O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Canon eos 1100D, 13.01.2014 21:40, léto, (O přírodě)

Dobrý večer.
Tak jsem si teda pořídil zrcadlovku.

Re: Canon eos 1100D, 14.01.2014 11:48, Forrest Run(m), (O přírodě)

Zaujaly mě ty pidipotvůrky na nati kopřivy, hnedle za těma dvěma jehnědkama, možná, že je to něco vzácnějšího, Staníku!:-)
Jinak na počáteční nástřel dost slušný, stejně jako kluci bych Ti poradil raději ladit až v editoru....sám jsem si loni nastavil dojasňování, dobarvování i doostřování už ve foťáku a výledky byly spíš horší....příliš kontrastní, ve špatným světle to produkovalo nepřirozený barvičky, doostřování někdy doostřilo i šum, takže fotka vypadala jako focená na zrnitým materiále s vysokým ISO...prostě jsem to po pár dnech vrátil zpět a nechal jsem to na Zoneru, kde se pak dá zachránit ledacos. Když tak mi pošli třeba tenhle origo snímek do mailu a já Ti ho poladím podle sebe a o tu samou laskavost můžeš požádat třeba i Zdena, Fáfu a a Basseta a podle toho, co s Ti pak bude zamlouvat nejvíc, toho pak poprosíš o instruktáž krok za krokem, ať Ti nevnucuju svoje pojetí jako jediný správný, nejsem Robi!;-)

Re: Re: Canon eos 1100D, 14.01.2014 16:51, Patrik(m), (O přírodě)

foto krásné, já bych spíše řekl, že ty pidižvíky za těmi jehnědkami jsou spíše staré hrachovce hvězdovité, ty jsou dost hojné, je to bezva, hned na poprvé taková krásná fotka, já jsem musel začít skoro od nuly

Re: Re: Re: Canon eos 1100D, 14.01.2014 17:00, Patrik(m), (O přírodě)

zvyšování kontrastu a dosvětlování provádím v ted u mě novém programu Photomatrix Pro 5.0, je to celkem dobrý pogram, příkladem je třeba ta neurčitelná lupenatá ze včerejška, jestli chcete, tady můžete porovnat originál s upravenou - níže.

Re: Re: Canon eos 1100D, 14.01.2014 19:34, léto, (O přírodě)

Já měl za to,že ty miniatury jsou chlupatky ovčí.Jinak máš pravdu loupežníku,že je lepší zvyšovat až doma.To jsem se dočetl na fotorádci taky
Můj dotaz vyprovokovalo přečtení exifu několika uživatelů.Zdá se,že Zdenovi,Joskovi,P.T.mu,Karlovi,Bassetovi a já nevím komu všemu ještě přeskočil foťák do továrního nastavení,neboť všichni mají vysokej kontrast a silnou sytost
Jinak baže jó budu trénovat,nachám si poradit a fotky pošlu.Mám jich víc s různejma clonama atd.

Re: Re: Re: Canon eos 1100D, 14.01.2014 19:59, basset(m), (O přírodě)

.. jj, taky dělám fotky s několika clonami a s vyvážení bílé, doma pak dělám výběrové řízení. I tak se stane, že je výsledek 20:0 ve prospěch koše

Re: Canon eos 1100D, 13.01.2014 21:40, léto, (O přírodě)

Potřeboval bych poradit,jak přidat volume na kontrastu a sytosti u canonu,ať to nevypadá takhle blbě.Nějak to v nastavení menu nemůžu najít.Prosím tedy zrcadlovkáře o radu.

Re: Re: Canon eos 1100D, 13.01.2014 21:48, karelzbrd(m), (O přírodě)

ahoj, hezké fotky. Jinak, ať poradí canonáři, ale já osobně na foťáku nepreferuji vylepšení snímku jakýmkoliv nastavením v jeho programu. Na to je, zase dle mého názoru, lepší až nějaký fotoeditor, který umí pracovat se surovými daty z foťáku.

Re: Re: Re: Canon eos 1100D, 13.01.2014 22:03, basset(m), (O přírodě)

tak

Re: Re: Re: Re: Canon eos 1100D, 13.01.2014 22:12, léto, (O přírodě)

No jo kluci.U obou jsem si otevřel exif.Oba tam máte kontrast vysoký a sytost silná.Možná obráceně.Nebo to se tam zapíše při úpravě?

Re: Re: Re: Re: Re: Canon eos 1100D, 13.01.2014 22:41, basset(m), (O přírodě)

Já si to nastavil podle "příčurky" a zkouším to. Zatím nedokážu říct, jestli "jo" nebo "jo". Udělal jsem s tím zatím jenom pár fotek.

Re: Re: Re: Re: Re: Canon eos 1100D, 14.01.2014 17:46, karelzbrd(m), (O přírodě)

jj, pokud se nezapsaly úpravy, tak je to skutečně nastavení foťáku, to je ale moje blbost, kdy jsem si to omylem přepnul, nebo se to při nějakém vyndání baterie samo přepnulo na nastavení z továrny. To nic nemění na tom, že trvám na předchozím příspěvku a teď si stahuji manuál, abych to vyřešil...

No jasně, místo nastavení natural pro přirozené barvy jsem tam měl omylem vivid - živější barvy... Ach jo, technika nás jednou převálcuje.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon eos 1100D, 14.01.2014 18:20, basset(m), (O přírodě)

.. proč jednou? Už dávno

Re: Re: Re: Re: Canon eos 1100D, 13.01.2014 22:54, Zdeno(m), (O přírodě)

Tak...

Re: Re: Canon eos 1100D, 13.01.2014 23:01, Zdeno(m), (O přírodě)

Taky řeším až v Zoneru a Irfanu. Třeba takhle. Podotýkám, že úprava redukovaného snímku už není to pravé ořechové...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30