Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: lom světla,, 13.06.2015 13:59, chorcheee(m), (O přírodě)
Když nejsou houby, fotí se pí*oviny
. Ale jo, hezké
. Jen bych to považoval také a hlavně za projev iterference. Tak a já našel prvního letošního hřiba a neumím ho určit. To jsem houbař na baterky...

Re: Re: Re: lom světla,, 13.06.2015 14:23, chorcheee(m), (O přírodě)
Nene, čip vydrží skoro vše...i sítnice lidského oka se promítaným slunečním kotoučem nevypaluje tak snadno, jak by člověk čekal (na rozdíl od mravenců, ti se lupou pálí docela úspěšně). Prostě s tou svou hvězdou musíme žít, a tak ač v lecčems smrtodárná, museli jsme si vytvořit adaptace (když přijmeme Lowelockovu teorii Gaia čili podobenství Země jako superorganismu, potom si právě Život vytvořil cíleně ozónovou ochrannou vrstvu Země...

Re: Re: Re: Re: Re: lom světla,, 13.06.2015 14:47, chorcheee(m), (O přírodě)
Dobrá, mám doma starou Minoltu 7i. Až budu v Chocni, vyzkouším. Strašně nemám rád přizdisráčství (i když v tomto případě by možná stačilo pročíst zkušenosti lidí na netu
). Lidské přizdisráčství podle mne může za mnohá zla. Vzestup Islámského státu, Andreje Babiše a jiné...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: lom světla,, 13.06.2015 15:29, chorcheee(m), (O přírodě)
Já také mám své foťáky rád. Minolta Dimage 7i je právě také z roku 2002 (nebo dokonce 2001, nejsem si jistý). To jsem za ni dal 33 000 Kč (a to bylo od překupníka - v oficiální distribuci v ČR stála ten čas 45 kKč). To je z dnešního pohledu neuvěřitelné. Cena peněz je od té doby tuším přibližně poloviční. Co by se nyní dalo koupit za 66 000...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: lom světla,, 13.06.2015 15:21, chorcheee(m), (O přírodě)
To je neuvěřitelná náhoda
. Právě včera jsem jednomu nejmenovanému ohoubařovi psal, že jsem již mnohokrát uvažoval, že bych měl navštívit psychiatra (a 2 krát se to vlastně již stalo), ale stejně jsme nepřišli na to, jak mi pomoci. Prostě jsem možná jen vůl...

Re: Re: Re: Re: lom světla,, 13.06.2015 15:00, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak na takovouhle věc ("sluneční skvrny a co rostliny s nima") jsem napsal disertačku
.

Re: Re: Re: Re: lom světla,, 13.06.2015 20:20, chorcheee(m), (O přírodě)
Také se připojuji k pochvale! Takových fotografií mám vícero, ale kvalit vevankové nedosahují!

Re: Re: Re: Re: lom světla,, 13.06.2015 20:38, vevanek, (O přírodě)
Děkuji za pochvalu. Fotka je už z loňského září. Teď bych tam takovou neudělala. Slunce je moc vysoko a paprsky nedopadají v tom správném úhlu. Ale jak píšeš, několik takových fotek vzniklo náhodou, když jsem šla lesem po silnici a všimla jsem si průsvitů mezi stromy. Pak už stačilo najít si ten správný strom, za který schovat sluníčko