Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Taky něco přidám, 22.06.2016 15:56, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak já bych dal penízovku srostlou (Gymnopus ocior), která koukám má i jiná česká jména. No a nebo prostě něco z okruhu penízovky dubové...

Re: Re: Taky něco přidám, 22.06.2016 16:04, chorcheee(m), (O přírodě)
Korunokyjky lidé nyní nacházejí často a často také nevědí s jakým jsoucnem mají tu čest. Včera právě nějaká žena dala fotografii do Mykologické poradny a nějaký "odborník" hned zahlásil "korálovec". Tak jsem si pomyslel něco o tom, že na internetu, Facebooku obzvláště, se musí každý pitomec hned vyjádřit. No a pak jsem si uvědomil, že to dělám taky
.

Re: Re: Taky něco přidám, 22.06.2016 15:57, chorcheee(m), (O přírodě)
Mléčné kapky jsem viděl vždy jen u bělochoroše hořkého (Postia stiptica). Docela by mne zajímalo, zda to mohou dělat i jiní...
Re: Re: Re: Taky něco přidám, 22.06.2016 17:08, alesjirsa(m), (O přírodě)
Slzící určitě. 

Re: Re: Re: Re: Re: Taky něco přidám, 22.06.2016 17:20, alesjirsa(m), (O přírodě)
Aha, nevěděl jsem, že to rozlišujete.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Taky něco přidám, 23.06.2016 09:57, alesjirsa(m), (O přírodě)
Kapky ... 

Re: Taky něco přidám, 22.06.2016 15:48, vevanek, (O přírodě)
... byla jsem zkontrolovat, jak je na tom lilie zlatohlavá a čekal mě šok
V lesíku, kde je několik stovek rostlin jsem našla jen dvě!!! s poupaty. Zřejmě krupobití, které v květnu prošlo Českým Krumlovem všechny nasazené květy ulámalo.
Náladu mně spravil až nález zárazy bílé (C3), která tady na jihu roste právě jen na Vyšenských kopcích

Re: Re: Taky něco přidám, 22.06.2016 15:58, chorcheee(m), (O přírodě)
Jak se pozná, že to je právě bílá? Tady opravdu nevím a ptám se. Díky.

Re: Re: Re: Re: Taky něco přidám, 22.06.2016 18:10, Patrik(m), (O přírodě)
Myslím, že to není přesvědčivý determinační znak ... Co se týká lilie zlatohlavé, byl jsem se podívat do NPR Kaluža, kde mají růst a nenašel jsem ani jednu ... přitom jsem ten kopec prolezl úplně celý (viz o Kaluži budu psát v diskusi
)...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Taky něco přidám, 23.06.2016 07:28, b.gun(m), (O přírodě)
To já si na své lokalitě lilii zlatohlavou již několikátý rok po sobě také nevyfotím. Stejně jako jsem si v předchozích letech opakovaně nemohl vyfotit kruštíky modrofialové, orlíčky obecné aj. Letos na jaře pak pro změnu začaly mizet i bledule jarní. A důvod? Prozaický. Nějaký idiot si totiž před lety usmyslel, jak by to bylo fajn, mít ve Středohoří daňky. A tak dnes sice při každé vycházce vídám je, ale už nevídám původní květenu, neboť ji ty přemnožené svině flekaté požerou (na lokalitě zůstávají jen stonky s listy, horních 10-20 cm rostliny s květy je jimi odštípnuto). A co nepožerou daňci, to dorazí ještě více přemnožená prasata.