O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Re: Pěkný hřib, 27.10.2014 10:24, alesjirsa(m), (O přírodě)

Tato fotka je z letošního roku, ale někdy ještě ze srpna, avšak dám ji sem, protože stojí za vidění. Takový Hřib žlučník (Tylopilus felleus) se jen tak nevidí.

Re: Re: Pěkný hřib, 27.10.2014 14:26, Joska(m), (O přírodě)

Opravdu stojí tahle fotka za vidění? Trocha sebereflexe by neuškodila.

Re: Re: Re: Pěkný hřib, 27.10.2014 18:06, Pavla, (O přírodě)

Joskóó, nebuď tak přísný. Aleš se jistě nechtěl pochlubit kvalitou fotky, ale spíš nálezem. Znám to z vlastní zkušenosti. Taky jsem, Aleši, našla jednoho, který klamal svým hořkým tělem až do poslední chvilky

Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 27.10.2014 23:05, chorcheee(m), (O přírodě)

Joska asi bude přísný . Jestli jsem to dobře rozkódoval, tak to je on, kdo tu zvýrazňujě hrubky třeba mě a Patrikovi. Což je celkem záslužná práce, neb - a vymlouvám se na dysgrafii a dysortografii - s pravopisem stále bojuji (a tady to na rozdíl od Wordu nepodvlnkovává)

Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 28.10.2014 14:37, alesjirsa(m), (O přírodě)

Děkuji za podporu a "joskovi" se omlouvám, jestli můj příspěvek zněl nějak tak, jak to popsal, ale jsem tu novy a z roku 2014 mám několik povedených "fotek" a chtěl jsem zveřejnit aspoň některý, když nemůžu zveřejnit všechny (teda, ne, že by to nešlo ).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 28.10.2014 16:18, alesjirsa(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 28.10.2014 16:26, Joska(m), (O přírodě)

Ále houby přísný. Je to jen "takovej věčnej rejpal", který nic moc neumí...
Na druhou stranu smekám před zmíněným Patrikem. Ne, co se týká hub, kdybych se s ním bavil osobně, asi bych často nevěděl, o čem je řeč.
Ale jeho písemný projev, který bude k publikování potřebovat jako sůl, se za těch pár měsíců změnil k nepoznání.
Abych dostál tomu rejpání, ta rodinka hřibů taky mohla být líp zaostřená... (Do atlasu bych ji teda nedal.)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 28.10.2014 19:14, alesjirsa(m), (O přírodě)

No, mně se zdá celkem v pohodě. A tahle "fotka" je jedna z nejlepších, co mám. Avšak já nemám žádný super-extra dokonalý "foťák". Mám normalní Nikon, takže myslím, že i to je záruka, že ta fotka není nějaká kvalitní .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 29.10.2014 10:36, Joska(m), (O přírodě)

To, že se tobě zdá v pohodě ještě neznamená, že to tak opravdu je. Rozklikni si ji tady, uvidíš ty rozmazané klobouky. A kvalita fotky se nedá odvozovat od typu foťáku.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 29.10.2014 10:53, alesjirsa(m), (O přírodě)

Dobre, dobre, dobre , ukoncime uz tohle tema. To by bylo nekonečné.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 29.10.2014 10:56, alesjirsa(m), (O přírodě)

Ty to určitě umíš líp. Já jsem jenom amatérský fotograf a 2/3 z toho, co nafotím, je rozmazaný

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 29.10.2014 11:11, Joska(m), (O přírodě)

Když budu hodně skromný, tak jsem na tom stejně, ale možná daleko hůř. Tak se nedej a foť dál. Jen snad víc vybírej, co publikovat a co ne. (Ale nemusíš! Nic nemusíš...)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pěkný hřib, 29.10.2014 11:44, alesjirsa(m), (O přírodě)

Dobře, díky.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30