O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

...nutrie versus ondatra..., 06.02.2016 18:34, Honzík(m), (O přírodě)

Léto mne inspiroval a tak jsem vyhrabal jednu starou fotku nutrie.To že ondatry ubývají nejspíš s přibývajícím počtem nutrií nemá nic moc společného.Ondatry se u nás lovily pro kožešinu(bizam),myslím že se ještě stále lovit smějí a navíc maj na rozdíl od nutrie nepřátele.Norek je má zařazené v potravním řetězci a bobr je sice nežere,ale považuje je za konkurenci v revíru.Navíc ondatry trpěly na něco jako "kokcidióza" a ubylo jim také mnoho míst na postavení hnízda.Nu,a nechrání je žádní zaslepení "ochránci",díky nimž se myslím nutrie stále nesmí střílet.Mnohde jsou nutrie silně přemnožené a ohrožují prý dokonce i lovecké honitby.Sežerou všechno čim myslivci přikrmují zvěř a dokážou to najít i dost daleko od vody.Jak vidíte na fotce,tak se nutrie nebojí a vleze klidně i pod rybářský přístřešek s ještě bdícím osazenstvem.Myslím že to jako info stačí...

Re: ...nutrie versus ondatra..., 06.02.2016 18:52, Patrik(m), (O přírodě)

Ondatry ani nutrie přece nemůžou být u nás chráněné, vůbec tady nemají co dělat - ondatry jsou ze Severní Ameriky, nutrie z Jížní. Já bych však řekl, že je to spíše naopak (teda alespoň u mě). Nutrie jsem jinde než u Olbramického rybníku neviděl, zato ondatry jsou dosti běžné podél potoku, kde často vídám jejich nory. Norci se v mém okolí nevyskytují vůbec.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30