O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Včera na háji ..., 29.03.2015 09:56, alesjirsa(m), (O přírodě)

... jsem nefotil jen houby. Zatím se rostliny učím, takže pokud jsem si nějakou určil špatně, tak mě prosím opravte.
Křivatec žlutý (?), který se mi špatně ostřil.

Re: Včera na háji ..., 29.03.2015 09:56, alesjirsa(m), (O přírodě)

Teď taková náhoda. Tuto rostlinu (pokud jsem si ji tedy určil správně) měl v pátek Zdeno ve svém kvízu, takže jsem ji ani nemusel nikde googlit. Takže děkuji Zdenovi.
Bažanka vytrvalá (?)

Re: Re: Včera na háji ..., 29.03.2015 10:08, chorcheee(m), (O přírodě)

Jasně, běžná rostlina jarního aspektu bučin a dubohabřin, kterou málo lidí zná...

Pak je ještě bažanka roční, ta roste spíš na úhorech, bordelištích...v teplých oblastech.

Re: Re: Včera na háji ..., 29.03.2015 11:02, Zdeno(m), (O přírodě)

Zdeno přihodí...

Osívka jarní (?)

A tady vůbec nevím. Tu jsem fotil těsně předtím, než jsem si všiml, že kousek od ní jsou ty skupiny závojenek jarních, o kterých jsem se včera zmiňoval. Zde vás tedy prosím o pomoc. Nevíte někdo o jakou rostlinu se jedná ?

A ještě jednou ten samý druh.
Zatím ahoj

Re: Re: Včera na háji ..., 29.03.2015 10:05, chorcheee(m), (O přírodě)

Mochna, ale nevím jaká, nejsou pořádně vidět listy. Tak třeba stříbrná nebo písečná. Ty by stanovištně odpovídaly a nejsou vzácné...

Kdyby byly listy zpeřené, byla by to "mochna husí, každému se hnusí" .

Re: Re: Re: Včera na háji ..., 29.03.2015 10:09, alesjirsa(m), (O přírodě)

Tak mochnu husí jsem si podle listů vyloučil hned na začátku. Mochna stříbrná po vygooglení mi také nesedí. Ale mochna písečná by mohla být. Jinak jsem si ještě vygooglil mochnu jarní, co ta ?

Re: Re: Re: Re: Včera na háji ..., 29.03.2015 10:12, chorcheee(m), (O přírodě)

Může být. Já už si pořádně nepamatuji kdy kvetou. Ale to se na tom netu dočteš .

Re: Re: Re: Re: Re: Včera na háji ..., 29.03.2015 10:14, alesjirsa(m), (O přírodě)

Obě rostou od dubna. Ta mochna jarní je mi svým jménem věrohodnější, zvláště když kousek od ní byly ty závojenky jarní.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30