O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Už mě to nebaví, 05.03.2016 19:08, mipera, (O přírodě)

Po rýmičkách a kašlících mě před 10ti dny skolila chřipka. Nyní beru antibiotikum a pozoruji z okna srnky, koňadry, modřenky, vrabčáky, zvonky, hrdličky, holuby a toto jsem si určila jako zvonohlíka zahradního.

Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 19:42, alesjirsa(m), (O přírodě)

A není to normální zvonek zelený ?

Re: Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 20:16, karelzbrd(m), (O přírodě)

ano, zvonek zelený, sameček.

Re: Re: Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 20:48, mipera, (O přírodě)

Díky Vám za určení, myslela jsem, že zvonka poznám, je pěkně oprsklý, vůbec se nás nebojí.
Nenapadlo mě, že by se tady mohlo jednat o samičku.

Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 19:48, Honzík(m), (O přírodě)

...těsně vedle, to bude zvonek zelený. Nejspíš pani zvonková, nebo zatim málo vybarvenej pán...(Aleš už se taky ozval)

Re: Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 19:52, chorcheee(m), (O přírodě)

Já bych se zase dovolil dotázat, zda jsem správně pochopil, že na chřipku Vám byla předepsána antibiotika, nebo je to nějaká má mýlka. Na viry přeci antibiotika nefungují a jejich předepisování na každou rýmičku či chřipku, je hlavní důvod, proč vzrůstá tolerance mikroorganismů vůči antibiotikám (jsou dnes - ty antibiotika - všude v prostředí).

Re: Re: Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 20:17, mipera, (O přírodě)

Já vím, že na viry nejsou antibiotika, ta mám na komplikace chřipky. Doktorka mě poslechla a řekla není to dobrý, mně bylo tak blbě, že jsem se nezeptala, ani co mi je.

Re: Re: Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 20:19, karelzbrd(m), (O přírodě)

ano, na chřipku, kterou si běžně lidi pletou s virózou, jsou antivirotika... Kdo měl skutečně někdy chřipku, ví své, během půl hodiny, hodiny, je člověk hotovej, že ho to doslova položí.

Re: Re: Re: Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 20:45, mipera, (O přírodě)

Já si s horečkou pěkně užívala 2 dny, byla jsem ráda, že jsem došla na WC.

Re: Re: Re: Re: Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 22:27, karelzbrd(m), (O přírodě)

tak sis tedy prošla skutečně chřipkou, ale ta antibiotika??? Mě to kdysi, naštěstí už dávno skolilo, když sem kámošovi pomáhal na baráku, namíchal jsem kolečko betonu a už jsem ho nedopravil - došel jsem domů, tedy spíše se dobelhal, lehl do pelechu a dva dny nevylezl. Na to WC jsem taky sotva dolezl...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už mě to nebaví, 05.03.2016 22:49, mipera, (O přírodě)

Doktorka dává antibiotika opravdu nerada, kdysi mi dělala v ordinaci test CRP, než mi je dala.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30