Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Opět na houbách 2/2 aneb síťkovci bůhvíjací zasahují, 12.02.2015 13:01, alesjirsa(m), (O přírodě)
Mám tu pokračování včerejšího příspěvku.
S touto houbou si nejsem úplně jist, jestli jsem ji tu už jednou nedával. Ale snad případně nevadí, když ji tu dám ještě jednou. Myslím, že to je outkovka hrbatá.
Jinak pořád mám v určovně pár hub, které potřebují určit. Kdybyste ještě některou věděli, tak se prosím ozvěte.
Re: Opět na houbách 2/2 aneb síťkovci bůhvíjací zasahují, 12.02.2015 13:01, alesjirsa(m), (O přírodě)
Tento pevník tam byl asi nový. Nebo jsem ho minule přehlédl.
Re: Re: Re: Opět na houbách 2/2 aneb síťkovci bůhvíjací zasahují, 12.02.2015 18:36, alesjirsa(m), (O přírodě)
Já vím, díky. 

Re: Opět na houbách 2/2 aneb síťkovci bůhvíjací zasahují, 12.02.2015 13:01, alesjirsa(m), (O přírodě)
No a na tohle se vás chci zeptat. Zprvu jsem si myslel, že jde o obyčejného síťkovce načervenalého. V téhle barvě jsem ho viděl poprvé. Je příjemné vidět ho i v této barvě. Ale nyní jsem na rozpacích. Mohlo by jít o jeho varietu, nepříliš hojného síťkovce trojbarevného ?
Re: Opět na houbách 2/2 aneb síťkovci bůhvíjací zasahují, 12.02.2015 13:02, alesjirsa(m), (O přírodě)
Tyto jsem našel na úplně odlišném místě, u těch si tedy také nejsem jist, ale mají odlišnou barvu, než ti předchozí síťkovci. Je to k zbláznění.

Re: Re: Opět na houbách 2/2 aneb síťkovci bůhvíjací zasahují, 12.02.2015 13:36, chorcheee(m), (O přírodě)
Přesně tak, síťkovec trojbarvý.
Re: Re: Re: Opět na houbách 2/2 aneb síťkovci bůhvíjací zasahují, 12.02.2015 13:56, alesjirsa(m), (O přírodě)
Na všech těchto třech fotkách je tedy síťkovec trojbarevný ? Teda ač jsem o těchto síťkovcích slyšel, že jsou nehojní, tak jsem je našel na dvou docela vzdálených místech. 

Re: Opět na houbách 2/2 aneb síťkovci bůhvíjací zasahují, 12.02.2015 13:02, alesjirsa(m), (O přírodě)
Rozloučím se třešničkou na dortu. Tuto lupenatou houbu jsem našel na místě, kde zřídka nacházím penízovky, ale že by penízovka byla taková velká ? Klobouk byl hádám v průměru plus mínus 10 cm. Bylo očividné, že už byla stará. Byla špinavá od hlíny, v níž rostla (penízovky samozřejmě rostou na dřevě, ale tam na tom místě normálně rostou z dřeva, které je pod vrstvou hlíny). Celou plodnici tedy překrývala barva hlíny, klobouk měl téměř purpurově černou barvu, což jsem chápal jako známku "stáří", ale všiml jsem si i místy oranžového nádechu. Barvu třeně jsem bohužel nerozpoznal.
Omlouvám se za překročení limitu.
Zatím ahoj a přeji všem pěkné nálezy.