O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Vyluštění..., 24.04.2015 22:26, Zdeno(m), (Kvízy)

Aleš to vždy osolí zkraje, hned čtyři položky a půlku páté, čímž mnoha pomohl...Hřib žlutý (Boletus junquilleus) byl jasný nejdříve mh, ale nepotvrdil ostatní položky. Takže dámy v pořadí gazela vevanek jsou vítězkami a Maxovi rád přiznám bronz...Kupodivu z těch starých diáků lze dost vydolovat, díky zonere a irfane.... Tak zase za týden...

Re: Vyluštění..., 24.04.2015 22:35, gazela(m), (Kvízy)

Děkuji, po delší době jsem utrpěla úspěch Kde jsou ty časy lahodné, kdy údy byly ohebné, až... tak ohebné, že jsme lezli do takových krpálů, že Honzík s Bassetem by možná ztratili svůj humor. Jizerky, Hejnice, Ferdinandov.... krásný roky. A dík za připomenutí....

Re: Re: Vyluštění..., 25.04.2015 20:02, Zdeno(m), (Kvízy)

Ty údy moc nerozebírej. Tenký led...

Re: Vyluštění..., 24.04.2015 22:43, vevanek, (Kvízy)

Taky moc děkuji Žlutého kováře jsem nikdy neviděla, ale nápovědou mně byla poznámka od mh.

Re: Re: Vyluštění..., 24.04.2015 23:51, Pavla, (Kvízy)

Holky, jste obě šikulky. Gratuluji! (jen si dovolím doplnit, že pokud dobře vidím, tak za "trojkou" vidím svízel, co mi před časem určila Tori v poradně)

Re: Re: Re: Vyluštění..., 25.04.2015 08:17, vevanek, (Kvízy)

Svízel, no nevím, zdají se mi moc velké a kulaté listy. Ale já znám hlavně svízel přítulu, který se tak tulí, že nejde ani pořádně sundat z kalhot

Re: Re: Re: Vyluštění..., 25.04.2015 09:17, gazela(m), (Kvízy)

Jak znám lokality, kde tak Zdeno mohl fotit hřib skvrnitý, roste tam jak svízel přítula, tak mařinka vonná. Tak něco kolem nich.... Až se Chorchééé probere ze včerejší oslavy svých jmenin, ke kterým mu dodatečně gratuluju, on nám to poví

Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 25.04.2015 09:53, vevanek, (Kvízy)

Ta mařinka vonná by to mohla být. Teď jsem si přečetla, že se už nejmenuje mařinka, ale svízel vonný Furt se něco přejmenovává, za chvíli z toho člověk bude jelen.

Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 25.04.2015 12:05, chorcheee(m), (Kvízy)

Ano, mařinka neboli svízel vonný/á. Děkuji také za přání ke jmeninám. Ty jsem včera slavil s počítačem (a skriptama, kterých mám být spoluautorem, a ze kterých už mám divoké sny ) ve vinotéce. Ale dostal jsem docela dost přání. Takže na mne možná někteří lidé myslí a mají mne dokonce snad rádi .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 25.04.2015 15:47, Zdeno(m), (Kvízy)

Já to vždy měl za mařinku, věda, že je to totéž...

Re: Vyluštění..., 25.04.2015 08:53, alesjirsa(m), (Kvízy)

Ty jo, já bych skoro přísahal, že to je hřib moravský podle barev a na bázi ztlustlého třeně (což je pro něj typický znak). No, nedá se nic dělat. Gratuluji vítězkám.

PS.: Než mě napadlo, že se na tu rostlinu kouknu do atlasu, tak jsem chtěl jen pro legraci zkusit určovat tu houbu za rostlinou.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30