O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Liberecký návštěvní okruh..., 29.12.2012 20:44, Zdeno(m), (O přírodě)

Vyrazili jsme s chotí po přibuzenstvu...Kompaktík nikonek začíná opět skoro od nuly...Jó, když se daří žluté...

Re: Liberecký návštěvní okruh..., 29.12.2012 20:44, Zdeno(m), (O přírodě)

...je sametonožek hafo...Zkuste odhadnout počet kloboučků...

Ouška pana Jidáše, také sametová, pozorně naslouchala cvrkotu okolo...

...a v nestandardně teplém prosincovém počasí (a hlavně životodárném vlhku...) si viditelně libovala...

Stromy si ovšem důsledně odpočítávají dny vegetačního klidu a podobně jako já si potměšile říkají: Paní Zimo, čas ti běží, neváhej...

A modrozelená je taky dost dobrá, zvláště v pevném skupenství...

Re: Re: Liberecký návštěvní okruh..., 29.12.2012 21:34, Kraken(m), (O přírodě)

Ty kapky se zmrzlými bublinkami jsou kouzelné, něčím mi připomínají skleněná těžítka z dob mého mládí. Ucha jsou dnes obvzlášť povedená a ty penízovky ti závidím! Nacházím je taky, ale na dobrou polívčičku to nestačí...

Re: Re: Re: Liberecký návštěvní okruh..., 29.12.2012 23:54, Zdeno(m), (O přírodě)

Jo, to těžítko je skvělý postřeh...My, postarší, máme sloní paměť, nicht Wahr...A také se nevratně a různě rychle blížíme té cílové pásce (jak říkám rovince u libereckého krematoria...). Nevnímám to ovšem nijak patologicky, jen pokorně respektuji řád přírody...Proto také preventivně slavím několik "levelů" narozenin...Každého devětadvacátého tu "malou" dvanáctinu, po třech měsících čtvrtinu, po čtyřech třetinu...Po šesti velkou půlku...Po osmi dvě třetiny, po devíti tři čtvrtiny...(No, pro šťouraly deset měsíců je pět šestin...). Pozorný, objektivní a přející komentátor mého běhu života (kterých mám na nahoubách i jinde stále dost...) bystře nahlédne, že dnes je mi právě 64,6666 (and so weiter...)let.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30