Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Mochyně židovská, 06.03.2014 19:11, Zdeno(m), (O přírodě)
Vždy na jaře nacházím po zahradě zatoulané loňské lampionky, které se zakutálely po sklizni a vytvářejí nádherné objekty ve stylu rychlošípových ježků v kleci...
Re: Mochyně židovská, 06.03.2014 19:11, Zdeno(m), (O přírodě)
Nebude na škodu kromě fotek přiblížit tuhle kouzelnou rostlinu, kterou máme nejvíce zafixovanou jako dekoraci do suchých vazeb...
Ty červené plody jsou kupodivu léčivé, doporučují se na dnu, klouby, choroby močových cest a k detoxikaci organismu. Obsahují také ovšem alkaloidy. Také se lidově nazývá židovská třešeň...
Focení je vždy zážitkem a hozenou rukavicí...
A já je rád zvedám a tasím foťáky..
Ještě připomenu příbuznou mochyni peruánskou, která má zelené lampionky, žlutou bobulku a je velmi chutná a zdravá...Také ji mám, letošní už klíčí na okně. Je ovšem jednoletá narozdíl od židovské, která se vegetativně ráda aktivně množí a pak roztahuje po zahradě...Sklizeň a rozdávání větviček to ovšem překryje...
Re: Re: Mochyně židovská, 07.03.2014 10:31, gazela(m), (O přírodě)
Paráda. Tak na tohle nemám
Přihodím jeden opičákový...Nezapomeňte, že zítra je pátek a minimálně moderátoři by mohli vzít zavděk kvízem a ne se jen dívat...Jo, jsou tady borci, kteří mi zřejmě vidí pod prsty na klávesnici a odpovědi znají dříve, než fotky vůbec vyberu. Ale i ti kdysi začínali třeba u takovýchle testíků...
Re: Re: Mochyně židovská, 06.03.2014 20:01, vlk(m), (O přírodě)
...už jsem myslel, že to bude bez vody...ale Mochyně je povedená...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30