O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Nejen sůl, ale i voda nad zlato..., 08.01.2014 21:04, Zdeno(m), (O přírodě)

Jasné téma. Ledové časy se nekonají, ale Ostašovský potok si pod taktovkou trochu zmatené přírody žije svým tempem...

Re: Nejen sůl, ale i voda nad zlato..., 08.01.2014 21:04, Zdeno(m), (O přírodě)

Tahle průzračná roleta je hned u parkování, takže i Manfrotto je po ruce, nakonec se mnou absolvoval celý okruh.

Kdyby snad někdo neznal název a firmu, je to robustní a velmi kvalitní stativ, jehož používání je jedním ze základních předpokladů dobré fotky. Lze ho klidně postavit do potoka a je velmi univerzální. Přišel jsem k němu zdarma jak slepý k houslím.

Re: Re: Nejen sůl, ale i voda nad zlato..., 08.01.2014 21:33, P.T.(m), (O přírodě)

Tento příspěvek byl smazán moderátorem: <b>basset</b>

Re: Re: Re: Nejen sůl, ale i voda nad zlato..., 08.01.2014 21:35, P.T.(m), (O přírodě)

Taky mám Itala. Kamarád je to neocenitelný, ale člověk se dvakrát rozmyslí, než ho vytáhne do terénu. ...prosím, to předchozí někdo smažte

Re: Re: Re: Re: Nejen sůl, ale i voda nad zlato..., 08.01.2014 21:46, Joska(m), (O přírodě)

Já zase, jak už jsem zmínil dříve, bez něj nedám ani ránu. Kdo by mi pomáhal po focení vstát?

Má už pár desítek tisíc obrázků za sebou a snad i před sebou. Jen by mohl být lehčí...

Voda se bystře hnala korytem, ten zvuk je uklidňující, ale přehlušuje vše, takže zmeškané hovory registruji až po odchodu od vody...

A teď zajímavost. Stejný záběr, tenhle režimem AV, čas několik vteřin, clona maximální, tedy 32, výsledek sněhová "vata".

Re: Re: Nejen sůl, ale i voda nad zlato..., 09.01.2014 08:34, gazela(m), (O přírodě)

píšu si....

A totéž režim krajina, čas pár desetin, clona 5,6...A hned je to o něčem jiném. Také zpracování obou fotek v editoru je odlišné. Vatu je třeba zvýraznit, provazce vody změkčit...Ale vo tom to focení je, nicht Wahr...

Re: Re: Nejen sůl, ale i voda nad zlato..., 09.01.2014 08:41, gazela(m), (O přírodě)

Taky si píšu.
Včera jsem si malinko s vodou začala, ale ještě to není dobré. Taky ta voda byla spíš jen strouha nepatrným průtokem. Nevím, jak komu, ale mně se tento obrázek líbí víc než ten horní.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30