Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Boltcovitka mozkovitá, 30.11.2014 18:19, Zdeno(m), (O přírodě)
...má dobré mimikry, za sucha je velmi nenápadná a svrchu přehlédnutelná...Jakmile ale zaprší jako by nafoukla plovací polštářky a drobné měchýřky její image zcela změní...
Re: Boltcovitka mozkovitá, 30.11.2014 18:19, Zdeno(m), (O přírodě)
Svrchu je výrazně štětinatá a pásovaná. Osada tvrdí v atlasu, že je nezaměnitelná...
Nó a tady ji nepoznal ani slovutný botanik a doktor přes přírodu. Ale není divu, je vzácná a roste opravdu jen někde...Osadovi v lužním lese, mně na čedičovém kopci Ralsku...
Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 30.11.2014 19:39, chorcheee(m), (O přírodě)
Já ten druh do včerejška neznal (podobně jako penízovku věšteckou ). Ale díky vám už znám! Vidíte, jak mne obohacujete. A slovutný botanik také nejsem. Já jsem takový odborník na všechno a na nic . Nyní si opakuji řešení stejnosměrných obvodů (Kirchhofovy zákony, superpozice...) na zítřejší doučování studenta prvního ročníku Univerzity Obrany v Brně. A RNDr. Jan Hollan (velký náš alarmista a ochranitel Planety Země, u kterého právě bydlím) mi - cítíc (zase mám ten přechodník hádám špatně ) vůni mých připravovaných sametonožek - slíbil, že mne seznámí s Dr. Vladimírem Antonínem. Že je to jeho kamarád. Tak to nejspíše, abych se už ty houby začal pořádně učit, abych si u něj neudělal ostudu...
Re: Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 30.11.2014 19:50, Zdeno(m), (O přírodě)
A pozdravuj Hanýžku...
Re: Re: Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 30.11.2014 20:53, gazela(m), (O přírodě)
Včera byla v televizních novinách. Šla lesem a sbírala mražené houby
Re: Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 30.11.2014 22:55, Zdeno(m), (O přírodě)
Přechodník, hm...K tomu mám málo informací...Nicméně budu hypoteticky předpokládat, že jsi pětatřicetiletá dívka...V tom případě ses vyjádřila lege artis, tedy "cítíc"...Pokud bys transexualizovala do maskulina, je správný tvar "cítě"...A v plurálu obě tvé identity by řekly "cítíce"...Jak prosté, milý Watsone...
Re: Re: Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 01.12.2014 07:31, gazela(m), (O přírodě)
Já se pominu. Tohle si lze pamatovat?? Někdy mám pocit, jako by už nějaká ta boltcovitka mozkovitá napadla i můj mozek:-)
Re: Re: Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 01.12.2014 11:57, chorcheee(m), (O přírodě)
No počkat, Hollan cítě, ne já cítě . Tak stojí souvětí. Ale je pravda, že jsme oba cítíce připravované sametonožky zapředli hovor
Re: Re: Re: Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 01.12.2014 12:33, Zdeno(m), (O přírodě)
Sorry, nepozorně jsem četl, ale je vidět, že už se začínáš orientovat...
Dáme ještě krásnou hlívu ústřičnou...
...trochu vody...
..a pohled na kmen...
Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 30.11.2014 18:41, Véna, (O přírodě)
Pěkná boltcovitka.
Re: Boltcovitka mozkovitá, 01.12.2014 13:38, Hanýžka(m), (O přírodě)
Hanýžka děkuje, nestíhá. Ne že bych chodila s televizí po lese každý den, spíš bylo potřeba dourčovat houby a dopsat to do tabulek pro zprávy, které se teď odevzdávají. Navíc ve volném čase sedím u fotek, protože dělám fotoknihy pro rodinu, tak už na zpracování fotek hub a lípnutí jich sem či jinam nemám sílu. A ty se Chorchee neboj, Vladimír je pohodář a zkoušet tě nebude. :-) Kdybys někdy zašel do houbařské poradny, nemusel bys čekat, až tě kamarád představí. ;-) Jinak jako vždy tu máte pěkné fotky, co jiného tady taky čekat. :-)
Re: Re: Boltcovitka mozkovitá, 01.12.2014 16:20, chorcheee(m), (O přírodě)
Ahoj Hanýžko, děkuji - tak já někdy zajdu.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30