Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Výsledky kvízu..., 28.02.2014 21:59, Zdeno(m), (O přírodě)
Jakkoli byl P.T. opět skvělý, bude při faktické účasti dvou rivalů poslední. Těšit ho může, že nastřelil vysoký standard a že vítěz je vskutku předposlední. Maxovi potlesk za stoprocentní přesnost střelby, obdivuhodné...Měl bych asi i trochu komentovat položky. Houževnatec tygrovaný nerostl ze štěpků, ale ze zbytků pařezu pod nimi, pohárovka obecná je drobná houbička na rozkládajícím se dřevu, vypadá jako pohárek s mincemi, že...Strmělka štěničná je jednou z prvních strmělek, kterou nacházím mnohdy už v květnu u cesty v příkopu, opravdu páchne moučně nebo jako štěnice. Aha, vy nevíte, jak páchne štěnice. No jakpak...Jako strmělka štěničná. Krásnoporka hřebenitá roste v našich sewerských bukových lesích, uvádí se, že je jedlá. Strakaté listy plicníku snad pozná každý, kdo má zahrádku nebo chodí do lesa i na jaře. Takže obrázek pro vítěze a nalákejte další, ať to není one man show...

Re: Výsledky kvízu..., 28.02.2014 22:09, mh, (O přírodě)
Díky za vše, upřímně: první tři jsem dal sám a na krásnoporku mi to hrálo, ale ta žlutá barva mě nejdřív nějak neseděla. Až na google obrázcích jsem našel skoro stejnou. A kytky bohužel nedávám, tedy plicník jsem opsal... Tak prima večer a za týden ahoj.

Re: Re: Výsledky kvízu..., 28.02.2014 22:14, Zdeno(m), (O přírodě)
No, vo, vo tom to je, něco umět, něco vydedukovat, něco opsat. To je vzorec úspěchu bez ironie...Marginální glosa k té krásnoporce. Zpravidla bývá více do zelena, ale není to úlet canonu ani autora. Vždy říkám, že se musíme naučit poznávat i nestandardní plodnice...