatky, štítovky (na to ale máme přece odbornici), chřapáče, bedly (ty jsou dost těžký a moc je neumim, ale líbí se mi) a závojenky (ty se mi líbí ještě víc, ale ještě víc je nedávám :D) a další a zas naopak asi budu prd platnej v tmavovýtrusnejch (křehutky, kropenatce, hnojníky, pečárky), vlláknice taky jdou jen mikro a s pavučincema je to katastrofa úplná :D