Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Kvíz, vyluštění..., 02.01.2015 22:27, Zdeno(m), (O přírodě)
Byli jste dobří, bělolanýž obecný je také z Rumcajsova, lošák ryšavý byl snadný, ale hřib satan hlohový je přece jen vzácnější a opravdu připomíná jmenované druhy v tipech...Řez měcháčem písečným vás neoklamal a kaštanovou barborku jste vesměs poznali...mh byl první, ostatně jsem prezentoval houby z jeho teritoria...Sláva vítězi, čest poraženým a za týden zase...
Re: Kvíz, vyluštění..., 03.01.2015 12:10, alesjirsa(m), (O přírodě)
Také bych se přidal k poblahopřání vítězi.
1. Kdo aspoň malinko zná bělolanýže obecného, tak to asi nebyl takový problém.
2. Lošák ryšavý se trošku pletl s lišákem zprohýbaným, barva klobouku však asi spíš napovídala k ryšavému.
3. Musím se přiznat, že o hřibovi satanovi hlochovému jsem nikdy neslyšel. Já jsem se rozhodl pro medotrpkého s tím, že mě mátla ta červená barva na třeni, hřib satan mě taky napadl, ale ten, myslím, obvykle mývá síťku na třeni a tady jsem žádnou neviděl. No, nyní už tuto formu znám. 
4. Měcháč písečný má charakteristickou dužninu, takže s tím asi nebyl žádný velký problém.
Opět bych chtěl poděkovat Zdenovi, že nám tu dává takovéhle hádanky a těším se zase za týden. 

Re: Re: Kvíz, vyluštění..., 03.01.2015 14:15, Patrik(m), (O přírodě)
Tož blahopřeju, ... na hlohového jsem pomyslel jen chvíli, už nevím proč, ale prostě jsem si řekl, že je to buď fechtnerův nebo medotrpký....jenom mě promiňte, že jsem vám tam pak zapletl teho lošáka zprohýbaného, i když jsem nejdříve nějakou tu dobu stál za ryšavým...no co, alespoň jsem některým na chvíli zblbnul hlavu
(teda pokaď je to nenapadlo nezávisle na mém komentáři
) ...jenom ještě dodám, že se zas těším za týden a také to, že asi nebudu počítat s tím, že někdy botaniku uhádnu...já jsem prostě jen na houby...
Re: Re: Re: Kvíz, vyluštění..., 03.01.2015 14:56, alesjirsa(m), (O přírodě)
Taky jsem jen na houby, na botaniku moc ne a co se toho lišáka ryšavého týče, popletl jsi hlavu i mně.