O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Jen udržovací..., 11.06.2014 19:16, Zdeno(m), (O přírodě)

Taková normální rodinka...

Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 19:16, Zdeno(m), (O přírodě)

...ale tatínek je přece jen nejhezčí, že...

Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 19:16, Zdeno(m), (O přírodě)

A úhor pokračuje, v Liberci prakticky nepršelo...A ještě mayday, mayday...Canon mi hlásí "Karta je chráněna proti zápisu", focení zablokované, dělá to u všech karet...Nemáte někdo zkušenost a cennou radu?...

Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 19:53, Honzík(m), (O přírodě)

v nějakých recenzích jsem vyzvěděl že ty levnější karty občas blbnou v horku,v zimě a v lepších aparátech a některé maj prý od výrobců nastaven určitý počet snímků a pak se karta jakoby porouchá(aby se kupovalo a kupovalo...).Mně pomohlo vyndat a zandat baterku

Re: Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 19:59, Honzík(m), (O přírodě)

jestli to dělá víc karet tak je to ve foťáku

Re: Re: Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 20:12, Zdeno(m), (O přírodě)

Dodám radu jiného uživatele. Profouknout slot stlačeným vzduchem, nepomohlo...Jak tak racionálně uvažuji, výměna slotu, výměna vyhaslého displeje a už zase potřebné vyčištění snímače šacuji tak na šest...Nová šestistovka je už za 9,5...

Re: Re: Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 20:13, Zdeno(m), (O přírodě)

No, ke stejnému závěru jsem došel taky...

Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 20:50, MirekK, (O přírodě)

Mel jsem to same.Vsechno se vyzkouselo,jine karty,v obchode to zkousely,ale nic se s tim neporidilo.Tak jsem jej vyhodil a koupil manzelce novej.

Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 20:56, Kraken(m), (O přírodě)

Tady taky spadlo pět kapek. A to jsem schválně nezalil zahrádku, očekávaje průtrž mračen...
S kartou ti neporadím, ale přeji ti zdárné vyřešení problému.

Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 21:05, Joska(m), (O přírodě)

S tou opravou zase tolik nepospíchej. Znáš to, u závad počítače bývá chyba nejčastěji mezi klávesnicí a židlí. Aby to nebylo to samé s kartami.
Vím, že PC mi po připojení nabídl kontrolu a opravu karty a v tu chvíli nefungovala ve foťáku. Prostě jsou různé způsoby formátování karet a většinou, když dáš na aktivitu počítače, nekomunikují potom s foťákem.
Přesně Ti to neporadím, ale dej o tom řeč s někým, kdo tomu rozumí. Mělo by to být levnější, než avizovaná oprava foťáku, která by nakonec nemusela kýžený výsledek vůbec přinést.

Re: Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 22:07, Zdeno(m), (O přírodě)

Ta závada se projevila bez aviza, ještě včera jsem bezproblémově fotil a ta hláška přišla dnes ráno při focení rosy, tedy bez počítače...Stahuji fotky i z jiných foťáků přes canon, to funguje, zrovna jako focení do vnitřní paměti...

Re: Re: Re: Re: Jen udržovací..., 11.06.2014 22:09, Zdeno(m), (O přírodě)

Laicky odhadnuto je problém ve slotu a čtečce karet...Vznesl jsem dotaz na autorizovanou opravnu, které průběžně odevzdávám nezanedbatelnou položku starobního důchodu...

Re: Re: Re: Re: Re: Jen udržovací..., 12.06.2014 18:49, Zdeno(m), (O přírodě)

Odpověď přišla, mám dodat foťák do opravny...Pravděpodobně problém v tom slotu...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30