O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 13:42, mipera, (O přírodě)

petúnie

Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 13:42, mipera, (O přírodě)

pokus o bílou

Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 15:51, vevanek, (O přírodě)

Krásně vodou smáčené

Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 16:14, Joska(m), (O přírodě)

S kapkami vypadají pěkně. Jen je jich škoda, nesnášejí totiž déšť.

Re: Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 16:18, karelzbrd(m), (O přírodě)

ale sluší jim ty kapky

Re: Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 16:28, mipera, (O přírodě)

Já vím, že petúnie nemají rády déšť, když prší dlouho, tak je uklízíme.
Včerejší květ ibišku už uvadl, kvete pouze 1 den.

Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 19:42, vlk(m), (O přírodě)

...kouzelně okapičkovaný květ...líbí...

Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 20:09, Zdeno(m), (O přírodě)

Hm...

Re: Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 22:16, Zdeno(m), (O přírodě)

Přeložím lakonickou reakci do češtiny...Ach, ta neostrost, vylučující použití na tištěném médiu...

Re: Re: Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 09.06.2015 22:32, mipera, (O přírodě)

Kritiku přijímám, ale nevím, čeho se příště vyvarovat.
Jaké hodnoty mám nastavit? Fotím - pokus - omyl, vlastně pořád omyl.
Ale nějaký pokrok jsem snad udělala.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 10.06.2015 07:30, Zdeno(m), (O přírodě)

Na focení pohyblivých věcí, zvláště malých, se musíš dostat na časy alespoň 1/50, raději ještě kratší, třeba i na úkor clony a ISO. Použít stativ třeba jen na opření, vyloučit vítr třeba tím, že se vhodně postavíš k objektu, abys ho chránila nebo prostě nefotit. Když chci fotit třeba rosnatky nebo pavučiny, vyhodnotím proudění vzduchu a často si řeknu, dnes bohužel ne...O Tvém pokroku nemám žádné pochybmosti, podobně jako vevanek jdeš nahoru a mnoho fotek máš krásných. Bohužel, řada místních příliš nevnímá základní technickou kvalitu obrázků, jejichž úroveň by "vynikla" na tištěné fotce, zvláště větší...Dalším okruhem možností korekce jsou upravovací editory...Je to jen otázka cviku a poctivosti úprav...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 10.06.2015 10:40, mipera, (O přírodě)

Díky za rady a k té ostrosti, prosím, konkrétně. Je jí málo nebo hodně?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 10.06.2015 19:12, Zdeno(m), (O přírodě)

Není žádná, totálně rozmazané. Možné příčiny: špatně zaostřeno nebo příliš dlouhý čas expozice...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nejsou houby, fotím kytičky, 10.06.2015 19:26, mipera, (O přírodě)

Tuto odpověď beru, jak se říká: ,,Chytrému napověz, hloupého trkni".
Foukal asi slabý vánek a měla jsem určitě dlouhý čas.
Budu ráda, když mi to vždy okomentujete.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30