O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Hlíva ústřičná, 15.11.2014 20:30, Zdeno(m), (O přírodě)

No, kdo ji dnes nedá, má asi v přírodě smůlu...

Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 20:54, alesjirsa(m), (O přírodě)

Já jsem byl dneska v lese a trošku jsem po nich koukal, ale nenašel jsem. Krásné fotky.

Re: Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 21:22, karelzbrd(m), (O přírodě)

já ji dneska dal a ani jsem nebyl v lese. Začala mi růst u domku z pařezu ořešáku

Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 20:30, Zdeno(m), (O přírodě)

Její vystartování bylo i na seweru raketové...

Tahle je ale příliš "na ráně", takže co si co nejdříve nacvakám, to budu mít...

I tak už jsem okukován, co to tam mám...

Zajímavé je, jak znají houby bezdomovci. Často se mne vyptávají a někteří mají velký přehled...

Re: Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 21:05, vevanek, (O přírodě)

Tak já se hlásím mezi smolaře. Kolem silnic tu mám jen javory, jabloně. Černý bez všude kolem cest vyřezali, v buku ani na břízách jsem ji zatím neviděla. Budu hledat dál. Však se říká - kdo hledá, najde. Kdyby to tak platilo i při hledání hub

Re: Re: Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 21:21, Patrik(m), (O přírodě)

Parádní hlíva, já ještě tady v okolí žádné místo, kde by rostla nemám, ale u dědy na Opavsku roste přímo ve výběhu kur na pařezu ořechu

Re: Re: Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 22:42, Zdeno(m), (O přírodě)

Stačí, když to platí pro výběr partnera...

Re: Re: Re: Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 22:43, Zdeno(m), (O přírodě)

..a taky pro výběr přátel a kamarádů...

Re: Re: Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 22:47, b.gun(m), (O přírodě)

Já bych to také nesváděl úplně na smůlu, jsou místa, kde prostě aktuálně neroste. První kousky jsem sice našel už před dvěma měsíci, ale od té doby je to na stejných místech mrtvé. Obvyklá místa zde v Krušných horách, Podkrušnohoří a na severních svazích Středohoří jsou de facto hlívyprostá (sem tam pár malých špuntů do 2 cm velikosti, které se ale s postupujícím časem vůbec nehýbou a mají tendenci usychat). Asi jim to sucho a konstantní teplo nedělá dobře.
A tak jsem za uplynulý týden našel slušnější množství a velikost jen ve dvou případech - prvním je sice napůl zlomená, ale přesto stále živá vrbová větev koncem padlá do rybníka, druhým pak silně zetlelá část kmenu na vlhčím místě bukového pralesa.

Re: Re: Re: Re: Hlíva ústřičná, 15.11.2014 23:12, Zdeno(m), (O přírodě)

Souhlas, taky občas zírám na druhy, které jsem v lepším případě viděl párkrát za život a někdo je má málem za plevel..(Jako já ohnivce rakouské a zimní...)...

Zakončím, jak jinak, příspěvkem do nadějně se rozvíjející discipliny, kterou jsem pracovně označil za kapkologii a jak vidno, ujalo se...

Re: Re: Hlíva ústřičná, 16.11.2014 09:35, gazela(m), (O přírodě)

Tohle je krásné, precizní, hlívy také, navíc jsou jedlé

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30