Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Ze školy, 25.05.2015 17:33, alesjirsa(m), (Houby)
Přidám něco, co jsem nafotil dneska u školy po konci vyučování. Moc toho nebylo, ale i tak se našly polničky, asi rané.
Re: Ze školy, 25.05.2015 17:33, alesjirsa(m), (Houby)
Na pařezu, snad listnáče byl (asi) nějaký pevník (chlupatý ?).
A doplním to něčím ze soboty a zároveň otázkou, zda mohou růst pórnovitky obecné na živém dřevě třešní.(?) Tato houba vzhledem přesně odpovídá pórnovitce obecné. A nebyla jediná, která tam byla. Avšak tato byla docela nízko, takže jsem ji mohl v pohodě vyfotit. Další byly už tak nejméně 4 metry vysoko a byly jimi obklopeny celé spodní strany větví třešně. Vím, že pórnovitky obecné rostou sice především na dubu, ale také na jiných listnáčích, ale mohou růst na takovém nepříliš typickém stromě v takovém množství ? A to jsem ještě neřekl, že o kousek dál byla další třešeň a tam jsem nahoře viděl další plodnice. Zase však na druhou stranu musím podotknout, že tyto plodnice byly hodně vysoko, takže jsem je viděl trochu jako šedavé, pórovité fleky.
Finální otázka: Jedná se o úplně jinou houbu, podobnou pórnovitce obecné, která roste na ovocných stromech, či jim zkrátka toto prostředí jakýmsi způsobem vyhovovalo ?

Re: Re: Ze školy, 25.05.2015 18:06, chorcheee(m), (Houby)
Já myslím, že na třešni být může. A není to spíš drobnopórá (flavipora)?
.
Re: Re: Re: Ze školy, 25.05.2015 18:31, alesjirsa(m), (Houby)
Póry nebyly nijak drobné, odpovídajíce pórnovitce obecné.
A na závěr jsem se ještě nezmínil, že jsem u té druhé zmíněné třešně našel starého vatovce.

Tak zatím ahoj a přeji všem, ať se jim také brzy poštěstí na kováře a jiné pěkné houby.