Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Pátek..., 10.04.2015 20:20, chorcheee(m), (Kvízy)
To není pro mne dobrá vizitka...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek..., 10.04.2015 20:38, Patrik(m), (Kvízy)
Protože jsme začínali v 8 a končili ve 4 odpoledne, tak jsem byl z toho docela hotový a ještě jsem kvůli spojení domů musel odejít ve 3 odpoledne, takže nevím, kdo byl přede mnou. Je však velice pravděpodobné, že ten, který tam představoval 5 skupenství hmoty - Sypká hmota, což bylo dosti zajímavé
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek..., 10.04.2015 21:11, alesjirsa(m), (Kvízy)
A co to bylo za soutěž, pokud nevadí, že se ptám ?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek..., 10.04.2015 22:35, basset(m), (Kvízy)
.. no já když chodil do školy, tak byly jenom 4 skupenství - pevné, kapalné, plynné a plazma - sypká látka patřila mezi kapaliny. Že by se osamostatnila ?
Teď jsem se někde dočetl, že snad by měly být další - kvark-gluonové plazma, Boseho-Einsteinův kondenzát, supratekutost, Fermiho plyn, fermionický kondenzát, degenerovaný elektronový plyn, degenerovaný neutronový plyn, temná hmota / temná energie, GUT (Grand Unified Theory je skupenství hmoty, existující například 10-36 s po velkém třesku).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek..., 10.04.2015 22:52, chorcheee(m), (Kvízy)
Teda, možná, jsem až dnes prokouknul, že Basset Henry Enrico Kohout je genius
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek..., 10.04.2015 23:07, chorcheee(m), (Kvízy)
S tím jsem si dopisoval až do loňska, kdy mě naštval, protože zrušil černé díry
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek..., 10.04.2015 23:45, basset(m), (Kvízy)
.. jj, ale to nebyl SH, ale jakási skupina "nezodpovědných" vědců, někteří z nich prohlásili, že černá díra může být teoreticky hvězda tvořená temnou energií. Asi budu muset SH napsat, že s tím taky nesouhlasím. V Praze se totiž stal tunel Blanka tak velkou a viditelnou černou dírou, že to bude těžko vysvětlovat
Neboť. Neboť není úplně jasné komu směřuje Hawkingovo "záření" z této konkrétní černé díry