| | Kájinka(m) | Hlavní jídlo | 15 minut + pečení |
Doporučit (Doporučeno: 4x)
Hubník je velice rychlé a dobré jídlo. Dá se použít jako předkrm, hlavní jídlo, ale i jako tečka po obědě :-)))
- starší rohlíky asi tak 6
- vajíčka 4
- mléko
- sušené houby podle chuti
- máslo
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- bylinky nejlépe čerstvé (já použila mraženou petrželku a sušený česnek medvědí)
- cibule
- česnek
- strouhanka nebo krupička
Starší rohlíky pokrájíme a namočíme do mléka (lze zkombinovat i s houbovým "vývarem"). Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme a přidáme předem namočené houby, lehce zarestujeme. Ušleháme pevní sníh z bílků. Smícháme rohlíky, houby, česnek, koření a žloutky.
Důkladně promícháme, přidáme bylinky a popřípadě ještě dochutíme. Směs by měla mít hustotu asi jako těsto na lívance. Pokud je směs moc řídká zahustíme strouhankou nebo krupičkou.
Pomalu a opatrně vmícháme sníh z bílků.
Vlejeme do máslem vymazaného pekáčku. Poklademe kousky másla. Pečeme při 180°C dokud není hubník propečený a nemá zlatavý povrch.
Podáváme nejlépe teplý.
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času
Pár technickejch a poděkování!:-), 16.03.2012 20:07, Forrest Run(m)
Původně podkrkonšský tradiční jídlo-Tonda.Houba na něj nedá dopustit a dokonce se ve Velkých Hamrech tradičně pořádá soutěž na téma Slanej i Sladkej Hubník...a T.H. je pravidelnej vítěz!
Dá se udělat i krupková/kuskusová (více česnekoidní) varianta nebo varianta (polo)sladká s rozinkama a špetkou badyánu.....fantazii se meze nekladou-zvlášť dobrej hubník jsem jedl s kotrčem a stročkama...a pro tento pokrm jsou velmi vhodný i sušený hřibovitý....zapojte fantazii, nebojte se experimentovat...my ho příště zkusíme se starým chlebem!
Dá se dobře zachladit/zamrazit, je to ideální jídlo k masu i bez, bombastickej je po přidání a zapečení aromatickýho sejra(gorgonzola, ementál)....prostě univerzální pokrm, kterej se hned tak nepřejí!
Re: Pár technickejch a poděkování!:-), 29.03.2012 23:58, Kraken(m)
Moc dobré jídlo! Chystám se ho spáchat k Velikonocům. Doufám, že už tu porostou kačenky. Jen ho nejím k masu, ale rovnou ho dávám dovnitř!