Čirůvka májovka | | jcp(m) | Předkrm | 20 minut |
Doporučit (Doporučeno: 3x)
Velice rychlá, snadná a na ingredience nenáročná záležitost:
- 400 g drobnějších plodnic čirůvky májovky
- 200 g šunky (poměr lze změnit dle toho, jste-li houbo- či masožrout)
- majonéza nebo jogurt dle chuti či okamžité diety
- sůl, pepř
Májovky pokud možno drobné, aby stačilo pokrájet na poloviny či čtvrtiny
Plátkovou šunku pokrájíme na drobno, májovky na poloviny nebo čtvrtiny. Májovky spaříme cca 3 minuty v osolené vodě, promyjeme na cedníku studenou vodou, smícháme se šunkou, majonézou či jogurtem a podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme nechat chvíli odležet v chladu, podáváme s pečivem.
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času
salát z májovek, 26.03.2012 22:06, katka
Nojo, proč vlastně ne. V jednoduchosti je krása! Možná tam na jaře vrznu třeba papriku. Nebo vajíčko na tvrdo. Nebo kurkumu. Nebo ...
Re: pomazánka z májovek, 11.05.2013 20:02, babka mechová
Ahojky.Já jsem orestovala cibulku,na to dala vařený na drobno nakrájený májovky,nechala vychladnout.Zvlášť v misce jsem rozmíchala majolku,masox,pažitku a na hrubo nastrouhaný vařený vejce.Zamíchat vše dohromady a je to bašta na chleba,housku či topinku s česnekem.Moc nesolit masox to stíhá sám.