Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Kdo chvíli stál, již stojí opodál..., 01.05.2014 17:47, Zdeno(m), (O přírodě)
Zdravím srdečně místní komunitu, děkuji za milá přání k narozkám, kde jsem si letos vystačil jen s jedinou číslicí. Route 66, pověstná americká dálnice, mi asi byla vzorem (nebo snad dárkem dopředu?). Měnil jsem zgruntu počítač, XP nevěstí nic dobrého, navíc desetileté fungování (díky, můj starý kompe...) je tak akorát...Že s ním neumím, je nabíledni, půl dne jsem se ostatně marně přihlašoval i sem...Stahování fotek přes canon, které bylo pro ajťáckého blba vstřícné a přívětivé, samozřejmě nefunguje a s tím dalších 1000MB (nejde ovšem o gigabyty, ale lidový název jednoho staršího typu škodovky - tisíc malých bolestí...). Takže jsem přemluvil převozníka Chárona, aby mne z Hádovy říše přes řeku zapomnění Léthé převezl z virtuálního podsvětí zpět. Postupně se budu pokoušet standardně fungovat...P.S. Správně jsem předpokládal, že Cháron kamarádí s Murphym...

Re: Kdo chvíli stál, již stojí opodál..., 01.05.2014 20:23, gazela(m), (O přírodě)
Znám ten pocit zoufalství nad každým novým přístrojem. Je to tak s novým mobilem, pračkou, televizí, budíkem na elektriku.... vůbec ti nepomůže vědomí, co jsi v životě dokázal, s kým se znáš, kolik znáš cizích jazyků... Najednou jsi zas úplně na začátku, manuály jsou nesrozumitelné, autorům vynadáš, vlastní děti a vnoučata, které to zvládnou jedním či dvěma pohledy na přístroj, jsou daleko a mají obecně málo času na naše zpomalené chápání...Lituješ, že ses do něčeho takového vůbec pustil... Leč časem se uklidníš, pochopíš, že je to jen na tobě a začneš to rozplétat. Krok za krokem, první úspěch, druhý.... a nakonec to začne fungovat jako dřív. Jsi spokojen. Dokud nezjistíš, že je na čase zas něco vyměnit, protože takhle už to dál nejde....

Re: Re: Kdo chvíli stál, již stojí opodál..., 01.05.2014 21:54, Zdeno(m), (O přírodě)
Dnes jsem pokročil, vzájemné oťukávání už dostává konkrétní obrysy...Jen to stahování aktuálních fotek bez nutnosti zasahovat do daného algoritmu mi bude chybět...Vím, vše se srovná, navíc mi leckde nenaskočila čeština, tak si nuceně zopáknu Deutsch and English...Vzpomínám si, když jsem při uvádění do optimálního chodu satelitní mašinky omylem zmáčkl arabštinu...To byl teprve fičák, protože z toho nešlo odejít a otrocky jsem musel vyčerpat několik desítek kombinací odchodu z jazyka...Je snad jasné, že správná volba byla až ta poslední...