O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Výstava hub..., 06.10.2022 17:26, Zdeno(m), (O přírodě)

Výstava hub, ovoce a zeleniny
Vážení přátelé přírody, hub zvlášť,
letos, jako obvykle v posledních letech, se náš aktuálně minimykologický klub podílí na výstavě ovoce, zeleniny a hub ve Stráži nad Nisou. Připomenu, že jsme v minulosti uspořádali přes třicet výstav, téměř čtyřicet ročníků celostátní soutěže Houby v octu, aktivní jsme byli i v mykologické poradně, kterou desítky let vedl předseda Josef Sedláček.
Zbývá nás posledních pár, ale moc nám záleží na tom, aby houbařská osvěta stále plnila své poslání, houbaři byli vedeni k dobrým pravidlům chování v lese, uměli poznat důležité znaky jednotlivých druhů, vyhnuli se otravám, předávali dobré zvyky a znalosti dětem a vnoučatům. Výstavy jsou v této snaze nezastupitelné.:-)
Dovolím si Vás jménem týmu pozvat na návštěvu výstavy a také poprosit, zda byste mohli přinést vzorky jakýchkoliv hub, abychom mohli prezentovat hodně druhů. My Vám na oplátku určíme přinesené houby, poradíme se zpracováním a dáme tipy na zajímavá jídla. Houby dlouho na stolech nevydrží, a tak budeme rádi, když budete nosit houby po celou dobu výstavy. Vezměte s sebou děti, informujte přátele, známé, sousedy, přeposílejte...:-)
Zahrádkářské organizaci ve Stráži nad Nisou a vedení obce děkujeme za vstřícnost a podporu dobré věci.

Za Mykologický klub Liberec Zdeněk Pelda
zdeno.chrastava@seznam.cz 602848313

Re: Výstava hub..., 06.10.2022 21:44, gazela(m), (O přírodě)

Jasně, zúčastním se, materiál přinesu, naštěstí je ho v okolních lesích dost. I když jsem tomu ještě před 3 týdny nevěřila

Re: Re: Výstava hub..., 06.10.2022 21:50, Zdeno(m), (O přírodě)


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30