Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
Průzkum potencionálních revírů, 21.02.2015 17:54, basset(m), (O přírodě)
na kačenky a smrže se dnes vydařil. Našel jsem rovnostranný trojúhelník lesa o rozměrech 300x300x150m s mladými jasany s malou příměsí dubu, akátu a javoru 
Re: Průzkum potencionálních revírů, 21.02.2015 17:54, basset(m), (O přírodě)
V tuto chvíli tam sice nejsou ani smrže ani kačenky, ale za to tam na jednom místě zářily zplaněné prvosenky bezlodyžné, alespoň tak jsem si je doma určil podle Botany.
Re: Re: Průzkum potencionálních revírů, 21.02.2015 19:52, Pavla, (O přírodě)
A jak vonííí
(Nevím, jak Vám, ale ty žluté jarní petrklíčky mi vždycky voní po meruňkách)
Podle Botany:
Tato prvosenka je původní v západní, střední a jihovýchodní Evropě, Malé Asii, Sýrii, Alžírsku. V ČR pouze zplaňuje z kultury skalniček, původní je ve střední až západní části SR.
Jak se ovšem zplaněním dostala až asi 200m od kraje lesa, ví asi jenom ten, kdo jí tam přinesl. Na místě se dokonce vyskytovala ve několika barevných varietách - skoro bílá s lehkým modrým nádechem, světle modrá, fialová a světle žlutá. Přírodní forma je žlutá.
Byla pravda trochu místy omrzlá, ale i tak to byla paráda 
Jedno sluníčkové foto á la Honzík. Ten ví, kde to asi je - nedávno jsem se totiž spletl při výletu za ohnivci a na horizontu jsem zahlédl jasany. A fakt tam jsou a v množství více než malém 
Příspěvek možná není určen pro zaryté "jenom" houbaře, houby tam nějaké byly, ale když mě ty "chorcheemilky" nějak neberou ...
Re: Re: Re: Průzkum potencionálních revírů, 21.02.2015 18:19, vevanek, (O přírodě)
Krásný jarní příspěvek
Re: Re: Průzkum potencionálních revírů, 21.02.2015 19:16, petras, (O přírodě)
parádní světlo
Re: Re: Re: Průzkum potencionálních revírů, 22.02.2015 13:05, Honzík(m), (O přírodě)
...taky mu to musim pochválit
Re: Re: Průzkum potencionálních revírů, 21.02.2015 20:20, gazela(m), (O přírodě)
Nebyly tam v dohledu květináčky od přesazených květin?:-) Já přesně takové petrklíče kupuji u zahradníka
Re: Re: Re: Průzkum potencionálních revírů, 22.02.2015 17:46, basset(m), (O přírodě)
.. tak vyraž, dodám souřadnice a květináčky musíš mít vlastní, na místě žádné nejsou 

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30