O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Implementace..., 13.01.2015 21:24, Zdeno(m), (O přírodě)

...je proces lidově řečeno od myšlenky k výsledku, kterým může být cosi duchovního, ale zrovna tak sofistikovaný, dokonalý výrobek, artefakt nebo třeba technologický postup. Byl jsem vždy jak rodiči, příbuznými, ale právě tak mými učiteli (díky vám všem...) odmala veden k tomu, abych vše dělal s ambicí, aby to bylo co nejlepší. Možná právě proto mi vadí, když se to nedaří nejen mně...Mám rád češtinu a při té příležitosti mne zaujal můj vlastní včerejší titulek, kterým jsem zapálil Řím. Praxe nad teorii. Etymologicky vzato, mohl jsem to napsat ještě konfliktněji, totiž: praxe nad teorií. Vnímáte ten významový rozdíl? Sbírám perličky, hrubky, češtinářské příšernosti. Nejcennější jsou ty, když třeba jen překlep, chybějící čárka, háček, vytvoří jiný význam, mnohdy šokující. V top ten mých nejlepších úlovků jsou třeba hity: dva zloději vypíčili pokladnu, srající si děti či sdělení, že lidovec po odchodu z funkce se stal řádovým členem. Vše (a mnoho dalších kouzelností) mohu doložit, protože vše bylo v novinách. Uzavřu malé zamyšlení textem písničky, kterou zpívával Walda Matuška, idol mé generace...Co děláš, to dělej rád...

Re: Implementace..., 13.01.2015 23:41, chorcheee(m), (O přírodě)

To jsou pěkné překlepy . Já si jen matně vzpomínám, že mi někdo říkal...a to už není bohužel vtipné, spíše na přeběhnutí mrazu po zádech....že sovětští novináři tehdejší éry se také překlepli a místo Stalin (ocelový) napsaly Salin (sádelnatý). Novináře prý vypátrali a popravili. Těžko však říci, zda to není spíše "urbální legenda".

Re: Implementace..., 14.01.2015 18:14, vlk(m), (O přírodě)

...jak jsi několikrát říkal zdeno...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30