O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Konec kvízu..., 12.03.2021 21:14, Zdeno(m), (Kvízy)

Můj virtuální přítel a souputník Max "mh" je klasickým příkladem vztahů, které mám s mnoha místními a nejen jimi. Komunikujeme spolu třeba více než deset let, chodíme do stejných lesů, ale nikdy jsme se neviděli "face to face". Max je jedním z nich, namátkou připomenu krakena, kudláčka, alosevlka, chorcheého, petrase, Pavlu. Zajímavý fenomén, že. Ale k meritu kvízu, dík za účast a dnešní zástup gratulantů patří Maxovi, který chodí do Rumcajzova a okolí, jako naše squadra z Liberce desetiletí. Hezký víkend, vopatrujte se a neklesejte na mysli, každý tunel má konec...

Re: Konec kvízu..., 12.03.2021 21:34, mh, (Kvízy)

Ahoj všem a díky za gratulace, dnes mi to přišlo lákavě snadné... Ti kozáci dubáci jsou jak vystřižení z mých revírů. Každý tunel má svůj konec, ovšem taky začátek, takže pár minut po konci kvízu přišla SMS potvrzující mé ženě covid po týdnu marodění (teprve dnes se dostala na PCR test, úterní AG byl negativní). Nicméně už je z toho venku a mně nic není. Někdy je komické, jak se věci poskládají vedle sebe, no ne? Tak už jen co nejdřív vyrazit do lesa. Třeba do Rumcajzova...:-)

Re: Re: Konec kvízu..., 12.03.2021 21:46, Zdeno(m), (Kvízy)

Samozřejmě, že inkriminovaní kozáci jsou od rybníků, září 2015. Archiv je bezedný, jen je zajímavé, že po několika letech vyberu neomylně tutéž fotku, zapomenuv, že jsem ji už dával v kvízu. Ale třeba petras mi to vždy rychle připomene... S covidem se také v příbuzenstvu potkáváme, ale naštěstí v nedramatických verzích. Loni byla vlastně první sezona od roku 1978, kdy jsme v Prodašicích nebyli ani jednou, tak letos se to nesmí opakovat...

Re: Konec kvízu..., 13.03.2021 08:59, Forrest Run(m), (Kvízy)

Vřelé díky za kvíz, Zede!:-)
Jen aby to světlo na konci tunelu nebyl, slovy klasika, rychlík v protisměru!;)
Loni jsi v Rumcajzově o nic nepřišel, praktické houbaření škoda mlčet(stročci 0, dubáci DO JEDNOHO červaví až hanba, holubinek poskrovnu, situaci trošku zachraňovali je habráci, plstňáci, pár říjnových" smrkáčů a bedle, těch bylo opravdu vagóny....i taková ta vyšší mykologie (oříše, kuřátka, barevné hřiby) byla spíš "hanobení mrtvol", nicméně věřím, že letos si to hubky budou chtít vynahradit!:-)

Re: Konec kvízu..., 13.03.2021 09:18, Forrest Run(m), (Kvízy)

Vivat Maxík a Maxi, Tvojí paní přejeme s Kájou brzké uzdravení. Dopuj jí vitamínem C, ideálně přírodním(rakytník, šípek, grep, kiwi...) možno kombinovat i s tím z lékárny, vitamínem D....olej z tresčích jater, trečí játra samotná nebo vůbec mořský ryby jsou fajn, stejně tak slunění se a dokonce i divoký houby vystavený slunečnímu záření mají vysoký koncentrace vitamínu D, resp. jeho prekurzorů. U pacošů v rekonvalescenci se mi osvědčila perga(Včelí Chlebíček), rouskový pyl, propolis a čága a reishi ve formě tinktury. Jo a už tak leze medvěd, doma mám vždycky pár svazků, tak se stav, když budeš mít cestu okolo, dostaneš ho jako pozornost podniku!:o)


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30