O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Zahnal mě déšť..., 01.12.2015 13:02, mipera, (Houby)

Když jsem našla několik čirůvek dvoubarvých, začalo pršet,
foťák jsem se bála vyndat, o kousek dál jsem sebrala penízovky a trochu ucha.

Re: Zahnal mě déšť..., 01.12.2015 16:57, gazela(m), (Houby)

Na takový talíř je radost pohledět

Re: Zahnal mě déšť..., 01.12.2015 18:20, houbomil-Klášterec(m), (Houby)

V tomto nečase-gratulace!

Re: Re: Zahnal mě déšť..., 01.12.2015 18:27, Sley, (Houby)

To jo... já tady furt přemejšlím, jestli mám ještě jednou vyrazit do lesa nebo se na to letos už vys... , ale takovéto nálezy překlápí mé pomyslné váhy do polohy "ANO" ...i když třeba takovou čirůvku dvoubarevku - ač to má být všeobecně rozšířená a hojná houba - jsem nikdy v životě neviděl...

Re: Re: Re: Zahnal mě déšť..., 01.12.2015 18:49, mipera, (Houby)

O víkendu jsme hlídali malého vnoučka a už jsem měla absťák, musela jsem ven, i když se dal očekávat déšť. Vyrazila jsem k remízku, tam jsem našla všechny houby kromě čirůvek. Ty jsem sbírala pouze cestou od auta a zpět. Až bude hezky, dojdu louku prohlédnout pořádně.

Re: Re: Re: Zahnal mě déšť..., 02.12.2015 09:10, Yohaness(m), (Houby)

Stando "dvoubarevku" máme v Praze v každém parku...stav se.

Re: Re: Re: Re: Zahnal mě déšť..., 04.12.2015 17:37, Sley, (Houby)

Yohanessi, díky za radu, do Práglu se nechystám, i když vy tam máte asi jiný parky, než my tady v Aussigu, jinak si to nedovedu vysvětlit
Já dneska s nadějí prolezl tři parky u nás (včetně jednoho docela velkého zámeckého), ale kde nic, tu nic Vlastně jo - šlápnul jsem do hov.., když jsem s hlavou hrdě obrácenou k nebesům pátral na kmenech stromů po nějaké té hlívě či pařezníkovi, ale tady ty stromy snad nějak chemicky ošetřujou, či co - kromě přestárlého trsu václavek (který mě v prosinci celkem překvapil) nikde ani houbička

Re: Zahnal mě déšť..., 01.12.2015 13:02, mipera, (Houby)

V houští se zablýsklo něco žlutého, moje první rosolovka mozkovitá, rychle jsem udělala 3 fotky a přes louku si zkrátila cestu k autu. Nacházela jsem opět čirůvky.
Budu to tam muset prozkoumat.

Re: Zahnal mě déšť..., 01.12.2015 15:08, mipera, (Houby)

Udělala jsem smaženici a ještě bude omáčka.
Také jsem našla ouško zaječí, vzala jsem si jedno na ozdobu a po cestě domů jsem ho rozlámala.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30