Kačenka česká | | basset(m) | Polévka | 45 minut |
Doporučit (Doporučeno: 3x)
1000g chřestu
300g kačenek (smržů)
250ml šlehačky
50g másla
50g taveného sýra
3 lahůdkové cibulky nebo jedna větší cibule
2 bujońy
trocha jíšky
sůl
pepř
1,5l vody
Pozorný návštevník určitě zjistil, že na obrázku schází máslo, tavený sýr a jíška. To mi moje paní prozradila až potom, co jsem měl foto hotové a některé komponenty už byly v hrnci.
O chřestu se tvrdí, že je to lahůdka. O kačenkách se také tvrdí, že je to lahůdka. No a lahůdkovou cibulkou už nemůžeme nic zkazit. Takže nám nezbývá než z těch tří lahůdek udělat lahůdku na třetí. Ostatně se podívejde na obrázek. Ať se koukám zleva nebo zprava, ta podoba ingrediencí je dokonalá. Schází mezi ně vložit znak "x" a máte třetí mocninu lahůdky jak vyšitou. Momentálně běží sezóna chřestu a není problém ho koupit. Specialisté zahradkáři to umí i doma na své zahrádce. Kačenky nebo smrže !? To je horší. Za poslední tři neděle už znám kdekterou lokalitu ve středních i západních Čechách s bazickým podkladem a rozeznám osiku skoro i po tmě. Ovšem až teprve dnes se konečně zdařilo. Sice na poslední chvíli, než je současné počasí usuší, ale přeci.
A teď jak se to dělá u nás. Osmažíme cibulku na másle, přidáme špalíčky chřestu, paličky si ponecháme. Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, bujón a vařime asi 15 minut. Potom vše rozmixujeme (hrozné slovo) ručním mixérem, přidáme znovu trochu vody. Zároveň přidáme paličky chřestu, kačenky a sýr. Vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme jíšku a smetanu a ještě trochu povaříme. chřest x kačenky x lahůdková cibulka = ... Z časových důvodů Vám to dál radši nebudu ani vyprávět ...
Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času