O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 16:24, mipera, (Houby)

Omlouvám se, foceno z ruky

Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 16:24, mipera, (Houby)

nečekala jsem, že bych našla nějaké houby.

Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 16:24, mipera, (Houby)

Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 17:11, chorcheee(m), (Houby)

Chutnaly hořkopalčivě? .

Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 17:30, mipera, (Houby)

Nechutnala jsem je, určila jsem si je doma podle atlasu.

Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 17:38, chorcheee(m), (Houby)

Já razím heslo, že houby se musí zkoumat všemi smysly. Se divím, že mi ještě nikdy nebylo špatně . Asi přecejen některé (třeba muchomůrku zelenou a hřiby kováře, koloděje, satany...) vím, že není radno ochutnávat ani v malém množství

Re: Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 18:22, basset(m), (Houby)

Někomu stačí: kouknu a vidím
A když nevidím, tak se juknu do atlasů, na web a ...
A když ani to nepomůže, tak se zeptám
A když ani to nepomůže, tak čekám na náhodu, že se někde objeví něco podobného
Ale nějak ze zásady napoprvé hned neochutnávám, protože těch hub, které se nemají ani ochutnávat, je dost

Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 18:42, Zdeno(m), (Houby)

Svazčitá je časná, odpovídají i další znaky. Proboha, neochutnávejte nic co neznáte...Před lety jsem ze slušnosti pozřel ochutnávanou houbu a byla z toho jedna z nejdrsnějších "veselých historek z natáčení". Prob..l a pr....l jsem celý den...

Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 18:52, vevanek, (Houby)

Houby co znám nemusím ochutnávat a ty co neznám bych do "huby" nevzala Neochutnávám ani holubinky, aby mě nepálila pusa, to raději oželím jejich určení

Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 18:54, mipera, (Houby)

Nikdy jsem houby neochutnávala a ani to nemám v úmyslu.

Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 19:01, alesjirsa(m), (Houby)

Já jsem začal ochutnávat teprve nedávno, a to penízovky rostoucí na borových šiškách, abych poznal, jestli mají mírně nahořklou chuť či ne. Zatím jsem ale nedospěl k ničemu.

Re: Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 19:34, chorcheee(m), (Houby)

Ano ano, mně lidé říkají, že nemám sebezáchovný pud . A i ve většině ostatních věcí funguji jinak než "ostatní". Kupříkladu tady jsem čekal, že bude větší diskuze k té statistice. A vy se zatím všichni chytnete na tuto mou vcelku bezvýznamnou a subjektivní hlášku o ochutnávání hub .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 19:52, Honzík(m), (Houby)

...srdíčka tíhnou asi víc k houbám...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 20:02, basset(m), (Houby)

Zapomínáš na to, že sem může zavítat i úplný houboamatér netknutý vůbec ničím. A lidí, kteří věří tomu, že jedlá houba nepálí ani není hořká, je doopravdy hodně. Teď se najednou dočte, aby poznal, tak by měl i ochutnat
Znám řadu lidí, kteří tvrdí, že sbírají jenom ty s tím "molitanem". Když jim řekneš, že i mezi nimi jsou jedovaté, tak řeknou, že houbu ochutnají, jestli to náhodou není "hořčák"

Re: Re: Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 20:12, vevanek, (Houby)

Že ty nemáš pud sebezáchovy, je jen tvoje věc. Ale radit začínající houbařce ochutnávat neznámé houby Jen mě udivuje, že při tvé inteligenci z tebe vypadne taková pitomost

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 20:16, Zdeno(m), (Houby)

Schopnost a relevantnost empatie je třeba trénovat a korigovat...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: třepenitka svazčitá?, 29.04.2015 20:28, chorcheee(m), (Houby)

Když se daří, tak se daří! . Právě mi vynadal po emailu také jeden další člověk pro mé jiné "drobné" sociální nepochopení". Jak říkával můj tatínek: "Čert vždy sere na větší hromadu!" A to už jsem byl docela sociální!

Ale právě ta vysoká inteligence, jak o ní píše vevánek lidi k asocialitě skoro předurčuje. Ano, to jsem přesně já. Inteligentní, vtipný, dobrý společník, pak udělám nebo řeknu pro mne nějakou "drobnost", tou všechny naštvu a pak to zase dlouho žehlím! .

Tak sorry, něco, jak píše Zdeněk jistě ještě natrénuji, ale moc toho už nebude. Já už ve většině věcí takový jsem a kdybych se hodně změnil, asi bych se přestal cítit sám sebou...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30