O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Rodinné rituály..., 30.06.2015 21:13, Zdeno(m), (O přírodě)

Když končí školní rok, je to důvod k radosti a oslavě. Ostatně jsem jich coby pedagog zažil 42...

Re: Rodinné rituály..., 30.06.2015 21:13, Zdeno(m), (O přírodě)

V ten magický den vykopeme první trs brambor (sázíme kolem dvacátého dubna). Sewer, nesewer, vždy jsou....Kdo jedl opravdu čerstvě sklizené brambory, ví, že nad ně není.

Nesmí chybět nějaké to rajče a okurky, letos byly rychlejší nakládačky...Do hodiny je na stole česnečka a brambory s přílohou....

Bohužel, dnes jsem nedodal růžovky, obalené nemají konkurenci a s těmi bramborami jsou za bezkonkurenční lahůdku...Tak snad zítra přivezu z teplých krajů a obětujeme další trs...Jsou totiž ještě v růstu a vitální...

Re: Re: Rodinné rituály..., 01.07.2015 00:32, Kraken(m), (O přírodě)

Vypadá to úžasně. A líbí se mi, jak udržuješ ty rituály! Já už brambory nedávám, zatravnil jsem půlku záhonů. Jen na kompostu mám pár trsů, při pohledu na ten talíř mám chuť je taky vyrýpnout! Nakládačky bych měl, jen ta rajčata jsou ještě zelená...

Re: Re: Re: Rodinné rituály..., 01.07.2015 04:57, Zdeno(m), (O přírodě)

Rituály a tradice jsou prostředkem sociálního zakořenění, citových vazeb a prevencí problémů. Toť asi stručně můj profesní názor, se kterým jsem se snažil působit na na své svěřence . No a paralelně se toho držíme i doma. Také už ovšem některé tiše usínají...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30