Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:36, gazela(m), (O přírodě)
Nám, amatérům, se podle fotky houby obtížně určují. Myslím si ale, že je to lepší, než nic. I ta půlhodina nebo hodina týdně konkrétního hledání v atlase je víc než jen listování a prohlížení si "jen tak" bez cíle. Musíš se rázem soustředit na detaily, což při pohodovém prohlížení můžeš klidně přehlédnout. Já bych kvíz nezatracovala.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:51, gazela(m), (O přírodě)
Účast na NAHOUBÁCH byla něco jiného. Buď jsou v pátek večer všichni v hospůdkách a pomohlo by zvolit jiný den - jak se o to už kdosi snažil, nebo se s kvízem vrátit na NAHOUBY. Stejně všichni sledujeme oba weby. A pak už nevím.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 21:51, vevanek, (O přírodě)
Gazela má pravdu. Vy zdatní máte hodně hub v oku. My co známe jen pár druhů musíme do atlasů a pak to trvá. Nanečisto jsem si to zkusila a určila jsem muchomůrku porfyrovou, třepenitky a opěnky. Ale holubinku lepkavou jsem musela hledat přes klíč, protože jsem ji nenašla v atlasu. A než jsem prošla všechny druhy, které mi klíč "vyhodil", tak vy už jste to měli určené.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz..., 20.06.2014 22:07, Zdeno(m), (O přírodě)
Jak stohoven...Co sto hoven...Coby racinálně uvažující analytik si především uvědomuji, že počet zdejších návštěvníků je obecně nižší než vedle...Rozbor příčin by byl obsáhlý...Jsa aktivním přispívatelem a monitorujícím elementem několika webů od roku 2007, mám na dění a profily účastníků zájezdu svůj názor, ale zůstaňme u konstatování stavu...Řada lidí evidentně strádá jinde, ale přesto se aktivně u nás nezapojuje. Nejde ovšem o přetahování, ani o "boj o zákazníka", je to prostě tak. Tady je vyšší kvalita fotek od vynikajících fotografů, vysoká úroveň znalostí mnoha aktérů, ale zřejmě setrvačnost a touha po adrenalinu, spojená s averzí vůči konkrétním osobám, vytváří status quo...Já, bytostně přesvědčen, že dobří holubi si cestu k hodnotám najdou, se trpělivě a pokorně snažím svou troškou do mlýna ovlivňovat postoje pravidelných i náhodných návštěvníků...Mentalita především maskulinních jedinců je ovšem velmi zásadní fenomén celkového stavu...A je to spíše k zamyšlení než k potlesku...Žádná tragedie, je to přirozený vývoj, který se dá alespoň trochu vlastní snahou k dobrému posunout...Howgh...