O houbách

Chřestový krém s kačenkami

Kačenka česká | | basset(m) | Polévka | 45 minut |

Doporučit (Doporučeno: 3x)

Chřestový krém s kačenkami

Ingredience

1000g chřestu
300g kačenek (smržů)
250ml šlehačky
50g másla
50g taveného sýra
3 lahůdkové cibulky nebo jedna větší cibule
2 bujońy
trocha jíšky
sůl
pepř
1,5l vody

Pozorný návštevník určitě zjistil, že na obrázku schází máslo, tavený sýr a jíška. To mi moje paní prozradila až potom, co jsem měl foto hotové a některé komponenty už byly v hrnci.

Postup

O chřestu se tvrdí, že je to lahůdka. O kačenkách se také tvrdí, že je to lahůdka. No a lahůdkovou cibulkou už nemůžeme nic zkazit. Takže nám nezbývá než z těch tří lahůdek udělat lahůdku na třetí. Ostatně se podívejde na obrázek. Ať se koukám zleva nebo zprava, ta podoba ingrediencí je dokonalá. Schází mezi ně vložit znak "x" a máte třetí mocninu lahůdky jak vyšitou. Momentálně běží sezóna chřestu a není problém ho koupit. Specialisté zahradkáři to umí i doma na své zahrádce. Kačenky nebo smrže !? To je horší. Za poslední tři neděle už znám kdekterou lokalitu ve středních i západních Čechách s bazickým podkladem a rozeznám osiku skoro i po tmě. Ovšem až teprve dnes se konečně zdařilo. Sice na poslední chvíli, než je současné počasí usuší, ale přeci.

A teď jak se to dělá u nás. Osmažíme cibulku na másle, přidáme špalíčky chřestu, paličky si ponecháme. Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, bujón a vařime asi 15 minut. Potom vše rozmixujeme (hrozné slovo) ručním mixérem, přidáme znovu trochu vody. Zároveň přidáme paličky chřestu, kačenky a sýr. Vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme jíšku a smetanu a ještě trochu povaříme. chřest x kačenky x lahůdková cibulka = ... Z časových důvodů Vám to dál radši nebudu ani vyprávět ...

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Komentáře

Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času