O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Kvíz..., 20.06.2014 20:31, Zdeno(m), (O přírodě)

Předem poprosím zdatnější, aby trochu coby akademici posečkali, aby se k prvním slovům a tipům snáze dostali příchozí a méně zdatní. Vždyť je to především o té osvětě a vývoji znalostí...

Re: Kvíz..., 20.06.2014 20:31, Zdeno(m), (O přírodě)

Čtyřku pošlu dodatečně, chybička se vloudila, takže tohle je pětka pro důvtipné dendrology...

Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 20:34, Zdeno(m), (O přírodě)

Chybějící čtyřka, poprosím o oba druhy...

Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 20:36, Patrik(m), (O přírodě)

1. muchomůrka tygrovaná
2. dřevomilka nevímjaká
3. holubinka olivová
4. třepenitka svazčitá a opeňka měnlivá
5. plod nevímčeho

Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 20:38, Zdeno(m), (O přírodě)

Byl jsi první, ale zatím nic moc...

Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 20:43, Patrik(m), (O přírodě)

2. pstřeň dubový?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 22:30, Zdeno(m), (O přírodě)

Kdepá...

Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 20:55, P.T.(m), (O přírodě)

Tak jo...
1. Muchomůrka porfyrová
2. Smolokorka buková
3. Holubinka lepkavá
4. Třepenitka svazčitá a opeňka měnlivá
5. Hrušeň obecná

Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 20:58, mh, (O přírodě)

A je to...:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:14, Patrik(m), (O přírodě)

No nic, tak jsem opět poznal několik málo druhů, které bych někdy mohl rád najít

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:17, P.T.(m), (O přírodě)

Tenhle způsob soutěže zdá se mi poněkud nešťastným......ale co s tím?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:36, gazela(m), (O přírodě)

Nám, amatérům, se podle fotky houby obtížně určují. Myslím si ale, že je to lepší, než nic. I ta půlhodina nebo hodina týdně konkrétního hledání v atlase je víc než jen listování a prohlížení si "jen tak" bez cíle. Musíš se rázem soustředit na detaily, což při pohodovém prohlížení můžeš klidně přehlédnout. Já bych kvíz nezatracovala.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:38, P.T.(m), (O přírodě)

Já ho taky nezatracuju. Jen ten průběh. Bude to tou slabou účastí, snad se zlepší.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:51, gazela(m), (O přírodě)

Účast na NAHOUBÁCH byla něco jiného. Buď jsou v pátek večer všichni v hospůdkách a pomohlo by zvolit jiný den - jak se o to už kdosi snažil, nebo se s kvízem vrátit na NAHOUBY. Stejně všichni sledujeme oba weby. A pak už nevím.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 22:26, Zdeno(m), (O přírodě)

Varianta na nahouby by byla nejschůdnější, ale zatím se koncentruji na dění tady...Změna termínu by se měla prodiskutovat...Sice Rentner haben niemals Zeit, ale já se přizpůsobím snadno...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:51, vevanek, (O přírodě)

Gazela má pravdu. Vy zdatní máte hodně hub v oku. My co známe jen pár druhů musíme do atlasů a pak to trvá. Nanečisto jsem si to zkusila a určila jsem muchomůrku porfyrovou, třepenitky a opěnky. Ale holubinku lepkavou jsem musela hledat přes klíč, protože jsem ji nenašla v atlasu. A než jsem prošla všechny druhy, které mi klíč "vyhodil", tak vy už jste to měli určené.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 22:07, Zdeno(m), (O přírodě)

Jak stohoven...Co sto hoven...Coby racinálně uvažující analytik si především uvědomuji, že počet zdejších návštěvníků je obecně nižší než vedle...Rozbor příčin by byl obsáhlý...Jsa aktivním přispívatelem a monitorujícím elementem několika webů od roku 2007, mám na dění a profily účastníků zájezdu svůj názor, ale zůstaňme u konstatování stavu...Řada lidí evidentně strádá jinde, ale přesto se aktivně u nás nezapojuje. Nejde ovšem o přetahování, ani o "boj o zákazníka", je to prostě tak. Tady je vyšší kvalita fotek od vynikajících fotografů, vysoká úroveň znalostí mnoha aktérů, ale zřejmě setrvačnost a touha po adrenalinu, spojená s averzí vůči konkrétním osobám, vytváří status quo...Já, bytostně přesvědčen, že dobří holubi si cestu k hodnotám najdou, se trpělivě a pokorně snažím svou troškou do mlýna ovlivňovat postoje pravidelných i náhodných návštěvníků...Mentalita především maskulinních jedinců je ovšem velmi zásadní fenomén celkového stavu...A je to spíše k zamyšlení než k potlesku...Žádná tragedie, je to přirozený vývoj, který se dá alespoň trochu vlastní snahou k dobrému posunout...Howgh...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 21.06.2014 11:33, MACEK, (O přírodě)

Koukám se na ty dveře poznání a zatím se snažím natahovat ruku ke klice. Neúčastním se písemně, ale vždy vizuálně a snažím se něco naučit. Myslím, že takových je nás víc.
Děkuji autorovi

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30