Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Červená se line záře..., 07.01.2014 21:31, Forrest Run(m), (O přírodě)
Obě "moje" lokality, co jsem našel, jsem vlastně našel náhodou, když jsem se pídil po kačenkách a ucháčích

Jeden biotop jsou břízy s osikama na kraji bazický doubravy, oblast teplomilný květeny, a ten druhej jdou opět osiky a břízky, tentokrát ale na kraji bazický habřiny, Zdenův flek jsou habry s vtroušenejma javorama(?)....Zdeno jistě laskavě doplní nebo opraví.... na olivinovým čediči(tedy taky bazickej až ultrabazickej substrát...tenhle flek už je i dost vysoko, určitě přes 600m.n.m. a k tomu je to na liberecku, takže je tam i dost chladno, takže ekologická plasticita týhle hubky je fcelku velká, jen se prostě blbě hledá...plodničky jsou subtilní a k tomu obvykle poschovávaný v opadu.

Re: Re: Re: Re: Re: Červená se line záře..., 08.01.2014 20:29, Patrik(m), (O přírodě)
Po delším hledání jsem narazil dokonce i na web o teplomilné květeně Moravské brány na Novojičínsku, ani jsem nevěděl jak je tady důležité území
hned mě apadlo, že se někdy musím jít podívat do Jistebníku kde je několik chráněných území a přírodních rezervací, pokud budu mít štěstí tak tam narazím i na nějaké houbařské vzácnosti

Re: Červená se line záře..., 07.01.2014 20:10, Zdeno(m), (O přírodě)
Zimní ohnivci jsou přece jen vzácnější, tak mají přednost. Je třeba si je vyšlapat a vykoukat. Obojí mi už moc nejde...
Naštěstí mám bohatě vystaráno, stačí se dobelhat do epicentra výskytu, vyměnit brýle a použít písmo pana Braileho (měl teď 205.výročí narození). Ne, tak zlé to není, ale vynález slepeckého písma byl geniální. Málokdo ovšem ví, na čem se dříve psalo. Veškeří vysokoškolští studenti, kterým jsem dotaz dával, s tím mívali problém, byla by to i hezká otázka do nějaké vědomostní soutěže.

Re: Re: Červená se line záře..., 07.01.2014 20:37, karelzbrd(m), (O přírodě)
krásné, jak ty ohnivci, tak barborky. Fakt jsem oproti vám tady naprostý houbolaik, ale u nás je i vzhledem k tomu počasí co vládne, naprosto houbopusto. Jindy v tomhle počasí bývávalo požehnaně třeba jen dřevomilek a letos bída... Pařezníky nic moc, hlívy nebyly a ani nové nerostou, o sametonožkách ani nemluvě. O podobných nálezech co sem dáváte se mi může jen zdát. Takže moje příspěvky nejsou a zatím ani nebudou houbové...

Re: Re: Re: Červená se line záře..., 07.01.2014 20:48, Zdeno(m), (O přírodě)
Ale to přece vůbec neva...Tvoje parketa je v kvalitě zobrazení jakéhokoliv objektu a jeho tvořivém zpracování, tam jsi skvělý. Zrovna jsem na Tebe myslel se sametonožkami, které já najdu, kde se mi zachce. Tak Ti posílám inspiraci přesně rok starou...Přeji Ti, aby se z Tebe stal ten příslovečný "lucky looser", který i přes prohru v prvním kole postoupí do dalšího kola jako ve skocích na lyžích...

Re: Re: Re: Re: Červená se line záře..., 07.01.2014 20:56, karelzbrd(m), (O přírodě)
nádhera a díky

Re: Re: Re: Re: Červená se line záře..., 07.01.2014 21:00, Forrest Run(m), (O přírodě)
Suprčupr, Zdenále!

Re: Re: Re: Re: Červená se line záře..., 07.01.2014 21:42, Forrest Run(m), (O přírodě)
Jo, jo, Karlos je jako ten Nezlomnej Antidepresivní Termit
Z jeho "Aperitivního Tanečku" vždycky umírám smíchy!