Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

The game is over..., 16.01.2015 21:55, Zdeno(m), (O přírodě)
...aneb konec hry...Ten ovšem nastal ve 20:46, kdy Kájinka dala správnou verzi. Záměrně jsem chvíli počkal, aby mohli ostatní mít dojem, že jsou ještě ve hře. No a aby přítel Murphy dostal svůj díl zlomyslnosti, Kájinka odvolala...Ale rozhodný okamžik vskutku nastal v inkriminované chvíli. Chorcheeému děkuji, že mi osvěžil tu vrbinu, holt blufovat může i autor kvízu...Ostatní se zdárně dotahovali...Bedlovnici zlatou jsem našel před několika lety v Karlovské bučině, rosolovka průsvitná obaluje pevníky nachové na borovicích, líha srostlá je typická v borovinách v Hamru, kde vytváří masivní bílé plochy...Liška šedá by s lupeny byla příliš snadná, ale rozdíl mezi ní a stročkem je dostatečný...No a vrbinu za všechny odpracoval botanik. Dík za napínavý souboj, Kájince posílám zimu, která teprve přijde...Ledový kouzelník už ji ňuchá...
Re: The game is over..., 16.01.2015 22:23, alesjirsa(m), (O přírodě)
Taky díky za další hádanky, Zdeno a gratuluji vítězi. Já jsem ke konci dal to samé, a uniklo mi, že už se to tu objevilo. 
Jak jsem ještě v upoutávce psal, že bys do hodnoty kvízu měl připsat i ponaučení, ani tady to nechybělo - naučil jsem se, díky tobě, rosolovku průsvitnou a trošku jsem se "přiblížil" k bedlovnici zlaté.
U strmělky asi jsem uvážil, že je spíš typičtější, že má lupeny sbíhavé na třeň - tady to nevypadalo. Takže proto to byla asi spíš líha.
U té čtyřky to byl trošku chyták, na první pohled mě napadl stroček trubkovitý, ale když by si tu fotku člověk pořádně prohlédl, pozřel by kousek "lupenů" na jedné lišce.

Re: The game is over..., 16.01.2015 23:08, chorcheee(m), (O přírodě)
Díky, za vyhodnocení!
Re: The game is over..., 17.01.2015 11:03, Kájinka(m), (O přírodě)
Mnohokrát děkuji, není to jen moje zásluha. S Líhou mi napověděl Peťurka a s botanikou zase Chorchee. Obrázek patří i všem ostatním. Nejen těm co poradili přímo mě, ale i všem ostatním za odvahu se zúčastnit.
A ještě menší poúprava já říkala, že je to rosolovka, ale Peťura pořád něco vymýšlel. Tak dlouho až vymyslel onen černorosol, který zveřejnil. To, že to vymyslel on, ale nemůžete poznat když je línej se přihlásit pod vlastním jménem. Jeden počítač v domácnosti je peklo, už aby se ten Peťurův vrátil z nemocnice.