O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Vystupování z front..., 10.04.2014 18:16, Zdeno(m), (O přírodě)

Bývala to taková hezká tradice a oblíbený rituál na nahoubách...Kdo našel v sezoně poprvé konkrétní druh, nahlásil vystoupení z fronty čekajících na nález...

Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 18:16, Zdeno(m), (O přírodě)

A kdo byl vůbec první v komunitě, nárokoval zářez na pažbu a prvenství coby signál, že ona houba je už letos v přírodě k mání...

Re: Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 19:15, vlk(m), (O přírodě)

...gratulace...upřímná od srdce...

Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 18:16, Zdeno(m), (O přírodě)

Tož tak činím dnes já se sírovcem, Tahle fronta už letos moje není a hodně brzy z ní vybíhám...A to jsem, jak známo, ze seweru...

Re: Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 18:27, gazela(m), (O přírodě)

Gratulace od srdce A sdílím tvoji radost

Já jsem minulý týden zjistila, že mi můj sírovcový strom na Kubelíkovce poraziliNo mám jich ještě pár (slovy dva)

Re: Re: Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 18:39, Zdeno(m), (O přírodě)

Můj přítel Murphy tvrdí, že jakákoliv houbařská lokalita postupuje v seznamu plánované totální likvidace vzhůru jako bublinky kyslíku ve vodě...Čím cennější, tím rychleji a prioritně...

Re: Re: Re: Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 19:08, osada(m), (O přírodě)

Souhlas....

Re: Re: Re: Re: Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 20:55, P.T.(m), (O přírodě)

Gratulace...

Re: Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 21:58, Kraken(m), (O přírodě)

Gratulace! Tak sírovec a choroš šupinatý už mi taky utekl... No, alespoň ty májovky!

Re: Re: Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 22:30, Zdeno(m), (O přírodě)

A ještě jen o pár hodin, nicht Wahr...

Re: Re: Re: Re: Vystupování z front..., 10.04.2014 22:37, Zdeno(m), (O přírodě)

Při této replice bych rád podotkl, že to doufám všichni vnímáme jen jako jakousi virtuální hru, při které se pobavíme, jistě to není o harakiri nebo osobním konkurzu...Co je nepochybně přínosem, je ta informace, že pokud jste tuhle houbu loni někde viděli, je žádoucí, abyste se tam hned podívali. Když je už i na seweru, musí, sakra, být i u mne, ne?...

Re: Re: Re: Re: Re: Vystupování z front..., 11.04.2014 04:06, Fanda, (O přírodě)

... sakra není já se koukal v pondělí a nic a to roste na staré třešni zrovna u rybníka takže vláhu má.

Re: Re: Re: Re: Re: Vystupování z front..., 11.04.2014 09:55, Joska(m), (O přírodě)

Řekl bych, že si ty houby už tradičně dělají, co chtějí. Proto taky na studeném seweru jsou smrže i májovky, teď i sírovec, a u nás, v mnohem teplejším pásmu, furt nic. I když je letos všechno o dost dřív, tady to bude asi až v tom tradičním květnu.

Re: Re: Re: Re: Vystupování z front..., 11.04.2014 12:15, Kraken(m), (O přírodě)

Na ja... I vteřina se počítá!

Jasnačka, tak to má byť! Zdravé hecování.
Tolik k replice.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30