Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 17:22, vevanek, (O přírodě)
Dnešní den byl ideální, obloha pod mrakem, žádné horko a téměř bezvětří. Na houby jsem nemyslela, ale na nějakou tu vzácnější kytku ano. Ale přivítalo mě "zelené peklo", tráva po kolena
Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 17:22, vevanek, (O přírodě)
... a hledejte v tom kytky. Myslela jsem si na zárazu bílou pravou, ale neměla jsem štěstí. Tak aspoň sasanka lesní - ohrožený druh (C3)
Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 20:26, MACEK, (O přírodě)
Hezký.
... taky zemoun skalní nežije všude. Je vázán na suťové lesy s vápenitým podkladem. Proto je zařazen v ČS bezobratlých jako zranitelný
Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 20:01, chorcheee(m), (O přírodě)
Teda, vevanek zná i měkkýše. Mám co dohánět .
Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 20:06, vevanek, (O přírodě)
To teda neznám. Ale umím číst
Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 20:09, chorcheee(m), (O přírodě)
O měkkýších často píše a mluví Vojen Ložek. Zajímavý muž s absolutní pamětí. Už mu musí být přes 80... Plži jsou docela dobrý bioindikátor geologické a jiné minulosti krajiny.
Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 15.05.2015 08:33, P.T.(m), (O přírodě)
Je, letos už dokonce oslaví devadesátku.
... pak už to byly jen "obyčejnosti". Cestu lemuje velké množství kvetoucího dříšťálu obecného
... pod lískami, kterých je tu neuvěřitelné množství, kvetl kokořík (nevím jaký)
Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 19:18, Véna, (O přírodě)
Kokořík mnohokvětý, z úžlabí listů vyrůstá 2 až více květů. U kokoříku vonného vyrůstá jen jeden až dva květy.
Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 19:24, vevanek, (O přírodě)
Díky za určení
... na jižních vápencových svazích jsou prosvětlené porosty s převahou borovice lesní
... a aspoň něco, co je trochu i houbou. Na kamenech porostlých mechem - hávnatka (psí, obetkaná ...?). Udělala jsem detail, aby byly vidět i rhiziny. Procházka sice bez hub, ale spokojenost
Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 18:36, karelzbrd(m), (O přírodě)
hezký, na té první fotce se mi líbí ten biotop.
Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 14.05.2015 23:16, Zdeno(m), (O přírodě)
Ta maturita je tutová, vysvědčení chystám v Hamru...
Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 15.05.2015 08:02, vevanek, (O přírodě)
Ale za ten flek u kokoříka zasloužím do kouta Jsem slepá jak patrona, vůbec jsem si toho nevšimla
Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 15.05.2015 10:49, chorcheee(m), (O přírodě)
Já jsem si ho také nevšim. Všimnul si ho tu někdo? Pokud ne, přidám moudro . Upozorňovat na své vlastní chyby je moje vášeň. Protože podobně rád upozorňuji i na své přednosti, je to nutná protiváha zachování neutrality a "politické korektnosti". Ale jinak - pro normální lidi - myslím platí, že vypichovat své nedostatky jen tak, je zbytečné. Většinou si jich nikdy nikdo nevšimne (krom lidí, kteří vám jdou po krku a tak se vynasnaží je najít). Tím neříkám, že je to špatně. Jak jsem zmínil, i já to dělám rád. Když člověk musí, tak musí (= je to správné).
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30