Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Správné odpovědi na aprílový kvíz, 01.04.2015 22:01, alesjirsa(m), (Kvízy)
Byl to tedy zajímavý souboj, ale opět bez vítěze.
1. Ohňovec obecný - Na vrbách podél řeky Otavy dost častý. Nevěděl jsem, že to bude takový oříšek.
2. Outkovka chlupatá - Tady jsem čekal, že to možná bude trochu obtížnější, ale nenapadlo mě, že se zde budou pléct i jiné rody hub. Každopádně (nevím, zda si toho někdo všiml) vpravo dole byly nepatrně vidět chloupky. Jedna z mých nápověd byla - pořádně si tu houbu prohlédněte.
3. Pórnovitka drobnopórá - Tu vám poradil chorcheee. Bylo dobré, jak se pak Zdenovi přestala zdát jako možná.
Nuže, pořádně si ji dejte "do woka". Od pórnovitky obecné se liší menšími a pravidelněji uspořádanými póry.
4. Síťkovec trojbarevný - To byl největší problém. Právě této houby se týkala má poslední nápověda. Síťkovec trojbarevný je forma síťkovce načervenalého, takže jsem chtěl naznačit, že by se to dalo hodnotit jako 2/3 z 20%, což byla celá ta jedna položka. Jako jediný ho sem dal Joska, ale bohužel si to hned zase opravil.
5. Síťkovec dubový - Ten byl jasný.
I když se tato soutěž obešla bez vítěze, i tak posílám obrázek všem účastníkům jako poděkování za jejich účast. A nyní se vás zeptám. Chtěli byste zase za měsíc kvíz (1.května) ?

Re: Správné odpovědi na aprílový kvíz, 01.04.2015 22:19, basset(m), (Kvízy)
Aleši, podávám protest. Špatně uvádíš procenta v průběhu. Zdeno např. v jednu chvíli měl:
1) ohňovec olšový
2) outkovka chlupatá
3) pórnovitka drobnoporá
4) síťkovec načervenalý
5) síťkovec dubový
uvedl jsi 80%. Ale to není pravda, protože olšový je synonymum pro obecný a mělo být 90%.
Pro:
1. ohňovec olšový
2. troudnatec pásovaný
3. pórnovitka drobnopórá
4. síťkovec načervenalý
5. síťkovec dubový
jsi spočítal 60%, ale ve skutečnosti je to 70%.
Pro:
1. ohňovec olšový
2. lesklokorka nevímjaká (ale ne ta s nejmenšími póry)
3. pórnovitka obecná
4. síťkovec načervenalý
5. síťkovec dubový
jsi spočítal 50, ale mělo být 60.
Kdo to má potom vykombinovat
, když ty chorcheemilky neznám 
Re: Re: Správné odpovědi na aprílový kvíz, 02.04.2015 09:31, alesjirsa(m), (Kvízy)
Aha, v tom případě se omlouvám, ale zde je důvod: Chorcheee ještě, než odcházel do hospody, řekl, že jednička bude buď ohňovec obecný nebo olšový. Já jsem předtím také trochu začal uvažovat, jestli to nebudou stejné druhy, ale když přišlo tohle, tak jsem si prostě dál myslel, že to budou zřejmě odlišné druhy.
Takže ještě jednou se omlouvám. 

Re: Správné odpovědi na aprílový kvíz, 01.04.2015 22:40, Zdeno(m), (Kvízy)
Aleši, díky...Do budoucna je vystaráno, počínal sis zdatně, chce to cvik a praxi.Chvíli mne zmátla ta procenta něco přes osmdesát. Já hodnotim rodové a druhové jméno po deseti procentech. Proto jsem se nemohl dopočítat. Samozřejmě za měsíc znovu a doufám, že nalákáme další, aby si to vyzkoušeli...Mám na mysli jak dát nové kvízy i vyzkoušet si vlastní zdatnost...
Re: Správné odpovědi na aprílový kvíz, 02.04.2015 09:36, alesjirsa(m), (Kvízy)
Jo, jinak se omlouvám ještě za chybu tady ve správných odpovědích. U pórnovitky drobnopóré jsem tu uváděl, že se liší od pórnovitky obecné většími a pravidelněji uspořádanými póry - mělo zde být napsáno: menšími a pravidelněji uspořádanými póry. Teď už jsem to opravil, ale pro ty, co si to už přečetli, tak aby se to nenaučili špatně. 

Re: Re: Správné odpovědi na aprílový kvíz, 02.04.2015 18:43, alesjirsa(m), (Kvízy)
To ano, takže si prakticky vyhrál, protože máš 90% (aspoň podle Jindry).
A nejvíce nejhorší také nikdo nebyl. 
Re: Správné odpovědi na aprílový kvíz, 01.04.2015 22:01, alesjirsa(m), (Kvízy)
Re: Re: Správné odpovědi na aprílový kvíz, 01.04.2015 22:06, alesjirsa(m), (Kvízy)
Do prkýnka, opět jsem zapomněl zařadit do kategorie. Mohl by to prosím někdo udělat ? Předem děkuji.