O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 15:21, mipera, (O přírodě)

Všichni asi nevíte, že nádrž slouží jaderné elektrárně Temelín. Nevím, z jakého důvodu je snížena hladina o několik metrů. Byla jsem v šoku. Jak již jsem zde zmínila, fotit neumím, ale myslím, že je to docela zajímavé, i když se to netýká právě hub.

Re: vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 16:32, samotářka, (O přírodě)

Nevím, jak je to v tomto případě, ale mnohé vodní nádrže procházejí právě v říjnu a v listopadu údržbou, opravami zařízení apod. Zatímco v červenci a v srpnu elektrárnám mohou hrozit potíže s chlazením, a to i uhelným elektrárnám, tak v listopadu si mohou dovolit lecjaká zařízení odstavit a dělat opravy.

Re: Re: vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 17:43, Honzík(m), (O přírodě)

Když jsem v osmdesátým roce odcházel z Hluboké,tak se akorát začaly dělat přípravné práce. Hněvkovice měly sloužit k chlazení Temelínských věží a Kořensko k chlazení vody vypouštěné z Temelína. No, myslím že v tomhle tehdejší papaláši nekecali. Nikdy mi nebylo moc jasné jak se jim vyplatí táhnout vodu přes kopec když je na druhé straně vody dost v rybníkách. Rybníků je tam opravdu hodně,ale asi by je provoz elektrárny vycuc jak malinu...Kecání o stěhování ohrožených květin a živočichů mě tenkrát dost otrávilo(třeba Výr velký, sýc a sýček žili v klidu v údolí Vltavy).Jako vrchol ochrany přírody byla následně zmenšena obora a nejzajímavějšíma lokalitama postavena asfaltová cyklostezka.Tam kde se nesmělo je to skoro jak na Václaváku a místa s bledulema, vstavačema a lýkovcem jsou pod vodou...

Re: vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 15:21, mipera, (O přírodě)

Re: Re: vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 20:02, vlk(m), (O přírodě)

...jako kousek krajiny z jiného světa...moc se mi ty fotky líbí...

Re: Re: Re: vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 21:28, mipera, (O přírodě)

díky

Re: Re: vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 17:45, Zdeno(m), (O přírodě)

Zajímavá reportáž...

Re: vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 20:13, TondazKralup(m), (O přírodě)

A ono dnes je to jinak?

Re: Re: vodní nádrž Hněvkovice, 09.11.2014 20:51, mipera, (O přírodě)

V létě tam bylo krásně a zase určitě bude....

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30