O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Štědrovečerní stůl u houbařů...., 22.12.2012 19:05, Zdeno(m), (O přírodě)

Včera jsme si s chotí udělali takovou malou generálku neboli vánoce nanečisto...Připravili jsme různá jídla,vyzdobili pseudoštědrovečerní tabuli, vyfotili a poslali na můj blog...

Re: Štědrovečerní stůl u houbařů...., 22.12.2012 20:12, Forrest Run(m), (O přírodě)

Sqělóza, Zdeno, už jsem si přečetl i Tvůj poslední blog...i s tím "Kapřím Morituri te salutant" v reakcích četenářů pod blogem....koukej aspoň některý recepty hodit sem do receptáře, please!:-)
Pro ostatní, kdo to ještě neznáte, dávám odkaz na Zdenovy blogy...... Zdenovy Blogy na Aktualne.cz
Tohle udělá pro popularizaci houbingu asi tak tisíckrát víc než dementní reportáže TV o "mykoraritě" květnatci!;-)

Paralelu s jeho psaním a vůbec s pozitivním přístupem k lidem okolo sebe mi dnes vytanula na mysl, když jsem shlédnul animovanej skvost: "Muž, který sázel stromy"....o síle ducha od francouzského spisovatele Jeana Giona

Zde je link ke stažení:
odkaz

Re: Štědrovečerní stůl u houbařů...., 22.12.2012 21:25, vlk(m), (O přírodě)

...ten stůl je pohádkovej...začal bych tím kubou, na ten jsem zvědavej, ještě jsem ho nebaštil...zalil bych ho kyselačkou...pak koštnul kačky s bramborovym salátkem...proložil nakládanými houbami...potom hubník a pak bych asi prasknul...

Re: Štědrovečerní stůl u houbařů...., 22.12.2012 19:05, Zdeno(m), (O přírodě)

Předtím jsem točil zimní houbaření pro Primu, takže čerstvé houby jsem ještě měl...Chyběla mi pomrazka, helmovka pařezová a hlíva hnízdovitá. I rosolovku listovitou a mozkovitou jsem viděl...

Choť se překonávala...Kuba se stročky...

Kačenky naplněné pikantní masovou směsí by se jistě neztratily ani na císařsko královských stolech...

Houbový bramborový salát jsem ovšem tradičně vyrobil sám...Moment, brambory mi uvařila žena a také mi koupila petrželku...

Naopak aspikový "srnčí hřbet" po houbařsku tvořila vzdor problémům se želatinou zcela sama...

A dvě podkrkonošská jídla...Jsa jilemnickým rodákem, nedám dopustit na kyselo, které moje maminka tak báječně vařila.... Jak říkám, nevstoupíš dvakrát do jednoho kysela, choť se toho drží...

Hubníku maminka říkávala houbanec a je to jak v klasickém tak sladkém provedení lahůdka...Tak jsme vás nalákali?...To je dobře, můžete taky něco zkusit...Chybí ještě obalované houby z mražáku, sušené a nakládané jsou na stole a tamtéž spousta dalších drobností, které sami poznáte...Hezký večer, přání k vánocům ještě dnes přidám...

Re: Re: Štědrovečerní stůl u houbařů...., 22.12.2012 23:52, Kraken(m), (O přírodě)

Opravdu bohatý houbařský stůl! Já mám jen toho kubu a houbičky v octě.

Re: Štědrovečerní stůl u houbařů...., 23.12.2012 18:25, osada(m), (O přírodě)

To je teda chuťovej nářez....kyselo jsem v životě nejedl, musím to napravit, jdu mrknout, jak se to připravuje....

Re: Štědrovečerní stůl u houbařů...., 23.12.2012 18:38, osada(m), (O přírodě)

Recept jsem našel snadno. Ale jak si udělat, nebo, kde koupit kvásek ? Dík za radu...

Re: Re: Štědrovečerní stůl u houbařů...., 23.12.2012 21:17, Zdeno(m), (O přírodě)

Kvásek mají v každém dobrém pekařství...U nás se namáčí kontinuálně...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30